ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Стажування для викладачів кафедри менеджменту, маркетингу та ІТ в продуктовій ІТ-компанії GENESIS

Доцент кафедри менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій Ганна ДИМОВА пройшла інноваційне стажування для викладачів з курсу «Менеджмент у продуктовому ІТ» від компанії Genesis.

Детальніше...

Кафедра соціальних та поведінкових наук на Дні відкритих дверей ХДАЕУ

2 травня 2024 р. на локації кафедри соціальних та поведінкових наук були представлені рекламні та інформаційні матеріали за спеціальностями 015 Професійна освіта (Економіка), 051 Економіка, 053 Психологія.

 

Детальніше...

Вітаємо нашу здобувачку з перемогою у ІІ Всеукраїнському літературно-мистецькому конкурсі «Вітрами й сонцем Бог мій шлях намітив…»

30 квітня відбувся завершальний етап ІІ Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу «Вітрами й сонцем Бог мій шлях намітив…», організованого кафедрою української літератури Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

 

 

Детальніше...

Здобувачі ХДАЕУ чемпіони змагань з футзалу!

Не встигли ще відновитись після змагань з волейболу здобувачі ХДАЕУ прийняли активну участь й в проведені першого етапу онлайн-змагань з футзалу в межах обласних змагань за програмою Спортивних ігор серед закладів вищої освіти в рамках ініціативи «Пліч-о-пліч» за підтримки Президента України.

Детальніше...

Успішна практика: Ключ до майбутньої кар'єри. Здобувачі економічного факультету готуються до виробничої практики в рамках підготовки до майбутньої професійної діяльності

У рамках підготовки до комплексної виробничої практики з фаху за спеціальностями 073 Менеджмент, 075 Маркетинг та 017 Фізична Культура і Спорт, відбулася установча конференція зі здобувачами 3 курсу.

Детальніше...

Здобувачі ВО ОП Менеджмент ІТ розширюють свої знання на вебінарі з метрик проєкту

Здобувачі економічного факультету, які навчаються на ОП «Менеджмент ІТ» приєдналися до вебінару, проведеного консалтинго-тренінговою компанією «Е5» на тему «Метрики проєкту та робота з ними».

Детальніше...

Настановча конференція з виробничих практик для здобувачів спеціальностей 071 Облік і оподаткування, 072 Фінанси, банківська справа та страхування, 076 Підприємництво та торгівля, 051 Економіка

У рамках підготовки до комплексної виробничої практики з фаху та виробничої практики відбулося традиційне настановче заняття для здобувачів першого (бакалаврського) рівня та здобувачів початкового рівня (короткого циклу).

Детальніше...

Вітаємо переможців Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт «Управлінські, соціальні та поведінкові науки у реалізації засад сталого розвитку» спеціальності 053 Психологія Юлія Гемську та Олену Музику

25 квітня 2024 року відбулася підсумкова конференція Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт «Управлінські, соціальні та поведінкові науки у реалізації засад сталого розвитку» у гібридному форматі на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу (ІФНТУНГ)

Детальніше...

Кафедра гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії на Дні відкритих дверей ХДАЕУ

Херсонський державний аграрно-економічний університет у рамках профорієнтації провів відкритий захід для всіх майбутніх абітурієнтів 2024 – ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ!

 

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Актуальні проблеми психології»

1 травня 2024 року на онлайн-платформі Zoom проведено чергове засідання студентського наукового психологічного гуртка «Актуальні проблеми психології» з теми «Життєва позиція» засобами музичної терапії.

Детальніше...

Перемога у Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт

25 квітня 2024 року на базі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбулася підсумкова науково-практична конференція Міжнародного конкурсу студентських наукових робіт "Управлінські, соціальні та поведінкові науки у реалізації засад сталого розвитку".

Детальніше...

Весняна школа в рамках проєкту Jean Monnet «European technology transfer for Ukrainian universities» UniTECH

В період з 16.04.2024 по 25.04.2024 року представники агрономічного факультету ХДАЕУ, професор Олександр АВЕРЧЕВ, доценти кафедри рослинництва та агроінженерії Тетяна БАКЛАНОВА та Олена СИДЯКІНА прийняли участь у проєкті UniTECH.

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Практичне заняття магістрів біолого-технологічного факультету

 24 березня 2015 року на базі «ДВНЗ» Херсонський державний аграрний університет, в умовах учбової лабораторії «Контролю якості та сертифікації продукції» відбулося практичне заняття магістрів біолого-технологічного факультету. На якому було проведено повну органолептичну оцінку якості твердих сирів наших вітчизняних виробників, таких торгових марок, як  №1 Славія сир «Російський», та №2 Шостка «Російський Класичний».

 Керівник: доцент Бурак В.Г.

 

   

 

Сири відносяться до найсмачніших і найароматніших продуктів харчування. Але багато людей, кладучи в рот шматочок рокфору або брі, навіть не замислюються над тим, наскільки складною є технологія виготовлення цієї смакоти. Перш за все, при виготовленні сирів, потрібно змусити молоко бродити. У промислових умовах для прискорення цього процесу використовують спеціальні мікроорганізми, які отримують із телячого шлунку. Після того, як молоко дійшло до потрібного стану, воно піддається подальшій обробці. Кінцевий етап - це надання продукту потрібної форми. Далі залишається тільки дочекатися поки сир дозріє.

 

 

 

Нашими магістрами на практичному заняті було проведено повну органолептичну оцінку якості твердих сирів наших вітчизняних виробників таких торгових марок, як№1 Славія сир «Російський», та №2 Шостка «Російський Класичний».

   

Магістри – дослідники  повністю оцінили два зразки твердих сирів за такими нормами, як  пакування та маркування, зовнішній вигляд, малюнок сиру, колір, консистенція, смак та запах. 

По кожному нормативу було виставлено бальну оцінку з примітками за, що було поставлено  бал и за, що його було знижено згідно органолептичної оцінки якості. Дегустація  пройшла дуже успішно переможцем, що найбільше набрав балів став зразок №1 ТМ Славія «Російський» він повністю відповідає якості твердих сирів.

 

 

 

 

Дослідники закріпили теоретичні знання з практичними, та в подальшому планують їх розвивати в створені нових видів сирів з повною якісною продукцією.

 Інформацію підготував Кривий Владислав