ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Секційне засідання Міжнародної конференції з нагоди 150-річчя ХДАЕУ: «Якість продуктів харчування та інноваційний розвиток їх виробництва та переробки»

18 вересня 2024 року відбулося секційне засідання конференції: «Якість продуктів харчування та інноваційний розвиток їх виробництва та переробки», що проходить у рамках Міжнародної конференції, присвяченої 150-річчю Херсонського державного аграрно-економічного університету - ХДАЕУ. 

Детальніше...

Участь здобувачів та викладачів кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу в благодійному забігу «Золота миля»

15 вересня у м. Кропивницький відбувся відкритий чемпіонат з легкоатлетичного кросу «Золота миля», приурочений до святкування 150-річчя Херсонського державного аграрно-економічного університету. 

 

Детальніше...

Освіта в умовах невизначеності

Доцент кафедри підприємництва, обліку та фінансів Людмила Бойко прийняла участь у заході «Uni-biz Bridge: освіта в умовах невизначеності» від UGEN.

 

Детальніше...

Викладачі кафедри рослинництва та агроінженерії взяли участь у курсах підвищення кваліфікації

Викладачі кафедри рослинництва та агроінженерії з 9 по 13 вересня  пройшли курси підвищення кваліфікації для науковців установ Національної академії аграрних наук України та закладів вищої освіти аграрного профілю 

Детальніше...

Історичний калейдоскоп «Херсон український: постаті та події»

12 вересня 2024 року співробітники Наукової бібліотеки ХДАЕУ провели
для студентів 1 курсу факультету архітектури та будівництва та викладачів
Херсонського аграрно-економічного університету он-лайн зустріч, присвячену
246-річчю дня створення міста Херсона.

 

Детальніше...

Віртуальна мандрівка до Наукової бібліотеки ХДАЕУ

До вашої уваги ознайомча екскурсія з Науковою бібліотекою ХДАЕУ. 

 

 

 

Детальніше...

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА НА ПОЧАТКУ НАВЧАЛЬНОГО РОКУ В ШКОЛАХ – ЦЕ ЗАПОРУКА УСПІШНОГО РЕЗУЛЬТАТУ ДЛЯ ВНЗ В МАЙБУТНЬОМУ

Біляївський ліцей №2 Біляївської  міської  ради Одеської області гостинно прийняв на початку нового навчального року викладачів Херсонського ДАЕУ  для проведення профорієнтаційного  ознайомлення майбутніх випускників 11 класів зі спеціальностями, які існують в нашому університеті.

 

Детальніше...

Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних Web of Science та Scopus

Вітаємо авторів!

 

 

Детальніше...

Засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Актуальні проблеми електроніки та електроенергетики» факультету архітектури та будівництва

 10 вересня 2024 року відбулося засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Актуальні проблеми електроніки та електроенергетики» 

 

Детальніше...

Студентські роки – це найкращий період у житті кожної людини

 Говорять, що студентські роки – це найкращий період у житті кожної людини. І як тут не погодитись? Адже це перший крок у доросле життя, це нові враження, знайомства, друзі, інтереси, досвід. Навчання в університеті – це той час, упродовж якого студенти набираються знань і умінь, пізнають ази майбутньої професії й наукової роботи, долають виклики і негаразди на шляху до дорослого життя.

 

Детальніше...

Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних Web of Science та Scopus

Вітаємо авторів!

 

 

Детальніше...

Перспективна зустріч з випускниками загальноосвітнього закладу освіти №46 м. Херсону – партнерами ХДАЕУ

Майбутнє будь якого закладу залежить від здобувачів, які в ньому навчаються. 

 

 

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Практичне заняття магістрів біолого-технологічного факультету

 24 березня 2015 року на базі «ДВНЗ» Херсонський державний аграрний університет, в умовах учбової лабораторії «Контролю якості та сертифікації продукції» відбулося практичне заняття магістрів біолого-технологічного факультету. На якому було проведено повну органолептичну оцінку якості твердих сирів наших вітчизняних виробників, таких торгових марок, як  №1 Славія сир «Російський», та №2 Шостка «Російський Класичний».

 Керівник: доцент Бурак В.Г.

 

   

 

Сири відносяться до найсмачніших і найароматніших продуктів харчування. Але багато людей, кладучи в рот шматочок рокфору або брі, навіть не замислюються над тим, наскільки складною є технологія виготовлення цієї смакоти. Перш за все, при виготовленні сирів, потрібно змусити молоко бродити. У промислових умовах для прискорення цього процесу використовують спеціальні мікроорганізми, які отримують із телячого шлунку. Після того, як молоко дійшло до потрібного стану, воно піддається подальшій обробці. Кінцевий етап - це надання продукту потрібної форми. Далі залишається тільки дочекатися поки сир дозріє.

 

 

 

Нашими магістрами на практичному заняті було проведено повну органолептичну оцінку якості твердих сирів наших вітчизняних виробників таких торгових марок, як№1 Славія сир «Російський», та №2 Шостка «Російський Класичний».

   

Магістри – дослідники  повністю оцінили два зразки твердих сирів за такими нормами, як  пакування та маркування, зовнішній вигляд, малюнок сиру, колір, консистенція, смак та запах. 

По кожному нормативу було виставлено бальну оцінку з примітками за, що було поставлено  бал и за, що його було знижено згідно органолептичної оцінки якості. Дегустація  пройшла дуже успішно переможцем, що найбільше набрав балів став зразок №1 ТМ Славія «Російський» він повністю відповідає якості твердих сирів.

 

 

 

 

Дослідники закріпили теоретичні знання з практичними, та в подальшому планують їх розвивати в створені нових видів сирів з повною якісною продукцією.

 Інформацію підготував Кривий Владислав