ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Практичне заняття магістрів біолого-технологічного факультету

 24 березня 2015 року на базі «ДВНЗ» Херсонський державний аграрний університет, в умовах учбової лабораторії «Контролю якості та сертифікації продукції» відбулося практичне заняття магістрів біолого-технологічного факультету. На якому було проведено повну органолептичну оцінку якості твердих сирів наших вітчизняних виробників, таких торгових марок, як  №1 Славія сир «Російський», та №2 Шостка «Російський Класичний».

 Керівник: доцент Бурак В.Г.

 

   

 

Сири відносяться до найсмачніших і найароматніших продуктів харчування. Але багато людей, кладучи в рот шматочок рокфору або брі, навіть не замислюються над тим, наскільки складною є технологія виготовлення цієї смакоти. Перш за все, при виготовленні сирів, потрібно змусити молоко бродити. У промислових умовах для прискорення цього процесу використовують спеціальні мікроорганізми, які отримують із телячого шлунку. Після того, як молоко дійшло до потрібного стану, воно піддається подальшій обробці. Кінцевий етап - це надання продукту потрібної форми. Далі залишається тільки дочекатися поки сир дозріє.

 

 

 

Нашими магістрами на практичному заняті було проведено повну органолептичну оцінку якості твердих сирів наших вітчизняних виробників таких торгових марок, як№1 Славія сир «Російський», та №2 Шостка «Російський Класичний».

   

Магістри – дослідники  повністю оцінили два зразки твердих сирів за такими нормами, як  пакування та маркування, зовнішній вигляд, малюнок сиру, колір, консистенція, смак та запах. 

По кожному нормативу було виставлено бальну оцінку з примітками за, що було поставлено  бал и за, що його було знижено згідно органолептичної оцінки якості. Дегустація  пройшла дуже успішно переможцем, що найбільше набрав балів став зразок №1 ТМ Славія «Російський» він повністю відповідає якості твердих сирів.

 

 

 

 

Дослідники закріпили теоретичні знання з практичними, та в подальшому планують їх розвивати в створені нових видів сирів з повною якісною продукцією.

 Інформацію підготував Кривий Владислав