Фотозвіт наукових гуртків біолого-технологічного факультету
Робота гуртка «Добробут тварин» на біолого-технологічному факультеті
У всі часи актуальним є питання захисту тваринного світу, як частини природи. Існування людини не можливе без встановлення гармонійних стосунків із довкіллям. З метою формування у молоді гуманного ставлення до братів своїх менших, відчуття власної причетності до їх існування та збереження, на кафедрі ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка з використанням платформи Zoom відбулося планове засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 212 – Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза.
Розширене засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» за темою «Особливості харчування здобувачів освіти під час сесії»
Нескінченні клопоти у процесі здобуття освіти накладають особливий відбиток на стиль життя, змушуючи переходити на шкідливий фаст-фуд, снеки, перекушувати буквально на бігу і не вдаватися в подробиці складу продуктів. Але нестача біологічно активних речовин погіршує стан здоров’я. Усі члени наукового гуртка «Харчовик-науковець», а також здобувачі освіти бакалаврсьго рівня другого курсу спеціальностей 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» і 212 - «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», у рамках освітньої компоненти «Біохімія з основами фізичної і колоїдної хімії» взяли активну участь у розширеному засіданні 09.12.2021 р.
Студентська навчально-предметна конференція «Тенденції розвитку вівчарства і козівництва в Україні та світі»
08 грудня 2021 року у Херсонському державному аграрно-економічному університеті на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва біолого-технологічного факультету відбулась ІІ студентська навчально-предметна конференція «Тенденції розвитку вівчарства і козівництва в Україні та світі». У конференції прийняли участь здобувачі початкового (короткого циклу) другого року і першого (бакалаврського) рівня вищої освіти четвертого року навчання спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Засідання наукового гуртка «Smart beehive» із основ органічного виробництва продукції бджільництва
21 жовтня 2021 року на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету відбулось засідання наукового гуртка «Smart beehive» тема засідання основи органічного виробництва продукції бджільництва. Здобувачі ознайомились із основними правилами виробництва органічної (сировини) продукції бджільництва, приділили увагу директивам ЄС та регламентам України.
Робота наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Технолог з виробництва продукції тваринництва» за умов offline навчання набула нових можливостей
02.12.2021 2021 року на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва після тривалого періоду online-навчання знову відбулося offline засідання студентського наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва». У роботі наукового гуртка прийняли участь здобувачі вищої освіти біолого-технологічного факультету спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції» освітніх ступенів «Молодший бакалавр» та «Бакалавр», здобувачі різних факультетів, які закінчують вивчення дисципліни ВК циклу загальної підготовки «Службове та мисливське собаківництво».
Планове засідання наукового гуртка «Морфолог»
На біолого-технологічному факультеті у форматі онлайн-зустрічі відбулося жовтневе засідання наукового гуртка. У роботі засідання прийняли участь науково-педагогічні працівники кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка, а також здобувачі вищої освіти біолого-технологічного факультету спеціальностей 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
Засідання наукового гуртка «Морфолог» пройшло офлайн
Після тривалого періоду онлайн роботи, у листопаді планове засідання наукового гуртка пройшло оф-лайн. Здобувачі освіти біолого-технологічного факультету спеціальностей 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» та 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» мали можливість не лише оцінити доповіді своїх колег за темами, але й провести власну роботу, дослідити особливості гістологічної будови залозистої тканини вим’я. Та обговорити теми, які найбільш хвилювали наших молодих науковців. Дякуємо нашим ініціативним та творчим здобувачам освіти та впевнені успішному продовжені роботи наукового гуртка!
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему «Організація технологічних процесів виробництва, зберігання і переробки продукції АПК» за участю представників провідної міжнародної компанії з виробництва продуктів харчування
Робота студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції у жовтні була присвячена питанням організації технологічних процесів виробництва, зберігання і переробки продукції агропромислового комплексу. Так, для здобувачів вищої освіти, учасників гуртка за сприяння зав. кафедри, академіка НААН Віктора Пелиха була організована он-лайн зустріч з фахівцями компанії Danone.
Засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія»
25 листопада на кафедрі ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка відбулося чергове засідання наукового гуртка «Гігієна і санітарія» під керівництвом кандидата сільськогосподарських наук, доцента Кушнеренка Владислава Григоровича із здобувачами спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».
Участь членкині наукового гуртка «Харчовик-науковець» у Всеукраїнській науково-практичній конференції
7 жовтня 2021 року за результатами роботи наукового гуртка «Харчовик - науковець» здобувач вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 181 «Харчові технології» Херсонського державного аграрно-економічного університету Катерина МИХАЛИК взяла участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «СУЧАСНІ ХІМІЧНІ ТЕХНОЛОГІЇ: ЕКОЛОГІЧНІСТЬ, ІННОВАЦІЇ, ЕФЕКТИВНІСТЬ», яка відбулася на базі Херсонського національного технічного університету. Катерина Михалик надала на апробацію результати виконаного експерименту за темою: «Визначення впливу обробки питної води турмаліновим структуризатором на її властивості як харчового продукту», науковий керівник к.т.н., доцент Ольга Сумська.