ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Квітневе засідання наукового гуртку «Морфолог»

28 квітня пройшло чергове квітневе засідання наукового гуртка «Морфолог» на тему: «Вікові зміни у будові скелета тварин. Анатомія свійської собаки.», із здобувачами вищої освіти спеціальностей 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

Стійкість. впевненість, захопленість – це три слова які характеризують наших здобувачів вищої освіти, які зараз у дистанційному режимі продовжують навчання та розвивають творчий підхід до наукової роботи, тому доповіді були дуже цікавими і захоплюючими.

Гуртківці розповідали проте ,що першим супутником людини став вовк, «прибившись» до неї в кам'яну добу (10-15 тис. років тому). Перше свідчення про співіснування людини й собаки (сліди лапи вовка або собаки та ноги дитини) було виявлено у французькій печері Шові (Chauvet). Вік цих слідів становить 26 000 років. Цей факт підтверджують також знахідки останків псових епохи верхнього палеоліту, виявлені в результаті розкопок в Україні (Черкаська та Чернігівська області). Генетики встановили, що вперше вовки були одомашнені людиною в Південній Азії. Таким чином домашня собака походить від прирученого вовка. Спочатку собаки слугували помічниками на полюванні, а пізніше виконували і сторожові функції.

Поєднання практичного досвіду та теоретичних знань надає  впевненості та зміцнює бажання до навчання, відкривають траєкторії найповнішої самореалізації.

Бажаємо здобувачам професійного росту та з нетерпінням чекаємо на наступному засіданні!

Автор: асистент кафедри Овдієнко К.Т.(01.05.2023)