Фотозвіт наукових гуртків біолого-технологічного факультету
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Вплив технологічних прийомів на продуктивність зернових та олійних культур»
Продуктивність сільськогосподарських культур визначається інтенсивністю і спрямованістю перебігу фізіолого-біохімічних процесів, що лежать у основі росту і розвитку рослин.
Засідання наукового гуртку «Морфолог» - організаційний збір.
31 жовтня відбулося засідання наукового гуртку «Морфолог» за темою: «Організаційний збір. Історія кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка.
Засідання наукового гуртка «ХАРЧОВИК-НАУКОВЕЦЬ» Тема засідання: «Зірки Мішлен» в Україні. Перспективи.
03.10.2024 р. відбулося засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець».
Нещодавно українську гастрономічну спільноту сколихнула захоплива новина — чиказький ресторан української кухні Anelya потрапив до гіду від Michelin. Засновники ресторану Anelya — подружня пара шефів Джонні Кларк та Беверлі Кім. Кларк давно знав про власне українське походження, а після початку повномасштабної війни почав займатися благодійними проєктами на підтримку української армії та біженців.
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Товарна якість плодоовочевої та ягідної продукції»
Товарною якістю продовольчих плодів, овочів і ягід називається ступінь відповідності продукції нормам якості, передбачених стандартом на кожний вид продукції.
Завершальне Зібрання Наукового Гуртка "Гігієна та Санітарія"
17 травня відбулося завершальне зібрання Наукового Гуртка "Гігієна та Санітарія" під керівництвом Владислава Григоровича. Учасники гуртка зібралися, щоб підвести підсумки своєї роботи, обговорити важливі питання та відзначити активних студентів.
Травневе засідання гуртка «Морфолог»
31 травня відбулося крайнє засідання у цьому семестрі наукового гуртку «Морфолог».
Здобувачі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» як зазвичай підготували цікаві та змістовні доповіді на тему : «Морфологічні особливості кішок окремих порід. Вплив факторів середовища на формування ембріонів».
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Вміст нітратів у плодоовочевій продукції як один із показників її якості та безпечності»
Надлишкове надходження нітратів у організм є небезпечним як для людини, так і для тварини. Ось чому майбутні спеціалісти агропромислового комплексу та харчової галузі нашої країни повинні орієнтуватися в даному питанні. На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції імені академіка В.Г. Пелиха відбулось засідання гуртка «Технолог» на відповідну тему. У засіданні прийняли участь здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 181 Харчові технології та 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Роль харчових добавок у переробній промисловості»
На засіданні студентського гуртка «Технолог» кафедри технологій виробництва та переробки с.-г. продукції імені академіка В.Г. Пелиха відбулось обговорення проблематики використання добавок з індексом Е, їх роль у процесі виробництва продукції та їхній вплив на здоров’я споживачів. У засіданні прийняли участь здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальностей 181 Харчові технології та 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.
Квітневе засідання наукового гуртку «Морфолог»
30 квітня пройшло чергове квітневе засідання наукового гуртка «Морфолог» на тему: «Вікові зміни у будові скелета тварин. Анатомія свійської собаки.»
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Особливості виробництва чеського пива»
На кафедрі технологій виробництва та переробки с.-г. продукції ім.академіка В.Г.Пелиха відбулось чергове засідання гуртка «Технолог» на якому розглядалось питання особливостей виробництва чеського пива. Здобувач вищої освіти спеціальності 181 Харчові технології Анастасія Гусар підготувала значний об’єм матеріалу на основі даних, зібраних безпосередньо в одному із міст, що займається пивоварінням з 1898 року і входить у топ-10 виробників та постачальників хмільного напою в Чехії.