Фотозвіт наукових гуртків біолого-технологічного факультету
Діяльність наукового гуртка "Харчовик-науковець"
Виконання завдань дослідницького характеру – пріоритет роботи гуртка "Харчовик-науковець" кафедри інженерії харчового виробництва. Науково-дослідницька робота є природнім продовженням і поглибленням навчального процесу шляхом вивчення певних конкретних тем і проблем, що сприяє розвитку наукового мислення, потреби в інтелектуальному становленні, саморозвитку та самовихованні.
Науковий гурток «Smart beehive»
28 вересня 2021 року відбулось перше засідання наукового гуртка «Smart beehive» кафедри технології виробництва продукції тваринництва біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету. Здобувачі ознайомились із унікальним відкритим бджолиним вуликом, який розміщений у спеціально облаштованій навчально-науковій лабораторії №33 «Виробництва меду та продуктів бджільництва».
Науковий експеримент
Згідно плану-графіка роботи наукового гуртка "Харчовик-науковець" кафедри інженерії харчового виробництва, 22 вересня 2021 р. у лабораторії кафедри розпочато експериментальну роботу. Експериментальне дослідження з визначення зміни водневого показника водопровідної води ХДАЕУ після її обробки турмалиновим активатором проводять активні учасники гуртка, здобувачі вищої освіті магістерського рівня: Катерина Михалик і Дар’я Микулінська. Науковий керівник: к.т.н., доцент Ольга Сумська.
Науково-дослідний семінар на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва
23 вересня науково-педагогічний склад кафедри технології виробництва продукції тваринництва та здобувачі вищої освіти біолого-технологічного факультету прийняли участь у роботі Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку галузей тваринництва України в умовах Євроінтеграції» за напрямком тематичного семінару сучасні технології утримання, годівлі і підвищення біології продуктивності тварин.
Засідання наукового гуртка «Морфолог»
Початок нового навчального року, це завжди шанс для здібних та активних знайти себе у науковій та творчій діяльності. Саме так вважають здобувачі освіти біолого-технологічного факультету першого та другого років навчання спеціальностей 204 - Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва та 212 - Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза, які почали працювати у науковому гуртку «Морфолог».
Переможець рейтингу "ТОП ЛІКАР півдня України 2019, 2021 р" в номінації "Новітні технології в медицині", володар двох золотих медалей "ЗА ОЗДОРОВЛЕННЯ НАЦІЇ", президент компанії "ЕНЕРГІЯ ДОВГОЛІТТЯ" - КРАСНІКОВА ЛЮБОВ БОРИСІВНА на зустрічі з здобувач
Згідно плану-графіка роботи наукового гуртка "Харчовик-науковець" кафедри інженерії харчового виробництва, 21 вересня 2021 р. у читальній залі ХДАЕУ відбулась зустріч Краснікової Любов Борисівни з здобувачами вищої освіти. Всесвітньовідомий авторитет в області новітніх технологій оздоровлення людини провела майбутнім фахівцям з харчових технологій лекцію на тему: "Новітні технології міжнародних оздоровчих програм".
Засідання наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва»
21 вересня 2021 року відбулося засідання наукового гуртка здобувачів вищої освіти «Технолог з виробництва продукції тваринництва» кафедри технології виробництва продукції тваринництва на тему «Кінний спорт в Херсонській області». Здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня 1 року 3 групи денної форми освітньо-професійної програми «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза» біолого-технологічного факультету під керівництвом доцента кафедри технології виробництва продукції тваринництва О. М. Соболь.
Установчі збори наукового гуртка «Харчовик-науковець»
20 вересня 2021 року відбулися установчі збори наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри інженерії харчового виробництва Херсонського державного аграрно-економічного університетету. Метою роботи наукового гуртка є виявлення найбільш здібних і талановитих, схильних до науково-дослідної роботи студентів. Основними завданнями студентського наукового гуртка є залучення до роботи студентів, які виявляють інтерес до наукової роботи. Здобувачі наукового гуртка, ознайомилися з напрямами роботи гуртка на навчальний 2021-2022 рік. Висловили свої пропозиції та побажання, щодо наукової діяльності гуртка.
Учасники студентського наукового гуртка «Технолог» засвоїли методи контролю якості продукції м’ясного виробництва
Виробництво напівфабрикатів з м'яса є одним із перспективних напрямків розширення асортименту продуктів швидкого приготування, попит на які постійно зростає. Значну частину ринку м’ясних продуктів становлять заморожені напівфабрикати. На плановому засіданні студентського наукового гуртка «Технолог» здобувачі початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти другого року навчання спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», які були залучені до роботи наукового гуртка, визначали органолептичні та фізико-хімічні показники якості пельменів різних виробників з фаршем із яловичини та свинини. У дослідженнях використовували методи контролю якості продукції м’ясного виробництва.
Наукова робота учасників студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції - запорука ефективного засвоєння знань з навчальних дисциплін
Учасники студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції – здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 201 «Агрономія» Могилко Степан і спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» Мороз Юлія провели дослідження щодо використання сировини та особливостей технології у хлібопекарському виробництві та кулінарній обробці рослинних інгредієнтів.