Фотозвіт наукових гуртків біолого-технологічного факультету
Робота студентського наукового гуртка на кафедрі ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка
21 жовтня 2020 р. у Херсонському державному аграрно-економічному університеті на кафедрі ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка біолого-технологічного факультету відбулося засідання студентського наукового гуртка "Морфологія та розведення тварин", яке проходило з надзвичайним почуттям захоплення, єдності та гордості за здобувачів нашого університету!
Захист звітів про проходження загально-технологічної практики здобувачами вищої освіти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
8-9 жовтня 2020 року на кафедрі технології виробництва продукції відбувся захист звітів про проходження загально-технологічної практики здобувачами вищої освіти першого та другого рівня вищої освіти зі спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету.
Захист науково-дослідної практики здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня другого року навчання зі спеціальності 181 «Харчові технології»
9 жовтня 2020 року відбувся захист науково-дослідної практики зі спеціальності 181 «Харчові технології» здобувачами вищої освіти другого (магістерського) рівня другого року навчання денної форми біолого-технологічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету.
Організаційні збори студентського наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва»
30 вересня 2020 року на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва року було проведено організаційні збори студентського наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва».
Кураторська година першокурсників та засідання гуртка «Харчовик - науковець» спеціальності 181 «Харчові технології» біолого-технологічного факультету
06.10.2020 здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня спеціальності «Харчові технології» першого року навчання відвідали наукову бібліотеку ДВНЗ «ХДАУ» на кураторській годині та у рамках гуртка «Харчовик - науковець» познайомились з нюансами пошуку матеріалів в електронному каталозі та інших наукометричних базах. Під час лекції з провідними фахівцями наукової бібліотеки першокурсники дізналися про академічну доброчесність та важливість її дотримання під час навчання.
Науково - дослідний семінар на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва
11 вересня 2020 року за програмою міжнародної науково-практичної конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції» та відповідно до завдань студентського наукового гуртка «Технолог виробництва продукції тваринництва», щодо популяризації наукових досліджень на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва відбувся науковий семінар здобувачів другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти.
Загально - технологічна практика здобувачів вищої освіти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» біолого-технологічного факультету
За навчальним планом підготовки фахівців за освітньою програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» біолого-технологічного факультету Алимова Л.О. та Гнєдовська О.О. проходили загально-технологічну практику на кінноспортивній установі області - Херсонський міський молодіжний клуб любителів коней (ХМ МКЛК) «Кентавр».
Засідання студентського наукового гуртка «Технолог». Осінній марафон.
На тижні відбулося планове засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції. Темами для обговорення стали: «Технологія м'ясних напівфабрикатів з використанням харчової клітковини»; «Дослідження показників якості варених ковбасних виробів з м’яса птиці»; «Дослідження формування урожайності та якості ягід сортів суниці садової залежно від ширини міжрядь»; «Оптимізація технології забою великої рогатої худоби в умовах приватного підприємства «багатогалузева фірма» «Таврія» м. Херсон»; «Особливості формування урожаю кукурудзи залежно від дози добрив при вирощуванні в умовах Півдня України»; «Аналіз формування урожаю рису залежно від рівня мінерального живлення при вирощуванні в умовах півдня України».
Установчі збори гуртка «Харчовик – науковець»
На кафедрі інженерії харчового виробництва відбулись перші установчі збори щодо планування роботи гуртка «Харчовик - науковець» у 2020 - 2021 навчальному році. На засіданні були присутні здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів перших років навчання.
Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції»
11 вересня 2020 року на біолого-технологічному факультеті Херсонського державного аграрно-економічного університету за підтримки кафедри ветеренарії, гігієни та розведення тварин відбулася Міжнародна конференція присвячена 80-річчю вiд Дня народження видатного вченого, доктора с.-г. наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, член-кореспондента НААНУ - Коваленко Віталія Петровича. Модератор конференції кандидат с.-г., наук, доцент Наталія ПАПАКІНА.