ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Фотозвіт наукових гуртків біолого-технологічного факультету

Кураторська година першокурсників та засідання гуртка «Харчовик - науковець» спеціальності 181 «Харчові технології» біолого-технологічного факультету

06.10.2020 здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня спеціальності «Харчові технології» першого року навчання відвідали наукову бібліотеку ДВНЗ «ХДАУ» на кураторській годині та у рамках гуртка «Харчовик - науковець» познайомились з нюансами пошуку матеріалів в електронному каталозі та інших наукометричних базах. Під час лекції  з провідними фахівцями наукової бібліотеки першокурсники дізналися про академічну доброчесність та важливість її дотримання під час навчання.

Детальніше...

Науково - дослідний семінар на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва

11 вересня 2020 року за програмою міжнародної науково-практичної конференції «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції» та відповідно до завдань студентського наукового гуртка «Технолог виробництва продукції тваринництва», щодо популяризації наукових досліджень на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва відбувся науковий семінар здобувачів другого (магістерського) та третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти. 

Детальніше...

Загально - технологічна практика здобувачів вищої освіти спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» біолого-технологічного факультету

За навчальним планом підготовки фахівців за освітньою програмою «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» біолого-технологічного факультету Алимова Л.О. та Гнєдовська О.О. проходили загально-технологічну практику на кінноспортивній установі області - Херсонський міський молодіжний клуб любителів коней (ХМ МКЛК) «Кентавр». 

Детальніше...

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог». Осінній марафон.

На тижні відбулося планове засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції. Темами для обговорення стали: «Технологія м'ясних напівфабрикатів з використанням харчової клітковини»; «Дослідження показників якості варених ковбасних виробів з м’яса птиці»; «Дослідження формування урожайності та якості ягід сортів суниці садової залежно від ширини міжрядь»; «Оптимізація технології забою великої рогатої худоби в умовах приватного підприємства «багатогалузева фірма» «Таврія» м. Херсон»; «Особливості формування урожаю кукурудзи залежно від дози добрив при вирощуванні в умовах Півдня України»; «Аналіз формування урожаю рису залежно від рівня мінерального живлення при вирощуванні в умовах півдня України».

Детальніше...

Установчі збори гуртка «Харчовик – науковець»

На кафедрі інженерії харчового виробництва відбулись перші установчі збори щодо планування роботи гуртка «Харчовик - науковець» у 2020 - 2021 навчальному роціНа засіданні були присутні здобувачі першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів перших років навчання.

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції»

11 вересня 2020 року на біолого-технологічному факультеті Херсонського державного аграрно-економічного університету за підтримки кафедри ветеренарії, гігієни та розведення тварин відбулася Міжнародна конференція присвячена 80-річчю вiд Дня народження видатного вченого, доктора с.-г. наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, член-кореспондента НААНУ - Коваленко Віталія Петровича. Модератор конференції кандидат с.-г., наук, доцент Наталія ПАПАКІНА.

Детальніше...

Відбулося планове засідання гуртка «Морфологія та розведення сільськогосподарських тварин»

26 лютого 2020 року у стінах ДВНЗ «ХДАУ» на кафедрі генетики та розведення сільськогосподарських тварин ім. В.П. Коваленка для студентів біолого-технологічного факультету відбулося планове засідання гуртка «Морфологія та розведення сільськогосподарських тварин».

Детальніше...

Виїзне практичне заняття з дисципліни «Годівля тварин і технологія кормів» в умовах Херсонської філії державної установи «Інститут охорони ґрунтів України»

03 березня 2020 року здобувачі вищої освіти біолого-технологічного факультету спеціальності 204 - «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» у супроводі доцентів кафедри технології виробництва продукції тваринництва Наталії Корбич, Оксани Любенко в межах виїзного практичного заняття з дисципліни «Годівля тварин і технологія кормів» на тему: «Зоотехнічний аналіз кормів» відвідали Херсонську філію державної установи «Інститут охорони ґрунтів України».

Детальніше...

Перемога здобувача вищої освіти біолого-технологічного факультету у V Всеукраїнському конкурсі «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні»

5 червня 2020 р. на базі кафедри екології Навчально-наукового інституту екологічної безпеки Національного авіаційного університету відбулась заключна онлайн конференція IV Всеукраїнського конкурсу «Молодь і прогрес у раціональному природокористуванні», на якій оголосили фіналістів та відбулась церемонія нагородження переможців.

Детальніше...

Робота гуртка «Харчовик - науковець» у період карантину!

У зв’язку з плідною роботою здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня першого року навчання над науковими дослідженнями у період карантину, вони висвітили їх у ряді публікацій та конференцій. Так, учасником гуртка Антоненко Н.А. прийнята онлайн-участь у Міжнародній науково-практичній інтеорнет-конференції «Сучасний рух науки» (2-3 квітня 2020 р.) та опублікувала наступні тези «Застосування принципів НАССР для забезпечення якості та безпечності при виробництві зернових хлібців».

Детальніше...