ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

І студентська навчально-предметна конференція «Стан, тенденції та перспективи розвитку кролівництва і звірництва в Україні та світі»

28 квітня 2021 року на кафедрі технології виробництва продукції тваринництва біолого-технологічного факультету, за програмою студентського наукового гуртка «Технолог з виробництва продукції тваринництва» відбулась І студентська навчально-предметна конференцію «Стан, тенденції та перспективи розвитку кролівництва і звірництва в Україні та світі».

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня третього року навчання підготували цікаві та актуальні доповіді, обрали наукові теми та питання, які постають перед сучасними вимогами розвитку галузі кролівництва та хутрового звірництва у нас в державі та за кордоном. Це і вирощування кролів в домашніх умовах; розвиток галузі кролівництва у світі і на Україні; тестування біологічно-активних речовин на кролях; особливості вирощування лисиць, нутрій, шиншил, ласок, норок  -  як представників сучасного розвитку хутрового бізнесу, до рейтингу в першій десятці входить і наша держава.

Викладацька комісія, до якої входили  - заступник декана з наукової роботи, доцент кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин
ім. В.П. Коваленка ПАПАКІНА Наталія Сергіївна, представники кафедри технології виробництва продукції тваринництва КОРБИЧ Наталія Миколаївна, ЛЮБЕНКО Оксана Іванівна, СОБОЛЬ Ольга Михайлівна, КРИВИЙ Владислав Валерійович, об’єктивно відзначили актуальні доповіді наступних здобувачів:

КАЛУЦЬКА Галина з  темою доповіді «Особливості  вирощування кролів в домашніх умовах»;

СОЛОП Костянтин з темою «Занепад норкового бізнесу із-за COVID-19»;

ДОНОВИЙ Даніїл з цікавою темою «Особливості вирощування лисиць»;

ЛІСНУГІН Богдан з альтернативною та перспективною галуззю та з доповіддю на тему «Вирощування нутрій -  як бізнес»

Усі доповіді відзначалися актуальністю, оригінальністю та перспективами, які постають перед сучасним спеціалістами розвитку кролівництва і  звірництва  на Україні та світі.

Бажаємо нашим здобувачам плідної праці, робочого настрою у подальшій науковій роботі на біолого-технологічному факультеті, який нині  постачає на ринок праці сучасних спеціалістів у галузі тваринництва, і зокрема,  кролівництва та хутрового звірництва.

Автор: доцент Панкєєв С.П., Кривий В.В. Прес-центр (БТФ) (28.04.2021)