ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Фотозвіт наукових гуртків біолого-технологічного факультету

Збори гуртка «Харчовик - науковець» ДВНЗ «ХДАУ»

05.03.2020 р. відбулось засідання гуртка «Харчовик - науковець» у стінах кафедри інженерії харчового виробництва, на якому виступила науковий керівник гуртка, к.т.н., старший викладач Воєвода Н.В. Заняття було присвячене важливій, для дослідницької діяльності здобувачів, участі у науково-практичних конференціях, зокрема у Міжнародній науково-практичній конференції «Сучасні підходи до вирощування, переробки і зберігання плодоовочевої продукції», яка відбудеться за участю членів гуртка у березні 2020 р. в м. Миколаїв. На засіданні у режимі дискусії було розглянуто питання необхідності наявності апробації наукових дослідів та обговорення цих результатів зі спеціалістами у харчовій галузі.

Детальніше...

Підсумок роботи студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції у 2019-2020 навчальному році

Студентський науковий гурток «Технолог» щорічно проводить професорсько-викладацькі конференції з презентаціями наукових доповідей здобувачів вищої освіти агрономічного і біолого-технологічного факультетів.

Детальніше...

СНГ «Технолог» використовує сучасні шляхи комунікації під час карантину

Під час карантину продовжив свою роботу студентський науковий гурток «Технолог». Зручна та популярна інтернет-платформа задовольнила вимоги щодо публічності, можливості обговорення та якісного відображення наукових здобутків здобувачів вищої освіти. На публічній сторінці студентського наукового гуртка "Технолог" в «Instagram» відбулась презентація та обговорення наукових доповідей здобувачів вищої освіти агрономічного та біолого-технологічного факультетів.

Детальніше...

Карантин. Студентський науковий гурток «Технолог» продовжує свою роботу

Протягом карантину, поряд з освітнім процесом, не припинялася й наукова робота з підготовки здобувачів до студентських конференцій. Адже, у навчанні не варто забувати й про підтримку наукових ініціатив студента. На офіційній сторінці Студентського наукового гуртка «Технолог» в Інстаграм представлені презентації доповідей здобувачів вищої освіти агрономічного та біолого-технологічного факультетів.

Детальніше...

Наукова дискусія онлайн - учасники СНГ «Технолог» відповідають на запитання підписників гуртка в «Instagram»

Здобувачі вищої освіти агрономічного та біолого-технологічного факультетів під науковим керівництвом викладачів кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції на публічній сторінці студентського наукового гуртка "Технолог" в «Instagram» продовжили презентувати наукові доповіді за різними тематиками: переробка винограду та виробництво виноградних і плодовоягідних вин, історія виноробства, технологія м’ясних напівфабрикатів та ковбас, використання харчових барвників та добавок, виробництво рослинного згущеного молока та ін.

Детальніше...

Дистанційна робота студентського наукового гуртка «Технолог»

Здобувачі вищої освіти агрономічного та біолого-технологічного факультетів під науковим керівництвом викладачів кафедри на публічній сторінці студентського наукового гуртка "Технолог" в «Instagram» презентували наукові доповіді, які стосуються переробки плодоовочевої продукції та промислового бродильного виробництва.

Детальніше...

Підготовка наукових доповідей учасниками студентського наукового гуртка «Технолог»

Під час карантину студентський науковий гурток «Технолог» продовжує свою роботу та активно проводить підготовку наукових доповідей до конференції. Продченко Ілля, здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня  другого року навчання агрономічного факультету під керівництвом к.с.-г.н. Ушакової С.В. підготував доповідь про способи зберігання і підготовки плодів томатів. Ілля відповідально підійшов до вибору теми, висвітливши актуальність обраного напрямку, практичну цінність та ін. За його твердженнями «Томат – це “візитка” Херсонщини». Плоди томату мають відмінні смакові властивості, піддаються сушінню, консервуванню, заморожуванню тощо, а також корисні для здоров'я, являються джерелом антиоксадантів.

Детальніше...

Апробація перших етапів досліджень здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня освіти під час роботи гуртка «Технолог»

Підготовка випускних кваліфікаційних робіт триває. Перші результати своїх експериментальних досліджень здобувачі вищої освіти мали змогу презентувати на науковій студентській конференції, яка відбулась 21 листопада 2019 р. Під час карантину на публічній сторінці гуртка «Технолог» в Інстаграм продовжилось представлення наукових здобутків, які майбутні випускники презентуватимуть в своїх випускних роботах. Такий підхід допоміг їм оцінити зі сторони свої напрямки, побачити можливості подальшого розвитку наукової роботи.

Детальніше...

Географія доповідачів студентського наукового гуртка «Технолог» розширюється

Презентації доповідачів студентського наукового гуртка «Технолог» надихнули читачів Instagram-сторінки і ми отримали цікаву відео-доповідь студентки із Запоріжжя,  яка презентувала виготовлення борошняних виробів з ефектом розтріскування при високих температурах, а також з використанням малинового компоте (один із способів зберігання і переробки плодів малини) і сирного крему. Процес відзнятий на відео відобразив всі етапи підготовки і виготовлення продуктів.

Детальніше...

Апробація результатів досліджень здобувачів вищої освіти першого (Бакалаврського) рівня – членів студентського наукового гуртка «Технолог»

Здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня четвертого року навчання спеціальності 201 «Агрономія», які представляли свої наукові розробки в рамках функціонування студентського наукового гуртка «Технолог» презентували та захистили перед Екзаменаційною комісією свої наукові роботи у вигляді випускних кваліфікаційних робіт бакалавра.

Детальніше...