ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виконання лабораторних досліджень при підготовці здобувачів вищої освіти до конкурсу студентських наукових робіт в рамках роботи студентського наукового гуртка «Технолог»

Робота студентських наукових гуртків передбачає відбір кращих наукових робіт на всеукраїнські конкурси. Другий рік поспіль на засіданнях студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції проводяться лабораторні дослідження щодо використання порошку з паприки в якості органічного розчинника.

 

Так, здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня третього року навчання спеціальності 201 «Агрономія» Марія РІЗАК досліджує вплив різних доз порошку з паприки на показники якості харчових продуктів таких, як  хліб, макаронні вироби та ін.

 

Вивчається також можливість використання органічної добавки з паприки в якості барвника та ароматизатора при виробництві парафіновмісних виробів.

 

 

Результати досліджень висвітлені на весняній студентській науковій конференції, організованої кафедрою технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції та студентським науковим гуртком «Технолог» і представлені на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт. 

Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог», кандидати с.-г. наук Геннадій КАРАЩУК, Світлана УШАКОВА (08.04.2021)