ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог», присвячене питанням підвищення продуктивності та якості продукції овочевих культур

У переробній промисловості агропромислового комплексу нашої держави значну частку приросту продукції складає виробництво продуктів харчування, овочеві культури серед яких займають чималу частину. Крім того, значний попит вони мають і у свіжому вигляді.

Ріпчаста цибуля із насіння в нашій країні являється однією із найбільш розповсюджених рослин, яку висівають на поливних землях. В овочевій групі вона являється цінним продуктом харчування, який не можливо замінити тим або іншим продуктом харчування. У теперішній час фактичне її вживання не перевищує 6 кг при нормі споживання 8-10 кг, що показує недостатній рівень валового виробництва. Розробка елементів технології, які будуть мати сприятливий вплив на збільшення продуктивності цибулі ріпчастої є важливим фактором зростання валового виробництва.  Саме даній темі було присвячене чергове засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції.

У засіданні прийняли участь здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 201 Агрономія.

Доповідачі зазначили також, що виробництво огірків в Україні на тих самих площах при застосуванні сучасних технологій може становити більш як 1 млн. т у рік. Проте це потребує відповідних змін у технологіях вирощування цієї культури.

Учасникам студентського наукового гуртка було запропоновано більш широко провести аналіз впливу сучасних елементів технології на продуктивність і якість продукції цієї групи овочевих культур.

Дякуємо здобувачам вищої освіти за цікавий матеріал та запрошуємо для подальшої участі у роботі наукового гуртка «Технолог».

Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог» доцент Геннадій КАРАЩУК та старший викладач Світлана УШАКОВА