ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог», присвячене питанням підвищення урожайності та якості зерна колосових культур

Виробництво та експорт зерна є показником благополуччя в сільському господарстві країни.

У складних та мінливих умовах сьогодення стабілізація виробництва продукції рослинництва є одним із найдієвіших важелів забезпечення продовольчої безпеки нашої держави.

Виробництво зерна – провідна галузь рослинництва та сільського господарства в цілому.

При вирощуванні зернових колосових культур якість зерна має не менш важливе значення, ніж рівень урожаю. Проте якість не завжди збігається з високим урожаєм. Незважаючи на тісну залежність показників якості від агрокліматичних і техніко-технологічних факторів, вплив основних чинників якості досліджено недостатньо.

Саме цим питанням було присвячене чергове засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції. У засіданні прийняли участь здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 201 Агрономія.

Доповідачі наголосили, що малодослідженим та суперечливим є також питання про вплив чинників якості у процесі дозрівання-збирання-обробки зерна. На цих стадіях відбувається змінення всіх показників, що належать до технологічної, борошномельної та хлібопекарської групи.

Учасникам студентського наукового гуртка було запропоновано більш поглиблено провести аналіз впливу агротехнічних заходів і технологічних прийомів доробки зерна на його якість.

Дякуємо здобувачам вищої освіти за цікавий матеріал та запрошуємо для подальшої участі у роботі гуртка «Технолог».

Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог» доцент Геннадій КАРАЩУК та старший викладач Світлана УШАКОВА