ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Лютневе засідання гуртка «Морфолог»

22 лютого під керівництвом асистента Овдієнко К.Т. на кафедрі ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка відбулося чергове засідання наукового гуртка «Морфолог» із здобувачами спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

Тема засідання:

«Історія розвитку вчення про еволюцію життя» та «Сучасний погляд на мутагенні фактори».

Здобувачі вищої освіти активно залучилися до дискусії, розбиралися у теоріях еволюції, як наукових теоріях, що пояснюють механізми зміни форм живих організмів, їхніх спільнот та причини утворення біорізноманіття на Землі у процесі еволюції. 

На засіданні розкривалися питання з вивчення антиеволюційних поглядів та додарвіністичного періоду біології, передумов створення та основних постулатів теорії еволюції Чарльза Дарвіна, основ сучасної синтетичної теорії еволюції.

Здобувачі зазначили, що еволюційна теорія є важливим елементом не тільки фундаментальної біологічної підготовки, а і без її вивчення неможливо повноцінно сформувати філософсько-світоглядну позицію майбутнього фахівця ветеринарної медицини.

Розширений кругозір, поглиблення й деталізація критичного мислення здобувачів спрямоване на розвиток логічної аргументації, розв’язання проблем та формування ідей, що в майбутньому для висококваліфікованого фахівцеві забезпечує вміння визначати найкращий шлях, що забезпечує, максимальну ефективність і успішність отримання результату з мінімальними витратами особистих чи командних ресурсів.

Автор: асистент Овдієнко К.Т. (22.02.2023)