ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Альтернативні продукти харчування»

Планове засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції було присвячене питанню альтернативних продуктів у раціоні сучасного споживача. Адже світ змінюється, як змінюються і смакові вподобання людства. Сьогоднішній основний тренд у світі – здорове харчування.

У зустрічі на платформі Zoom прийняли участь здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня 3-го року навчання та другого (магістерського) рівня 1-го року навчання спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.

Під час презентації матеріалів на тему «Молочні альтернативні продукти» доповідачем акцентовано увагу на те, що продукти на рослинній основі – це глобальний тренд. Такі продукти створені на основі різноманітних рослин, зерен та горіхів. Рослинні продукти та дієти на їх основі стають все більш популярними. В останні роки йде значне зростання цієї категорії продуктів і щорічно кількість альтернативних продуктів на глобальному ринку зростає на 15%.

При обговоренні даної доповіді учасниками та керівниками гуртка відзначено актуальність та надано рекомендації щодо подальшої апробації даного питання на наукових конференціях.

Під час презентації доповіді на тему «Виробництво м'ясних напівфабрикатів з використанням рослинних компонентів» розглянуто питання виробництва комбінованих харчових продуктів, які містять в своєму складі, поряд з м'ясною сировиною, рослинну.

Застосування рослинних компонентів в рецептурах м'ясних продуктів обумовлено високим вмістом поживних речовин і сприяє отриманню продуктів із заданими властивостями. Перспективним є використання пекінської капусти в рецептурах котлет на м'ясній основі.

Наявність органічних кислот в листі пекінської капусти прискорює процес протеолізу білків м'яса, і збільшується їх засвоюваність організмом.

Дякуємо нашим учасникам за змістовні та цікаві доповіді. Чекаємо на подальшу участь у засіданнях гуртка «Технолог».

Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог» доцент Геннадій КАРАЩУК та старший викладач Світлана УШАКОВА