ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Засідання студентського наукового гуртка «Технолог» на тему: «Технологія м'яса та м'ясних продуктів»

Значення м'ясної продукції харчування людини визначається насамперед тим, що вона покликана забезпечувати організм харчовими продуктами, які є основним джерелом білку в харчуванні людини. М'ясо та м'ясні продукти містять окрім білків інші важливі складові, необхідні для нормальної життєдіяльності організму.

Планове засідання студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та  зберігання с.-г. продукції було присвячене темі: «Технологія м'яса та м'ясних продуктів». Розглядалися доповіді здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня 3-го та 4-го року навчання спеціальності 204 Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва.

Під час презентації матеріалів на тему «Продукти з м'яса птиці» було розглянуто питання використання м'яса бройлерів у переробній промисловості. Розкрито питання щодо зростання попиту на органічне виробництво, вирощування птиці на вільному вигулі та ефективності селекції на швидкий ріст і високу продуктивність, розглянуто їх вплив на сенсорні й функціональні якості м’яса. 

Наступна презентація була присвячена використанню м'ясних емульсій у технології січених м'ясних напівфабрикатів. У виробництві використання м'яса гомогената, як сировини яка містить високий рівень екстрагованих міофібрилярних білків є актуальним. Така сировина є ефективним зв'язувачем для води та жиру, частинок м’яса у готових м’ясних продуктах. Величина подрібнення м'яса значно впливає на якісні характеристики січених напівфабрикатів, збільшує консистенцію та соковитість.

Доповіді рекомендовані керівниками гуртка до участі у конференції.

Дякуємо нашим учасникам за змістовні та цікаві доповіді. Чекаємо на подальшу участь у засіданнях гуртка «Технолог».

Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог» доцент Геннадій КАРАЩУК та старший викладач Світлана УШАКОВА