ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Новий етап партнерства: підписано меморандум між ГО «Захист Держави» та Херсонським державним аграрно-економічним університетом

09 грудня 2025 року відбувся важливий крок у розвитку співпраці між громадянським суспільством та освітньою спільнотою Херсонщини - громадська організація «Захист Держави» та ХДАЕУ офіційно підписали Меморандум про співпрацю

Детальніше...

Літня школа зі сталого розвитку у Швейцарії

Учасники зануряться в інтенсивний тиждень лекцій, дискусій і семінарів на тему «Building a Global Network for Sustainable Responsibility» - про те, як формувати глобальні мережі відповідального та сталого розвитку.

Детальніше...

Помічник керівник в Будівельну Гільдію

Будівельна Гільдія - спеціалізується на реалізації будівельних матеріалів, професійній консультації, партнерстві з підрядниками та участі в державних програмах, зокрема «єВідновлення».

Детальніше...

Здобувачі вищої освіти Херсонського державного аграрно-економічного університету долучилися до онлайн-лекторію в рамках Тижня доброчесності від Офісу доброчесності НАЗК

У рамках Тижня доброчесності здобувачі вищої освіти ХДАЕУ долучилися до всеукраїнського онлайн-лекторію, організованого Офісом доброчесності НАЗК.

 

Детальніше...

Наукова Бібліотека ХДАЕУ долучилася до презентації культурно-мистецького проєкту «Небо над Херсоном»

Наукова бібліотека ХДАЕУ долучилася до важливої культурної події - презентації проєкту «Небо над Херсоном», який об’єднав мистецькі та наукові ініціативи, спрямовані на збереження пам’яті та формування нових сенсів у час війни. 

Детальніше...

Підсумки on-line конкурсу кафедри харчових технологій «Смачна майстерня Святого Миколая»

Протягом листопада кафедрою харчових технологій Херсонського державного аграрно-економічного університету було проведено конкурс «Смачна майстерня Святого Миколая» серед учнів закладів загальної середньої освіти.

Детальніше...

Шлях до успіху: здобувачі проходять попередній захист магістерських робіт

Упродовж 4-5 грудня 2025 року на кафедрі підприємництва, обліку і оподаткування панувала справжня атмосфера творчості, наукового пошуку та професійного зростання.

Детальніше...

Академічна мобільність, інформальна та неформальна освіта викладачів та здобувачів вищої освіти за ОПП, ОНП Водні біоресурси та аквакультура

Впродовж навчального року у відповідності до рекомендацій та вимог якісної організації освітнього процесу, набуття професійних компетентностей та їх вдосконалення, на Факультеті Рибного господарства та природокористування НПП та здобувачі вищої освіти використовують таку можливість від українського громадського проєкту масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Детальніше...

Попередній захист магістерських робіт спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології

05 грудня 2025 року відбувся попередній захист магістерських робіт спеціальності 194 Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології. На заході були присутні керівники магістерських робіт Волошин М.М., Кравченко В.І., Коваленко Р.Ю. та студенти.

Детальніше...

Передзахист магістерських робіт: студенти спеціальності 141 представили свої напрацювання

05 грудня 2025 року в Хдаеу на кафедрі гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії відбувся традиційний передзахист магістерських робіт здобувачів спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка».

Детальніше...

Активна позиція здобувачів Херсонського державного аграрно-економічного університету

Активна позиція сучасної молоді - це не просто прагнення бути почутими, а свідоме бажання впливати на зміни у суспільстві. 

 

 

Детальніше...

Сучасні тренди та виклики бджільництва: студентський науковий діалог

05 грудня 2025 року вшосте відбулась студентська навчально – предметна інтернет-конференція “Бджільництво-перспективна галузь”.

Детальніше...

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Гастрономічний тур до Мумбая: засідання наукового гуртка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов

22 жовтня відбулося чергове засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурному спілкуванні», присвячене Всесвітньому дню кухаря й кулінара, який відзначали напередодні.

 

Лінгвістичне дослідження англомовного блогу “Indiapalette” колишньої мешканки Херсона Антоніни Кудіної триває: цього разу доцент Галина Бокшань і другокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися з лексикою, яка описує смакові враження від страв і закріпили мовні одиниці на позначення їжі та способів її приготування (irresistible fragrances, unique combination of flavors, explosion of tastes, yummy, sought-after, lip-smacking, moth-watering, gorgeous fragrances, conflicting blends of tastes, etc.).

 

Гуртківці дізналися про найпопулярніший освіжаючий напій, що допомагає боротися з мумбайською спекою (masala lime soda), довідалися про екзотичні страви індусів та їхні інгредієнти (bhel puri (puffed rice), pani puri (mashed potato, peas, flavored water and spices), phirni (ground rice), chutney (blended fruits).

 

На занятті здобувачі вищої освіти мали змогу порівняти українську та індійську національні кухні, користуючись засвоєною лексикою, а також висловитися про свої гастрономічні уподобання за допомогою нових виразів. Дослідницька робота над блогом Антоніни Кудіної надихає вчити англійську, мандрувати й удосконалювати кулінарні вміння.

 

Автор: доцент Г. І. Бокшань (22.10.2020)