ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Шлях до професії починається сьогодні

6 листопада 2025 року в Соколівському ліцеї Соколівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області відбулася профорієнтаційна зустріч для учнів випускних класів.

Детальніше...

Оновлення матеріально-технічної бази кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії

Кафедра гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Херсонського державного аграрно-економічного університету поповнилася новим сучасним обладнанням для проведення практичних і лабораторних робіт.

 

 

Детальніше...

Засідання наукового гуртка «Аграрний інноватор»

У рамках діяльності наукового гуртка «Аграрний інноватор» 6 листопада відбулося засідання, присвячене актуальній темі: «Роль збору та аналізу метеорологічних даних в агрономічній практиці сучасного агровиробництва». 

Детальніше...

Профорієнтаційна зустріч виаладачів кафедри Лісового та садово-паркового господарства з учнями Херсонського Ліцею №57 м. Херсон

Профорієнтаційна робота в загальноосвітніх навчальних закладах – один із напрямів у діяльності викладачів кафедри лісового та садово-паркового господарства.

Детальніше...

Науковий захід у рамках Фестивалю молодіжної науки – 2025: «Ніч біомедичних та аграрно-ветеринарних наук»

06 листопада відбувся науковий захід у рамках Фестивалю молодіжної науки-2025: «Ніч біомедичних та аграрно-ветеринарних наук», організований Радою молодих вчених при Міністерстві освіти і науки України.

Детальніше...

Визнання високого наукового потенціалу ХДАЕУ на World Food Prize Borlaug Dialogue 2025

У кінці жовтня 2025 року професор кафедри гідротехнічного будівництва, водної та електричної інженерії Людмила Кузьмич була запрошена в якості спікера та панеліста на міжнародний форум World Food Prize Foundation’s Borlaug Dialogue 2025, який відбувся у місті Де-Мойн, штат Айова. США.

Детальніше...

Всеукраїнська науково-практична конференція «Поєднати минуле, сучасне й майбутнє» - краєзнавство на захисті історико-культурної спадщини України»

5-6 листопада 2025 року відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Поєднати минуле, сучасне й майбутнє»: краєзнавство на захисті історико-культурної спадщини України» в межах Восьмих краєзнавчих читань пам’яті академіка Петра Тронька.

Детальніше...

Онлайн-стратегія успіху: тайм-менеджмент для сучасного студента

На 2 курсі біолого-технологічного факультету ХДАЕУ була проведена кураторська година за темою: «Тайм-менеджмент: що таке тайм-менеджмент та його важливість під час роботи».

Детальніше...

Онлайн-зустріч «Безбар’єрність у нашому житті» у Херсонському державному аграрно-економічному університеті

06 листопада 2025 року в Херсонському державному аграрно-економічному університеті відбулася онлайн-зустріч на тему «Безбар’єрність у нашому житті»

Детальніше...

Студенти ХДАЕУ долучилися до PROFI-конференції від команди PROFITEA

6 листопада 2025 року відбулася PROFI-конференція для студентів Херсонського державного аграрно-економічного університету, організована командою PROFITEAM у співпраці з навчально-методичним відділом університету.

Детальніше...

Зустріч декана факультету Рибного господарства та природокористування з викладачами факультету

6 листопада відбулась робоча зустріч декана факультету рибного господарства та природокористування Павла БОЙКО з науково-педагогічними працівниками факультету. 

Детальніше...

Засідання робочої групи підкомісії G19 Будівництво та цивільна інженерія з розробки нових стандартів вищої освіти

06 листопада 2025 року відбулося планове засідання робочої групи з розробки стандартів по спеціальності G19 Будівництво та цивільна інженерія. 

Детальніше...

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Гастрономічний тур до Мумбая: засідання наукового гуртка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов

22 жовтня відбулося чергове засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурному спілкуванні», присвячене Всесвітньому дню кухаря й кулінара, який відзначали напередодні.

 

Лінгвістичне дослідження англомовного блогу “Indiapalette” колишньої мешканки Херсона Антоніни Кудіної триває: цього разу доцент Галина Бокшань і другокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися з лексикою, яка описує смакові враження від страв і закріпили мовні одиниці на позначення їжі та способів її приготування (irresistible fragrances, unique combination of flavors, explosion of tastes, yummy, sought-after, lip-smacking, moth-watering, gorgeous fragrances, conflicting blends of tastes, etc.).

 

Гуртківці дізналися про найпопулярніший освіжаючий напій, що допомагає боротися з мумбайською спекою (masala lime soda), довідалися про екзотичні страви індусів та їхні інгредієнти (bhel puri (puffed rice), pani puri (mashed potato, peas, flavored water and spices), phirni (ground rice), chutney (blended fruits).

 

На занятті здобувачі вищої освіти мали змогу порівняти українську та індійську національні кухні, користуючись засвоєною лексикою, а також висловитися про свої гастрономічні уподобання за допомогою нових виразів. Дослідницька робота над блогом Антоніни Кудіної надихає вчити англійську, мандрувати й удосконалювати кулінарні вміння.

 

Автор: доцент Г. І. Бокшань (22.10.2020)