
Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету
Студентка ХДАЕУ – переможниця IV Міжнародної освітньо-практичної Олімпіади з туризму!

Впродовж двох днів на базі Національного технічного університету «Дніпровська політехніка» проходила IV Міжнародна освітньо-практична олімпіада з туризму, у межах якої учасники виконували комплексні теоретичні та практико орієнтовані завдання.
Детальніше...
Засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри харчових технологій

У грудні 2025 року відбулося чергове засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри харчових технологій ХДАЕУ на тему: «Технології зниження вмісту цукру і солі у продуктах» присвячене актуальній темі зниження вмісту цукру та солі у харчових продуктах як одному з ключових напрямів сучасних харчових технологій та здорового харчування.
Детальніше...Студенти-магістри спеціальності 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» завершили навчання

Захід розпочався зі слів вдячності та підтримки всім, хто щоденно боронив та боронить нашу землю, Україну!
Детальніше...
Захист кваліфікаційних робіт другого (магістерського) рівня вищої освіти ОПП Водні біоресурси та аквакультура на факультеті Рибного господарства та природокористування

Захід розпочався зі слів вдячності та підтримки всім, хто щоденно боронив та боронить нашу землю, Україну! Процедура була розпочата згідно регламенту з використанням Zoom Video Communications.
Детальніше...На економічному факультеті презентували новий навчальний курс «Європейські цифрові стратегії та мережева економіка для інтеграції України» (ЄС Еразмус+ модуль Жана Моне ESDI-NEU)

19 грудня 2025 року відбулася презентація інноваційного навчального курсу «Європейські цифрові стратегії та мережева економіка для інтеграції України» (пілотна версія), що реалізується в межах програми ЄС Еразмус+ (модуль Жана Моне ESDI-NEU).
Детальніше...На факультеті рибного господарства та природокористування відбувся Атестаційний іспит за ОПП Водні біоресурси аквакультура другого (магістерського) рівня вищої освіти

У відповідності до п.3 «Форми атестації здобувачів вищої освіти» ОПП «Водні біоресурси та аквакультура» атестаційний іспит зі спеціальності спрямований на перевірку досягнення результатів навчання, визначених Стандартом вищої освіти та освітньою програмою.
Детальніше...Фахівці кафедри Землеробства на Міжнародному Агрономічному Саміті

Викладачі кафедри землеробства приєдналися до учасників масштабної міжнародної онлайн-конференції «Польовий АгроКонсиліум ’25».
Детальніше...Успішний захист — це початок зростання для агрономів

Цього тижня наш звичний інтерфейс відеодзвінків на деякий час перетворився на віртуальну залу захистів.
Детальніше...
Підсумкове засідання студентського наукового гуртка «Технолог» у 2025 році на тему: «Заходи боротьби з вірусними та фізіологічними (функціональними) хворобами плодів зерняткових культур під час їх зберігання»

З настанням зимової пори організм людини особливо потребує додаткового надходження вітамінів та корисних речовин. Саме в цей період важливо звернути увагу на натуральні джерела надходження поживних речовин.
Детальніше...На кафедрі землеустрою, геодезії та кадастру Херсонського державного аграрно-економічного університету продовжується активна профорієнтаційна робота з учнівською молоддю.

12 грудня 2025 року викладачі кафедри — доктор економічних наук, професор Юрій Яремко та доктор філософії, старший викладач Олександр Коваленко — провели профорієнтаційну зустріч з учнями 11-х класів Херсонського ліцею № 27 Херсонської міської ради.
Детальніше...Професійний розвиток і участь у ключових освітніх подіях року

Наприкінці 2025 року доцентка кафедри менеджменту, маркетингу та інформаційних технологій ХДАЕУ Ганна ДИМОВА долучилася до низки освітніх ініціатив громадської організації «Прогресильні»
Детальніше...
Захист магістерських робіт за спеціальністю 194 «Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології»

17 та 18 грудня 2025 року у ХДАЕУ відбувся захист магістерських робіт студентів спеціальності 194 "Гідротехнічне будівництво, водна інженерія та водні технології".
Детальніше...
Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету
Шановні друзі!
Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.
Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.
Студентам, що навчаються на умовах контракту!
До уваги авторів
Подати матеріал для сайту
Гастрономічний тур до Мумбая: засідання наукового гуртка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов
22 жовтня відбулося чергове засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурному спілкуванні», присвячене Всесвітньому дню кухаря й кулінара, який відзначали напередодні.
Лінгвістичне дослідження англомовного блогу “Indiapalette” колишньої мешканки Херсона Антоніни Кудіної триває: цього разу доцент Галина Бокшань і другокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися з лексикою, яка описує смакові враження від страв і закріпили мовні одиниці на позначення їжі та способів її приготування (irresistible fragrances, unique combination of flavors, explosion of tastes, yummy, sought-after, lip-smacking, moth-watering, gorgeous fragrances, conflicting blends of tastes, etc.).
Гуртківці дізналися про найпопулярніший освіжаючий напій, що допомагає боротися з мумбайською спекою (masala lime soda), довідалися про екзотичні страви індусів та їхні інгредієнти (bhel puri (puffed rice), pani puri (mashed potato, peas, flavored water and spices), phirni (ground rice), chutney (blended fruits).
На занятті здобувачі вищої освіти мали змогу порівняти українську та індійську національні кухні, користуючись засвоєною лексикою, а також висловитися про свої гастрономічні уподобання за допомогою нових виразів. Дослідницька робота над блогом Антоніни Кудіної надихає вчити англійську, мандрувати й удосконалювати кулінарні вміння.
Автор: доцент Г. І. Бокшань (22.10.2020)




















