ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Гостьова лекція з трудового законодавства

18 листопада 2025 року у рамках вивчення дисциплін «Безпека життєдіяльності, основи охорони праці та цивільний захист» та «Безпека життєдіяльності та охорона праці» під керівництвом викладачів Олесі РЕВТЬО та Тетяни БАКЛАНОВОЇ  було проведено гостьову лекцію на тему «Трудове законодавство».

Детальніше...

Нові статті науковців Херсонського державного аграрно-економічного університету, які опубліковані в базах даних Web of Science та Scopus

Вітаємо авторів!

Нові статті науковців ХДАЕУ, які опубліковані в базах даних WEB OF SCIENCE та SCOPUS

Детальніше...

Здобувачі ХДАЕУ долучилися до круглого столу «Аграрна країна: досягнення, інновації, перспективи»

Здобувачі ХДАЕУ – Тетяна КЛЮКОНОС, Іван ОСТРОПИЦЬКИЙ, Максим ФУРСІКОВ, Ігор ПАЛАНИЧКО, Дмитро ХАРІН, Дмитро ШАЛАГІНОВ, Віктор БЛІНДА (спеціальність 201 Агрономія) та Віктор Сидякін, Микола ЦАП (спеціальність 202 Захист і карантин рослин) – долучилися до круглого столу «Аграрна країна: досягнення, інновації, перспективи»

Детальніше...

Практичне заняття для здобувачів спеціальності 181 Харчові технології

У межах вивчення дисципліни «Технологічне обладнання харчової промисловості з основами проєктування» 17 листопада 2025 р. здобувачі вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» взяли участь у практичному виробничому занятті

Детальніше...

ХХХ Міжнародний огляд-конкурс дипломних робіт Архітектурно-містобудівних та Дизайнерсько-мистецьких спеціальностей

За результатами ХХХ Міжнародного огляд-конкурсу дипломних робіт з архітектурно-містобудівних та дизайнерсько-мистецьких спеціальностей в рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Виклики та перспективи розвитку архітектурної та мистецької освіти»

Детальніше...

«Наснаження від виснаження»: у ХДАЕУ пройшла гостьова лекція з психології мистецтва та творчості

17 листопада 2025 року для здобувачів Херсонського державного аграрно-економічного університету відбулася актуальна та надихаюча онлайн-зустріч.

Детальніше...

Круглий стіл: обговорення Авторського Права в діяльності бібліотек

14 листопада 2025 року в Національній науковій сільськогосподарській бібліотеці НААН відбувся круглий стіл на тему: «Авторське право і суміжні права в інформаційно-комунікаційній діяльності бібліотек: історія, сьогодення, майбутнє». 

Детальніше...

Наукова Бібліотека ХДАЕУ долучилася до інтенсиву з Інформаційної Безбар’єрності!

14 листопада 2025 року завідувач відділу Наукової бібліотеки ХДАЕУ Оксана Токовило взяла участь у навчальному заході «Інформаційна безбар’єрність: доступні тексти про Здорові бібліотеки»

Детальніше...

Вітаємо з Міжнародним Днем Студента!

Дорогі студенти Херсонського державного аграрно-економічного університету! Наукова бібліотека ХДАЕУ щиро вітає вас із Міжнародним днем студента - святом молодості, знань, мрій та невичерпної енергії!

Детальніше...

Кураторська зустріч аграрної молоді до Третьої Річниці Визволення Херсону

У Херсонському аграрно-економічному університеті відбулася особлива кураторська година для першокурсників першої групи спеціальності Агрономія.

Детальніше...

Засідання гуртка «Землероб»: боротьба з весняними приморозками засобами сучасних технологій

У жовтні на кафедрі землеробства відбулося чергове засідання наукового гуртка «Землероб»

 

Детальніше...

Чергова гостьова лекція для здобувачів ХДАЕУ з двократною Чемпіонкою Всесвітніх Ігор з Веслування на Драгонботах - Оленою Скворцовою!

Зустріч з видатними спортсменами України та формування позитивного відношення до систематичних занять руховою активністю та спортом, є одним з завдань спортивно-оздоровчого марафону

Детальніше...

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Гастрономічний тур до Мумбая: засідання наукового гуртка кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов

22 жовтня відбулося чергове засідання наукового гуртка «Англійська мова в міжкультурному спілкуванні», присвячене Всесвітньому дню кухаря й кулінара, який відзначали напередодні.

 

Лінгвістичне дослідження англомовного блогу “Indiapalette” колишньої мешканки Херсона Антоніни Кудіної триває: цього разу доцент Галина Бокшань і другокурсники спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа» ознайомилися з лексикою, яка описує смакові враження від страв і закріпили мовні одиниці на позначення їжі та способів її приготування (irresistible fragrances, unique combination of flavors, explosion of tastes, yummy, sought-after, lip-smacking, moth-watering, gorgeous fragrances, conflicting blends of tastes, etc.).

 

Гуртківці дізналися про найпопулярніший освіжаючий напій, що допомагає боротися з мумбайською спекою (masala lime soda), довідалися про екзотичні страви індусів та їхні інгредієнти (bhel puri (puffed rice), pani puri (mashed potato, peas, flavored water and spices), phirni (ground rice), chutney (blended fruits).

 

На занятті здобувачі вищої освіти мали змогу порівняти українську та індійську національні кухні, користуючись засвоєною лексикою, а також висловитися про свої гастрономічні уподобання за допомогою нових виразів. Дослідницька робота над блогом Антоніни Кудіної надихає вчити англійську, мандрувати й удосконалювати кулінарні вміння.

 

Автор: доцент Г. І. Бокшань (22.10.2020)