Засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри харчових технологій
У грудні 2025 року відбулося чергове засідання наукового гуртка «Харчовик-науковець» кафедри харчових технологій ХДАЕУ на тему: «Технології зниження вмісту цукру і солі у продуктах» присвячене актуальній темі зниження вмісту цукру та солі у харчових продуктах як одному з ключових напрямів сучасних харчових технологій та здорового харчування.
З основною доповіддю виступила к.т.н, доц. Резвих Н.І., яка висвітлила сучасні підходи до редукції цукру та солі в продуктах харчування, альтернативні інгредієнти, інноваційні технологічні рішення, а також їхній вплив на якість, безпечність і споживчі властивості продуктів. Особливу увагу було приділено світовим тенденціям, нормативним вимогам і ролі таких технологій у профілактиці неінфекційних захворювань.
Під час засідання студенти підготували та представили короткі повідомлення щодо замінників цукру і солі (стевія, поліоли, калієві солі тощо); аналізували склад харчових продуктів із пониженим вмістом цукру та солі, представлених на ринку; брали активну участь в обговоренні переваг і обмежень різних технологій; ставили запитання доповідачу та дискутували щодо перспектив упровадження таких рішень у харчовій промисловості України.
Засідання пройшло у жвавій та конструктивній атмосфері, підсумувало роботу наукового гуртка у першій половині 2025–2026 навчального року та сприяло поглибленню професійних знань студентів і розвитку їх наукового мислення.
Науковий гурток кафедри харчових технологій «Харчовик-науковець» і надалі залишається відкритим простором для студентів, які прагнуть розвиватися у сфері сучасних харчових технологій, долучатися до дослідницької діяльності та формувати нову гастрономічну культуру України.
Матеріал підготувала: к.т.н., доц. Резвих Н.І.











