ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Гостьова лекція для здобувачів освіти зі спеціальності 181-Харчові технології

 22 листопада 2024 року здобувачі освіти долучилися до гостьової лекції на тему: «Оцінка якості продуктів харчування: передовий європейський досвід».

Детальніше...

Гірки жнива - день пам'яті жертв голодомору в україні

 22 листопада 2024року напередодні вшанування пам'яті жертв Голодомору співробітники Наукової бібліотеки

 

Детальніше...

Продовжуються засідання наукового гуртка кафедри менеджменту, маркетингу та ІТ «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації»

 19 листопада 2024 року відбулося чергове засідання наукового гуртка «Сучасний менеджер в умовах цифрової трансформації». 

Детальніше...

Підвищення кваліфікації завідувачів кафедр університету

  У період з 15.04.2024 до 15.11.2024 р. відбулось підвищення кваліфікації, організоване ДЗВО «Університет менеджменту освіту» Центрального інституту післядипломної освіти за ОПП «Завідувачі (начальники) кафедр

Детальніше...

День Гідності та Свободи

  21 листопада ненька Україна відзначає День Гідності та Свободи, це свято присвячене річниці подіям у нашій історії - Помаранчевої революції та Євромайдану. 

Детальніше...

День пам'яті жертв голодомору…

Свічка пам’яті має миготіти у вікнах усіх українців… Щоб пам'ятати та щоб не забувати ніколи.

 

Детальніше...

«Не згасне в серці пам’яті свіча»

Щороку в четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років. У 2024-му День пам’яті жертв голодоморів припадає на 23 листопада.

Детальніше...

Вагомий внесок у майбутнє. Випуск сільськогсоподарських дорадників - 2024

Щиро раді поділитися, що цього тижня завершився курс «Базової підготовки та підвищення кваліфікації сільськогосподарських дорадників»

Детальніше...

Онлайн-брендінг у дії: відкрите заняття для майбутніх маркетологів

20 листопада 2024 року в ХДАЕУ професор кафедри менеджменту, маркетингу та ІТ, доктор економічних наук Наталя Іванова провела відкрите заняття на тему «Онлайн-брендінг: цифровий підхід до розвитку брендів».

Детальніше...

Гостьова лекція «Маркетингове ціноутворення в умовах інфляції: виклики та можливості»

19 листопада 2024 року в Херсонському державному аграрно-економічному університеті відбулася гостьова лекція на тему «Маркетингове ціноутворення в умовах інфляції: виклики та можливості»

Детальніше...

Знання для сталого розвитку: кафедра землеробства на вебінарі “кращі агропрактики та приклади реалізації нітратної директиви єс”

Співробітники кафедри землеробства активно беруть участь у різноманітних наукових заходах, спрямованих на підвищення рівня знань та обмін досвідом. Одним із таких заходів став вебінар “Кращі агропрактики та приклади реалізації Нітратної директиви ЄС”, який відбувся 21 листопада 2024 року.

Детальніше...

Тренерські досягнення здобувачів 017 спеціальності на змаганнях світового рівня!

Під час навчання в ХДАЕУ у здобувачів 017 спеціальності, що навчаються за освітньо-професійною програмою “Менеджмент у спортивній діяльності”, відбувається формування відповідних компетентностей фахівця в тренерській, спортивній та управлінській діяльності.

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

День вареників в Херсонському державному аграрному університеті

02 листопада 2016 року в Херсонському державному аграрному університеті був організований перший в історії університету фестиваль національної кухні «День вареників». Виготовлення вареників проводилося в умовах навчальної лабораторії кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції. Метою заходу стало збереження та популяризація традицій українського народу та місцевої кухні, як культурної спадщини українського народу загалом та Херсонської області зокрема.

Цілями фестивалю став пошук і підтримка здібних, обдарованих, талановитих особистостей, розширення світогляду учасників, збагачення їх духовності, налагодження та встановлення тісних творчих стосунків між студентами різних факультетів університету, пропаганди здорового способу життя, залучення абітурієнтів до ДВНЗ «Херсонський ДАУ», на розвиток ВУЗу, на популяризацію аграрної професії і благочинність.

Фестиваль проходив у вигляді змагань серед шести етно-регіонів: хутір «ДИКАНЬКА, хутір «ВЕЛИКІ ВУЙКИ», хутір «ПРИМОРСЬКИЙ», хутір «ХОРТИЦЯ», хутір «ТАВРІЙСЬКІ СОЛОХИ», «РАНЧО», які повинні були підготувати вареники з двома різними начинками та театралізовано представити свій хутір.

Роботу студентів оцінювало поважне журі у складі голови комісії, завідувача кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції,доктора сільськогосподарських наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, член-кореспондента НААНУ Пелиха Віктора Григоровича, а також декана агрономічного факультету, кандидата сільськогосподарських наук, доцента Мринського Івана Миколайовича, декана біолого-технологічного факультету, кандидата сільскогосподарських наук, доцента Вороненка Володимира Івановича, головного бухгалтера ДВНЗ «Херсонський ДАУ» Кальсіної Світлани Леонідівни, зав.відділу кадрів ДВНЗ «Херсонський ДАУ» Яворської Юлії Віталіївни.

Після того як студенти презентували свої вареники, журі відправилося на засідання і розпочався благодійний ярмарок, на якому окрім вареників реалізовувалась приготовлена власноруч студентами біолого-технологічного факультету продукція: томатний сік, узвар та інше.

На підсумковому засіданні поважного журі було встановлено, що представлені «Хутори» мають однакові високі оцінки з презентації вареників і тому було вирішено, що всі технологи заслуговують на нагороду і перемогла «Дружба»! Всі команди студентів, які приймали участь у фестивалі, нагороджені відзнаками.

Колектив кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції та студенти-технологи біолого-технологічного і агрономічного факультетів щиро вдячні всім, хто прийняв участь у фестивалі національної кухні «День вареників»!

Відео фестивалю можно переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=kGziOX3Stt0

 ФОТОЗВІТ ІЗ ФЕСТИВАЛЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ КУХНІ

«ДЕНЬ ВАРЕНИКІВ»!

 

Автори: к.с.-г.н., доц. Каращук Г.В., к.с.-г.н., ас. Левченко М.В., ас. Ніконова І.С.