ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

День вареників в Херсонському державному аграрному університеті

02 листопада 2016 року в Херсонському державному аграрному університеті був організований перший в історії університету фестиваль національної кухні «День вареників». Виготовлення вареників проводилося в умовах навчальної лабораторії кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції. Метою заходу стало збереження та популяризація традицій українського народу та місцевої кухні, як культурної спадщини українського народу загалом та Херсонської області зокрема.

Цілями фестивалю став пошук і підтримка здібних, обдарованих, талановитих особистостей, розширення світогляду учасників, збагачення їх духовності, налагодження та встановлення тісних творчих стосунків між студентами різних факультетів університету, пропаганди здорового способу життя, залучення абітурієнтів до ДВНЗ «Херсонський ДАУ», на розвиток ВУЗу, на популяризацію аграрної професії і благочинність.

Фестиваль проходив у вигляді змагань серед шести етно-регіонів: хутір «ДИКАНЬКА, хутір «ВЕЛИКІ ВУЙКИ», хутір «ПРИМОРСЬКИЙ», хутір «ХОРТИЦЯ», хутір «ТАВРІЙСЬКІ СОЛОХИ», «РАНЧО», які повинні були підготувати вареники з двома різними начинками та театралізовано представити свій хутір.

Роботу студентів оцінювало поважне журі у складі голови комісії, завідувача кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції,доктора сільськогосподарських наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України, член-кореспондента НААНУ Пелиха Віктора Григоровича, а також декана агрономічного факультету, кандидата сільськогосподарських наук, доцента Мринського Івана Миколайовича, декана біолого-технологічного факультету, кандидата сільскогосподарських наук, доцента Вороненка Володимира Івановича, головного бухгалтера ДВНЗ «Херсонський ДАУ» Кальсіної Світлани Леонідівни, зав.відділу кадрів ДВНЗ «Херсонський ДАУ» Яворської Юлії Віталіївни.

Після того як студенти презентували свої вареники, журі відправилося на засідання і розпочався благодійний ярмарок, на якому окрім вареників реалізовувалась приготовлена власноруч студентами біолого-технологічного факультету продукція: томатний сік, узвар та інше.

На підсумковому засіданні поважного журі було встановлено, що представлені «Хутори» мають однакові високі оцінки з презентації вареників і тому було вирішено, що всі технологи заслуговують на нагороду і перемогла «Дружба»! Всі команди студентів, які приймали участь у фестивалі, нагороджені відзнаками.

Колектив кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції та студенти-технологи біолого-технологічного і агрономічного факультетів щиро вдячні всім, хто прийняв участь у фестивалі національної кухні «День вареників»!

Відео фестивалю можно переглянути за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=kGziOX3Stt0

 ФОТОЗВІТ ІЗ ФЕСТИВАЛЮ НАЦІОНАЛЬНОЇ КУХНІ

«ДЕНЬ ВАРЕНИКІВ»!

 

Автори: к.с.-г.н., доц. Каращук Г.В., к.с.-г.н., ас. Левченко М.В., ас. Ніконова І.С.