ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Russian Turkish

Кафедра інженерії харчового виробництва


 

ауд. №72 - кабінет завідувача кафедрою
ауд. 76 - кабінет викладачів 

Корпоративна пошта:
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Рік заснування кафедри - 2016 рік

 

Новікова Наталя Володимирівна - в. о. завідувача кафедри, кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць - 27: із них 10 статей у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 1 публікація в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір, 3 патенти на корисну модель.

Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження елементів безпечності при виробництві молочної продукції».

Викладає дисципліни: «Лабораторна справа підприємств харчової промисловості», «Організація ХАССП на підприємствах харчової промисловості», «Основи сенсорного аналізу харчових продуктів», «Харчові добавки», «Мікробіологія молока і молочних продуктів».

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Наталія Новікова

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Scopus: 57207860462

Ідентифікатор автора  Web of Science: Наталія Новікова

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0001-5393-688X

   

Ряполова Ірина Олександрівна - кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць – 97:  із них 20 статей у фахових виданнях України, 10 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 1 публікація в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір.

Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження системи контролю виробництва продукції тваринництва за біологічними ризиками».

Викладає дисципліни: «Технічна мікробіологія», «Основи ветсанекспертизи», «Санітарна мікробіологія», «Мікробіологія м’яса і м’ясних продуктів», «Санітарія і гігієна харчових виробництв», «Системи управління якістю».

Ряполова Ірина Олександрівна - кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць – 97: із них 20 статей у фахових виданнях України, 10 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 1 публікація в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір.

Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження системи контролю виробництва продукції тваринництва за біологічними ризиками».

Викладає дисципліни: «Технічна мікробіологія», «Основи ветсанекспертизи», «Санітарна мікробіологія», «Мікробіологія м’яса і м’ясних продуктів», «Санітарія і гігієна харчових виробництв», «Системи управління якістю».

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Ірина Ряполова

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Scopus: 57207853973

Ідентифікатор автора  Web of Science: Ірина Ряполова

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-7672-6639

   

Дзюндзя Оксана Валентинівна – кандидат технічних наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць – 25:  із них, 3 патенти на корисну модель,  12 статей у фахових виданнях України, 8 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus.

Тематика науково – дослідної роботи: «Розробка технології функціональних продуктів».

Викладає дисципліни: «Барна справа та робота сомільє», «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Технологія оздоровчих харчових продуктів», «Світове ресторанне господарство».

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Оксана Дзюндзя

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Scopus: 57207853973

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAB-3869-2020

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-1996-7065

   

Воєвода Надія В’ячеславівна – кандидат технічних наук, старший викладач.

Кількість наукових та навчально – методичних праць – 31: із них 8 у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікація в Scopus.

Тематика науково – дослідної роботи: «Екологічні основи забезпечення якості продукції».

Викладає дисципліни: Викладає дисципліни: «Історія розвитку харчової науки», «Ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості», «Сучасні методи наукових досліджень», «Технологія бродильних виробництв», «Основи інспектування харчових продуктів», «Промислова екологія харчових підприємств».

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Надія Воєвода

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Scopus: 57192821111

Ідентифікатор автора  Web of Science: Надія Воєвода

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-3324-965X

 

Вогнівенко Людмила Петрівна - кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць - 122: із них 27 статей у фахових виданнях України, 10 у зарубіжних виданнях.

Тематика НДР: «Технологічна та біохімічна оцінка м’ясної сировини різних видів тварин при виробництві ковбасних виробів».

Викладає дисципліни: «Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії», «Водна мікробіологія», «Гідробіологія», «Біохімія гідробіонтів», «Харчові добавки», «Харчова хімія», «Нутріціологія»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Людмила Вогнівенко

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора  Web of Science:

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-7866-8081

 

Мєрна Інна Іванівна - асистент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць - 10.

Тематика науково – дослідної роботи: «Інноваційні технології консервного виробництва»

Викладає дисципліни: «Моделювання і розробка нових харчових продуктів», забезпечує практичну підготовку з дисциплін: «Технологія продукції ресторанного господарства», «Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби», «Технологія консервування плодів та овочів»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar:

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Scopus:

Ідентифікатор автора  Web of Science:

Ідентифікатор автора ORCID:

   

Шинкарук Марія Володимирівна - старший лаборант кафедри.

Кількість наукових та навчально – методичних праць - 18: із них 3 у фахових виданнях України, 1 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 1 публікація в Scopus.

Тематика науково - дослідної роботи: «Дослідження якості консервного виробництва».

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Мария Шинкарук

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Scopus: Марія Шинкарук

Ідентифікатор автора Web of Science: Марія Шинкарук

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0003-3036-6778

ЗДОБУТКИ КАФЕДРИ ІНЖЕНЕРІЇ ХАРЧОВОГО ВИРОБНИЦТВА

Наукові досягнення кафедри

Держбюджетні та наукові теми кафедри

Навчально-методичне забезпечення кафедри

Матеріально-технічна база кафедри

Спеціалізація роботи кафедри

Хронологія професорсько-викладацького складу кафедри

Презентація спеціальності 181 Харчові технології

НАУКОВИЙ ГУРТОК ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ
«ХАРЧОВИК - НАУКОВЕЦЬ»

РАДА РОБОТОДАВЦІВ
СПЕЦІАЛЬНОСТІ 181 «ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ»

РОБОЧІ ПРОГРАМИ КАФЕДРИ:

ПЕРШИЙ (БАКАЛАВРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ОСВІТИ

Спеціальність

Назва робочої програми:

076

076 - Санітарія і гігієна

181

181 - Лабораторна  справа підприємств харчової промисловості
181 - Організація НАССР на підприємствах харчової промисловості
181 - Основи сенсорного аналізу харчових продуктів
181 - Товарознавство харчових продуктів
181 - Кулінарна етнологія
181 - Мікробіологія молока і молочних продуктів
181 - Культура харчування
181 - Технічна мікробіологія
181 - Основи ветсанекспертизи
181 - Санітарія і гігієна харчових виробництв
181 - Мікробіологія м'яса і м'ясних продуктів
181 - Моделювання та розробка нових харчових продуктів
181 - Технологія бродильних виробництв
181 - Історія розвитку харчової науки
181 - Технологія жирів та жирозамінників
181 - Промислова екологія харчових підприємств
181 - Теоретичні основи технології харчових виробництв
181 - Технологія продукції ресторанного господарства
181 - Актуальнi проблеми галузі
181 - Барна справа та робота сомільє
181 - Етика у ресторанному господарстві
181 - Технологія виробництва кулінарної продукції
181 - Світове ресторанне господарство
181 - Кулінарний дизайн
181 - Технологія оздоровчих харчових продуктів
181 - Фізична та колоїдна хімія
181 - Харчова хімія
181 - Нутріциологія
181 - Біохімія харчових продуктів

204

204 - Мікробіологія
204 - Профілактика хвороб тварин
204 - Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії

241

241 - Мікробіологія, санітарія, гігієна в галузі

ДРУГИЙ (МАГІСТЕРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ОСВІТИ

Спеціальність

Назва робочої програми

181

181 - Інноваційні технології харчових виробництв
181 - Експертиза харчових продуктів
181 - Ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості
181 - Сучасні методи наукових досліджень
181 - Основи інспектування харчових продуктів
181 - Оптимізація технологічних процесів
181 - Аналіз ризиків у харчових продуктах і кормах
181 - Дослідницький практикум 
181 - Мікроструктурний аналіз
181 – Сучасні технології зберігання харчових продуктів
181 – Технологія спеціальних харчових продуктів
181 – Інжиніринг харчових технологій
181 – Актуальні проблеми галузі
181 – Технологія біологічно активних речовин
181 – Наукові основи безвідходних технологій

204

204 - Санітарна мікробіологія

 Навчальний процес здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня

 

Проведення лабораторних та практичних занять у навчальних лабораторіях факультету

 

Навчання здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня в агроінтернатурі

 

Практична підготовка здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня на підприємствах Херсонщини

 

Участь здобувачів вищої освіти у заходах університету та міста

  

Школа кулінарної майстерності

 

Надання кейтерінг послуг

Урочисті заходи з посвяти у  студенти Херсонського державного аграрно-економічного університету

Публікації кафедри інженерії харчового виробництва 2018-2019 н.р.

НОВІКОВА НАТАЛЯ ВОЛОДИМИРІВНА

Статті в Scopus

1. Дзюндзя О.В. Obtaining the powder-link raw matarials with the further research into properties of eggplant powders / О. В.  Дзюндзя, В.Г. Бурак, О.В. Аверчев, Н.В. Новікова, І. О. Pяполова, А. В. Антоненко, Т. В. Бровенко, М. Ю. Криворучко, Г.Толок // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. Vol.5, Issue 11 (95). P. 14–20. doi: 10.15587/1729-4061.2018.143407

 Патенти

  1. СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ КОВБАСИ "ПЕРЕПЕЛИНО-ДЕЛІКАТЕСНА" пат. 127774  Україна МПК A23L 13/60, A23L 23/206, A23L 13/00 . № u 201801359; заявл. 12.02.2018; опубл.27.08.2018,  Бюл. № 16.
  2. НАЧИНКА ДЛЯ ВАРЕНИКІВ пат. 130985 Україна МПК A23L 7/157 (2016.01), A23L 3/36(2006.01). № u201803439; заявл. 02.04.2018; опубл.10.01.2019, Бюл. № 1.
  3. НАЧИНКА ДЛЯ "ПІСТНИХ ВАРЕНИКІВ" пат. 130986 Україна МПК A23L 7/157 (2016.01), A23L 3/36(2006.01). № u201803440; заявл. 02.04.2018; опубл.10.01.2019, Бюл. № 1.
  4. ЧАЙНИЙ НАПІЙ ОЗДОРОВЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ пат. 136870 Україна МПК A23L 2/00 № u201902921; заявл. 25.03.2019; опубл.10.09.2019, Бюл. № 17.

 Опубліковані статті у фахових виданнях

  1. Новікова Н.В., Ряполова І. О. Схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчовоїпродукції Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. №. 4 (67). С.196-202
  2. Ряполова І. О. Новікова Н.В. Превентивна система контролю виробництва яловичини за біологічними ризиками. Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. Вип 4 (67). С. 202-208.
  3. Новікова Н.В. Проведення контролю якості йогуртів та визначення їх конкурентоздатності Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. Вип. 2 (65).С. 131-137
  4. Новікова Н. В. Бурак В. Г. Формування змісту навчання етнічної кухні Китаю у студентів харчової галузі. Вісник Херсонського національного технічного університету .2019. № 2 (69) - С. 82- 87
  5. Бурак В. Г., Новікова Н. В. Дослідження впливу параметрів технології виробництва мясних охолоджених напівфабрикатів на безпечність продукції відповідно принципів ХАССП.. Вісник Херсонського національного технічного університету.2019. №.2 (69) С. 70-82
  6. Дзюндзя О. В. INVESTIGATION OF TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF POWDER OF EGGPLANTS / О. В.Дзюндзя,  В. Г. Бурак, О. В. Аверчев, Н. В. Новікова, І. О. Pяполова, А. В. Антоненко, Т. В. Бровенко, М. Ю. Криворучко, Г. А. Толок // «EUREKA: Life Sciences» - 2018, - Vol.  5, р. 22-29 (Стаття мовою ЄС у виданні Естонії, яке включено до міжнародних наукометричних баз даних:РИНЦ, ResearchBib, Journalindex,Eurasian Scientific Journal Index,IndianScience.in, Index Copernicus (Poland), Google Scholar, WorldCat) doi:10.21303/2504-5695.2018.00723

 

Наукові роботи,  надруковані в Україні

 

1.Новікова Н.В. Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС: невирішені питання» в рамках реалізації проекту за підтримки програми Жана Моне. «Ризики інфікування харчових продуктів, засоби попередження і реагування» Міжнародна науково-практична конференція 19–20 квітня 2018 року м. Київ.

2.Новікова Н.В., Похіл К. Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС: невирішені питання» в рамках реалізації проекту за підтримки програми Жана Моне. «Використання біотехнології в молочній промисловості» Міжнародна науково-практична конференція 19–20 квітня 2018 року м. Київ.

3.Новікова Н.В, Бурак В.Г. «Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини». VIІI Міжнародна науково – практична інтернет – конференція «Класифікація харчових добавок» 19-20 квітня 2018 м. Кривий Ріг.

4.Новікова Н.В, Бурак В.Г. «Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини». «Використання харчових добавок при виробництві м’ясних напівфабрикатів» VIІI Міжнародна науково – практична інтернет – конференція 19-20 квітня 2018 м. Кривий Ріг.

5. Новікова Н.В.Ряполова І.О. «INNOVATIVE APPROACHES TO THE DEVELOPMENT OF SCIENC «Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової продукції» Європейська наукова платформа Міжнародна науково-практична конференція 01 червня 2018 рік м. Дублін

6. Ряполова І.О. Новікова Н.В. «INNOVATIVE APPROACHES TO THE DEVELOPMENT OF SCIENC «Аналіз біологічних ризиків під час первинної переробки яловичини» Європейська наукова платформа Міжнародна науково-практична конференція 01 червня 2018 рік м. Дублін

7. Валюх М. Д., Новікова Н. В. Актуальні питання сьогодення «Аналіз основних небезпечних чинників згідно концепції ХАССП при виробництві харчової продукції» Міжнародна науково- практична конференція 20 березня 2018. м Віниця

8. Бурак В.Г, Новікова Н.В. Перспективні напрямки наукової думки «Основні аспекти запобігання перехресному забрудненню молочної продукції відповідно програми ХАССП» Міжнародна науково – практична конференція 18 квітня 2018 рік м. Тернопіль

9. Новікова Н.В, Бурак В.Г. Перспективні напрямки наукової думки «Гістологічні дослідження м’ясної продукції» Міжнародна науково – практична конференція 18 квітня 2018 рік м. Тернопіль

10. Новікова Н. В. Актуальні питання розвитку економіки, харчових технологій та товарознавства «Правове забезпечення якості та безпеки продуктів в Україні» ХLI міжнародна наукова студентська конференція 17-18 квітня 2018 рік м. Полтава

11. Новікова Н. В. Розвиток сучасних технологій та науковий потенціал світу «Асортимент харчових добавок» Міжнародна науково – практична конференція 29 липня 2019 р. м. Лондон, Великобританія

12. Новікова Н.В., Царюченко А. Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі «Енергетичні напої та їх вплив на організм людини» Всеукраїнська студентська науково – практична конференція 14 травня 2019, м. Херсон.

13. Новікова Н. В.Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції  «Аналіз особливостей інновацій в харчовій індустрії» матеріали Всеукраїнської інтернет конференції 12 вересня 2019 р.

14. Новікова Н. В.Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції  «Аналіз особливостей інновацій в харчовій індустрії» матеріали Всеукраїнської інтернет конференції 12 вересня 2019 р.

15. Новікова Н. В.Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції  «Розвиток в Україні індустрії здорового харчування» матеріали Всеукраїнської інтернет конференції 12 вересня 2019 р.

16. Новікова Н. В. Наукові засади підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва «Стан організації виробництва функціональних молочних продуктів» ІІІ Міжнародна науково – практична конференція 30-31 жовтня 2019 р. м. Харків.

РЯПОЛОВА ІРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА

Статті опубліковані у Scopus I Web of Science

1. Дзюндзя О.В., Бурак В.Г., Аверчев О.В., Новікова Н.В., Pяполова І. О., Антоненко А. В., Бровенко Т. В., Криворучко М. Ю., Толок  Г. А. Obtaining the powder-link raw matarials with the further research into properties of eggplant powders Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2018. Vol. 5, Issue 11 (95). P. 14–20. doi: 10.15587/1729-4061.2018.143407

2. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Еstablishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semifinished product made from liver pate masses Eastern-European journal of enterprise technologies. 2019. № 4/11 (100). P. 56-63.

Статті опубліковані у фахових виданнях

1.Ряполова І. О., Новікова Н. В. Превентивна система контролю виробництва яловичини за біологічними ризиками Вісник Херсонського національного технічного університету.  2018.  Вип.4(67).  С .202. – 208

2. Новікова Н. В., Ряполова І. О. Схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчовоїпродукції Вісник Херсонського національного технічного університету, 2018.  Вип.4 (67) . С.196. - 202

 Наукові роботи у виданнях, що включені до міжнародних баз даних

1. Дзюндзя О.В., Бурак В.Г., Аверчев О.В., Pяполова І.О., Антоненко А.В., Бровенко Т.В., Новікова Н.В. Криворучко М.Ю., Толок Г. А  Investigation of technological properties of powder of eggplants «EUREKA: Life Sciences». 2018. Vol.  5. р. 22-29 (Стаття мовою ЄС у виданні Естонії, яке включено до міжнародних наукометричних баз даних: РИНЦ, ResearchBib, Journalindex, Eurasian Scientific Journal Index, IndianScience. in, Index Copernicus (Poland), Google Scholar, WorldCat) doi: 10.21303/2504-5695.2018.00723

2. O. Dzyundzya, V. Burak, І. Ryapolova, N. Voievoda, M. Shinkaruk, A. Antonenko, T. Brovenko, M. Kryvoruchko, G. Tolok, V.Mihailik (2019) Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder . EUREKA: Life Sciences, 4, 18–27. doi: http://doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956.

3. Ряполова І.О., Коннова Д. Вирішення екологічних проблем з відходами птахівництва за допомогою ЕМ-препарату. Науковий журнал «Логос. Мистецтво наукової думки». Вип. №3.  2019. С.90-93.

 Наукові роботи надруковані в Україні

1. Ряполова І.О., Новікова Н.В. Аналіз біологічних ризиків під час первинної переробки яловичини. «Іnnovative approaches to the development of scienc: 2018 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції м. Дублін Ірландія, 2018. С. 86-91.

2. Новікова Н.В. Ряполова І.О. Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової промисловості. «Іnnovative approaches to the development of scienc: 2018 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції м. Дублін Ірландія, 2018. С. 103-107.

3. Ряполова І.О. Превентивна система управління безпечністю харчових продуктів «Перспективні напрямки наукової думки» Європейська наукова платформа: 2018 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції м. Тернопіль, 2018. С. 42-46.

4. Ряполова І.О., Прокопенко П.С. Визначення показників біобезпечності при забої та первинній переробці м’яса. «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку»: 2018 рік: матеріали міжнародної науково – практичної конференції м. Херсон, 2018. С.254-259.

5. Ряполова І.О.  Носова О.В. Превентивна система контролю виробництва ковбас за біологічними ризиками. «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми»: 2019 рік: зб. матеріалів  доп. учасн.. 73-ої всеукраїнської науково – практичної конференції з міжнародною участю м. Київ, 2019. С. 293-295.

6. Ряполова І.О.  Кордонська Є. Можливість застосування системи концеціїї НАССП при виробництві м’яса. «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми»: 2019 рік: зб. матеріалів  доп. учасн. 73-ої всеукраїнської науково – практичної конференції з міжнародною участю м. Київ, 2019. С. 278-279.

7. Ряполова І.О., Шинкарук М.В. Біобезпечність соку паростків пшениці після шокового заморожування. «Інноваційні технології та актуальні питання післязбиральної доробки плодоовочевої продукції як важіль підвищення економічної ефективності»: 2019 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Херсон,  2019. С. 42-44.

8. Ряполова І.О. Сиваченко А.В. Оцінка якості молока-сировини за санітарно-гігієнічними показниками умов отримання «Динаміка розвитку сучасної науки»: 2019 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції  м. Чернігів, 2019. С. 97-98

9. Ряполова І.О., Воєвода Н.В. Аналіз мікробіологічних ризиків під час технологічного процесу виробництва ковбас. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2. С.52-52.

10. Ряполова І.О., Мєрна І.І. Біологічні ризики при отриманні молока-сировини. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2. С.53-56.

11. Воєвода Н.В., Ряполова І.О. Обгрунтування застосування рослин ендеників півдня України у харчовій промисловості. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2.С. 126-127.

12. Ряполова І.О., Мєрна І.І., Шинкарук М.В. Прийоми збереження плодоовочевої продукції. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2. С.67-69.

ВОЄВОДА НАДІЯ В’ЯЧЕСЛАВІВНА

Статті, що входять до Scopus:

1. Тuluchenko, N., Chursina, L., Krugliy, D. Homogeneity investigation of oil flax processing products by quality indexes Eastern-European journal of enterprise technologies. 2016. No 6/3 (84). P. 46-53.

DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.83593

2. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Еstablishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semifinished product made from liver pate masses Eastern-European journal of enterprise technologies. 2019. № 4/11 (100). P. 56-63.

DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.174234

Монографії:

  1. Аверчев О.В., Воєвода Н.В. Перспективи створення нових видів органічних консервів із гарбуза великоплідного. Аграрна політика Європейського Союзу: виклики та перспективи: колективна монографія. Київ: «Центр учбової літератури», 2019. С. 411-421.
  2. Voievoda N. Рrospects of enterprises development by implementation of new healthcare products technologies. Theoretical and Methodological Approaches to the Formation of a Modern System of Enterprises, Organizations and Institutions’ Development: Collective Scientific Monograph (1st edition). Dallas, USA: Primedia eLaunch LLC, 2019. Р. 72-83.

DOI: 10.36074/tmafmseoid.ed-1.08

 Статті, що входять до міжнародних баз даних:

1. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder Scientific journal «EUREKA: Life Sciences». 2019. No 4. P. 18-27.

DOI: http://dx.doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956

2. Воєвода Н.В., Крючкова В.О. Розробка технології переробки відходів льону олійного у харчовій промисловості для виробництва халви ΛΌГOΣ. Мистецтво наукової думки. 2019. №8. С. 60—63.

DOI: https://doi.org/10.36074/2617-7064.08.013

 Наукові роботи, надруковані в Україні:

  1. Воєвода Н.В., Шинкарук М.В, Паталашка А.О. Технологія оздоровчих кондитерських виробів з гарбузу великоплідного Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми: збірник матеріалів 73-ої всеукр. наук.-практ. конф з міжнар. участю, м. Київ, 3-4 квітня 2019 р. Київ, 2019.
    С. 304-305.
  2. Воєвода Н.В., Шинкарук М.В, Паталашка А.О. Перспективи використання кондитерських виробів оздоровчого спрямування у готельно-ресторанній справі. Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 24-25.
  3. Шинкарук М.В., Воєвода Н.В., Резніченко А.В. Використання інноваційних технологій на «Виноробному господарстві князя П.М. Трубецького». Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 7-9.
  4. Воєвода Н.В., Вигоднер І.В., Білоусова Т.П.Моделювання процесу стерилізації гомогенних консервів засобами пакету pdetool системи matlab Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 44-45.
  5. Воєвода Н.В., Третьяков О.В., Мєрна І.І. Дослідження переробки відходів винограду та методики одержання нових харчових добавок. Інноваційні аспекти виробництва плодоовочевої продукції: матер. міжвузів. студ. наук.-практ. конф., м. Мелітополь, 7-9 жовтня 2019 р. Мелітополь, 2019. С. 171-172.
  6. Воєвода Н.В. Паталашка А.О., Новікова Н.В. Перспективні напрями переробки та реалізації органічного великоплідного гарбузу. Інноваційні аспекти виробництва плодоовочевої продукції: матер. міжвузів. студ. наук.-практ. конф., м. Мелітополь, 7-9 жовтня 2019 р. Мелітополь, 2019. С. 164-165.
  7. Ряполова І.О., Воєвода Н.В. Аналіз мікробіологічних ризиків під час технологічного процесу виробництва ковбас Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика: матер. міжнар. наук. конф., м. Запоріжжя, 6 грудня 2019 р. Запоріжжя, 2019. Т. 2. С. 51-52.
  8. Воєвода Н.В., Ряполова І.О. Обгрунтування застосування рослин ендеміків півдня України у харчовій промисловості Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика: матер. міжнар. наук. конф., м. Запоріжжя, 6 грудня 2019 р. Запоріжжя, 2019. Т. 2. С. 126-127.

ДЗЮНДЗЯ ОКСАНА ВАЛЕНТИНІВНА

Статті в Scopus

1.Prerequisites for the development of hydro-jet technology in designing women’s headgear at hospitality establishments/ O. Dzyundzya et. al. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2018. Vol.1, Issue 1 (91). P. 36–46. doi: 10.15587/1729-4061.2018.121507

2.Obtaining the powder-like raw materials with the further research into properties of eggplant powders/ O. Dzyundzya, et. al. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2018, Vol.5, Issue 11 (95). P. 14–20. doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.143407

3.Economic efficiency of textile materials cutting designer costumes of hospitality facilities/ O. Dzyundzya , et. al.  VLAKNA a TEXTIL (FIBRES and TEXTILES). 2018, Vol. 25, Issue 4, P. 90-93

4.Establishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semi-finished product made from liver pate masses/  O. Dzyundzyа et. al.  Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019,  Vol.4, Issue 11 (100). P. 56–63. doi: http://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.174234

5.Research into the structural-mechanical properties of shortbread dough with oilseed meals/  O.Dzyundzya  et. al.  Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019, Vol.3, Issue 11 (99). P. 52–59. doi: http://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.170617

 Монографії

1.Стан та перспективи розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу : колективна монографія / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г.М.; Черкас. держ. технол. ун-т. Черкаси : ЧДТУ, 2019. 157 с

2.Рівень розвитку техніки і технологій в XXI столітті. Частина 1: Серія монографій / М.В. Князєва і ін.: Одеса: КУПРІЄНКО С.В., 2019 . с.227. DOI: 10.30888/2706-8692.2019-01-020

Патенти

1.Соус-майонез "FAVOLSA": пат. 123190 Україна МПК A23L 27/60 , A23L 33/10. № а 2011 09738; заявл. 19.10.2017; опубл.12.02.2018,  Бюл. № 3.

2.Спосіб виробництва хліба "Новинка"/Пат. 129112 Україна МПК A21D 8/00. № u201803082; заявл. 26.03.2018; опубл. 25.10.2018, Бюл. № 20.

Навчально-методичні посібники

1. Матеріали до атестації здобувачів вищої освіти. Навчально-методичний посібник для студентів РВО «бакалавр» спеціальності 241. Готельно-ресторанна справа закладів вищої освіти/ Орленко О.В.,  Носова І.О. Дзюндзя О.В., Якимчук Д.М., Старостенко О.В. / - Херсон: Видавництво ХДУ, 2018- 220 с.

Опубліковані статті у фахових виданнях

1.Dzyundzya O. V., Yakymchuk D. M., Nosova I. O. Analysis of demand for products and services of restaurants in the resort area of the Kherson region. Науковий вісник Полісся.2018. №3 (15).с.127-131  DOI:10.25140/2410-9576-2018-3(15)-127-131

2.Дзюндзя О.В., Буряк В.Г. Якість та безпечність порошків з баклажан. Продовольча індустрія АПК. 2018. №6.

3.Investigation of technological properties of powder of eggplants/ О. Dzyundzya et. al. EUREKA: Life Sciences.2018. Vol.5, P. 22–29. doi: https://doi.org/10.21303/2504-5695.2018.00723

4.Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder / O. Dzyundzya et. al. EUREKA: Life Sciences.2019. Vol.4, P. 18–27.

doi: http://doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956

5.Research of rational concentration of oilseed crops meals in the sandy dough semi-finished product / O. Dzyundzya et. al. EUREKA: Life Sciences.2019. Vol.4, P. 62–70. doi: http://doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00948

6.Investigation of technological properties of powder of eggplants/O. Dzyundzya et. al. EUREKA: Life Sciences.2018. Vol.5, P. 22–29.

Наукові роботи надруковані в Україні

1.Дзюндзя О.В., Басалаєв Р.О. Удосконалення технології хлібобулочних виробів на основі мультизернового борошна та порошків з буряка. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні : проблеми розвитку та регулювання: зб. наук. праць за матер. IХ міжнар. наук.-прак. конф., 22-23 березня 2018 .  М-во освіти і науки Украни, Черкас. держ. технол. ун-т., Черкаси: Чабаненко Ю. А., 2018. С. 372-374

2.Дзюндзя О. В., Новікова Н.В., Бартків Л. Г. Оцінка еколого – економічної ефективності виробництва органічної сільськогосподарської продукції.  Міжнародна науково – практична конференція «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку» , 25-26 жовтня 2018. ДВНЗ «ХДАУ».

3.Дзюндзя О.В. Перспективи використання субтропічних культур. Всеукраїнська науково – практична конференція «Актуальні питання харчової промисловості перспективи розвитку галузі» 14-15 березня 2019 ДВНЗ «ХДАУ»

4.Дзюндзя О.В., Бурак В.Г. Порошок з баклажанів – перспективна сировина / Дзюндзя О.В., // Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання» : 21–22 березня 2019 року, м. Черкаси [Електронний ресурс]: у 2-х томах / М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Т. 1. Черкаси : ЧДТУ, 2019.с 183-184

5.Дзюндзя О.В. Бурак В.Г. Комплексоутворююча здатність порошків з баклажанів. Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми: зб. матеріалів 73-ої Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнародною участю 3-4 квітня, Київ.: НУБіП України, 2019.с.313.

МЄРНА ІННА ІВАНІВНА

Наукові роботи, надруковані в Україні:

  1. Воєвода Н.В., Третьяков О.В., Мєрна І.І. Дослідження переробки відходів винограду та методики одержання нових харчових добавок. Інноваційні аспекти виробництва плодоовочевої продукції: матер. міжвузів. студ. наук.-практ. конф., м. Мелітополь, 7-9 жовтня 2019 р. Мелітополь, 2019. С. 171-172.
  2. Ряполова І.О., Мєрна І.І. Біологічні ризики при отриманні молока-сировини. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2. С.53-56.
  3. Ряполова І.О., Мєрна І.І., Шинкарук М.В. Прийоми збереження плодоовочевої продукції. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2. С.67-69.

ШИНКАРУК МАРІЯ ВОЛОДИМИРІВНА

Статті, що входять до Scopus:

 

  1. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Еstablishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semifinished product made from liver pate masses Eastern-European journal of enterprise technologies. 2019. № 4/11 (100). P. 56-63.

DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.174234

Статті, що входять до міжнародних баз даних:

  1. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder Scientific journal «EUREKA: Life Sciences». 2019. No 4. P. 18-27. DOI: http://dx.doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956

Наукові роботи, надруковані в Україні:

  1. Воєвода Н.В., Шинкарук М.В, Паталашка А.О. Технологія оздоровчих кондитерських виробів з гарбузу великоплідного Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми: збірник матеріалів 73-ої всеукр. наук.-практ. конф з міжнар. участю, м. Київ, 3-4 квітня 2019 р. Київ, 2019. С. 304-305.
  2. Воєвода Н.В., Шинкарук М.В, Паталашка А.О. Перспективи використання кондитерських виробів оздоровчого спрямування у готельно-ресторанній справі. Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 24-25.
  3. Шинкарук М.В., Воєвода Н.В., Резніченко А.В. Використання інноваційних технологій на «Виноробному господарстві князя П.М. Трубецького». Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 7-9.
  4. Ряполова І.О., Шинкарук М.В. Біобезпечність соку паростків пшениці після шокового заморожування. «Інноваційні технології та актуальні питання післязбиральної доробки плодоовочевої продукції як важіль підвищення економічної ефективності»: 2019 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Херсон,  2019. С. 42-44.
  5. Ряполова І.О., Мєрна І.І., Шинкарук М.В. Прийоми збереження плодоовочевої продукції. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2. С.67-69.