ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Russian Turkish

Кафедра інженерії харчового виробництва


 

ауд. №72 - кабінет завідувача кафедрою

ауд. 76 – кабінет викладачів

Корпоративна пошта:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail:Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Рік заснування кафедри - 2016 рік

 

Новікова Наталя Володимирівна - в. о. завідувача кафедри, кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць - 37: із них 1 колективні монографія, 14 статей у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікацій в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір, 3 патенти на корисну модель.

Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження елементів безпечності при виробництві молочної продукції».

Викладає дисципліни: 

«Інноваційні технології харчових виробництв», «Лабораторна справа підприємств харчової промисловості», «Організація ХАССП на підприємствах харчової промисловості», «Основи сенсорного аналізу харчових продуктів», «Мікробіологія молока і молочних продуктів», «Товарознавство харчових продуктів».

Корпоративна поштаЦя електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Наталія Новікова

Профіль Researchgate: Наталія Новікова

Ідентифікатор автора Scopus: 57207860462

Ідентифікатор автора  Web of Science: Наталія Новікова

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0001-5393-688X

 

Матвієнко Андрій Борисович – доктор технічних наук, доцент. 

Кількість наукових та навчально-методичних праць– 41: із них 2 колективні монографії, 3 патенти на корисну модель, 16 статей у фахових виданнях України.

Тематика науково – дослідної роботи: «Наукові принципи електричної обробки продуктів і матеріалів» .

Викладає дисципліни: «Ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості», «Інноваційні інгредієнти харчових продуктів», «Промислова екологія харчових підприємств». 

Корпоративна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль Google Scholar: Андрій Матвієнко

Ідентифікатор автора Scopus:

Профіль Researchgate: Андрій Матвієнко

Ідентифікатор автора Web of Science: ABA-4222-2020

ORCID: 0000-0001-8571-9599

   

Ряполова Ірина Олександрівна - кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць – 102: із них 21 стаття у фахових виданнях України, 3 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір.

Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження системи контролю виробництва продукції тваринництва за біологічними ризиками».

Викладає дисципліни: «Експертиза харчових продуктів», «Технічна мікробіологія», «Основи ветсанекспертизи», «Санітарна мікробіологія», «Мікробіологія м’яса і м’ясних продуктів», «Санітарія і гігієна харчових виробництв», «Мікробіологія».

Корпоративна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Ірина Ряполова

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Scopus: 57207853973

Ідентифікатор автора  Web of Science: Ірина Ряполова

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-7672-6639

   

Дзюндзя Оксана Валентинівна – кандидат технічних наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць – 67: із них 7 колективні монографій, 13 патенти на корисну модель, 7 статей у фахових виданнях України, 3 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково -  метричних баз, в т. ч. 5 публікації в Scopus.

Тематика науково – дослідної роботи: «Розробка технології функціональних продуктів».

Викладає дисципліни: «Технологія продуктів функціонального призначення», «Оптимізація технологічних процесів», «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Технологія оздоровчих харчових продуктів», «Актуальні проблеми галузі», «Технологія продукції ресторанного господарства», «Кулінарний дизайн».

Корпоративна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Оксана Дзюндзя

Профіль Researchgate:

Ідентифікатор автора Scopus: 57207853973

Ідентифікатор автора  Web of Science: AAB-3869-2020

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-1996-7065

   

Воєвода Надія В’ячеславівна – кандидат технічних наук, старший викладач.

Кількість наукових та навчально – методичних праць – 60: із них 10 у фахових виданнях України, 2 у колективних монографіях, 2 у інших наукових виданнях, 3 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково-метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus.

Тематика науково – дослідної роботи: «Екологічні основи забезпечення якості продукції».

Викладає дисципліни: «Історія розвитку харчової науки», «Теоретичні основи технології харчових виробництв», «Сучасні методи наукових досліджень», «Технологія бродильних виробництв», «Основи інспектування харчових продуктів», «Технологія жирів та жирозамінників».

Корпоративна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Надія Воєвода

Ідентифікатор автора Scopus: 57192821111

Профіль Researchgate: Надія Воєвода

Ідентифікатор автора  Web of Science: Надія Воєвода

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-3324-965X

 

Вогнівенко Людмила Петрівна - кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць - 122: із них 27 статей у фахових виданнях України, 10 у зарубіжних виданнях.

Тематика НДР: «Технологічна та біохімічна оцінка м’ясної сировини різних видів тварин при виробництві ковбасних виробів».

Викладає дисципліни: «Технологія біологічно-активних речовин», «Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії», «Фізична та колоїдна хімія», «Харчова хімія», «Нутріциологія».

Корпоративна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Людмила Вогнівенко

Ідентифікатор автора Scopus: Людмила Вогнівенко

Профіль Researchgate: Людмила Вогнівенко 

Ідентифікатор автора  Web of Science: Людмила Вогнівенко 

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0002-7866-8081

Коб’яков Сергій Михайлович – кандидат сільськогосподарських наук, доцент.

Кількість наукових та навчально – методичних праць - 63: із них 32 у фахових виданнях України, 2 підручника, 2 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково-метричних баз, 1 свідоцтво на авторський твір, 9 патентів на корисну модель.

Тематика науково – дослідної роботи: «Інноваційні технології консервного виробництва»

Викладає дисципліни: «Дослідницький практикум», «Аналіз ризиків у харчових продуктах», «Мікроструктурний аналіз», «Технологічне обладнання харчової промисловості», «Процеси та апарати харчових виробництв», «Харчові добавки» «Технологія води та водопостачання харчових виробництв». 

Корпоративна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Сергій Коб’яков

Ідентифікатор автора Scopus: Сергій Коб’яков

Профіль Researchgate: Сергій Коб’яков

Ідентифікатор автора  Web of Science: ABA-1396-2020

ORCID: 0000-0002-2811-7572

   

Шинкарук Марія Володимирівна - асистент кафедри.

Кількість наукових та навчально – методичних праць - 18: із них 3 у фахових виданнях України, 1 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 1 публікація в Scopus. 

Тематика науково – дослідної роботи:

«Інноваційні технології консервного виробництва» 

Викладає дисципліни: забезпечує практичну підготовку з дисциплін: «Біохімія з основами фізичної та колоїдної хімії», «Харчова хімія», «Технологія продукції ресторанного господарства», «Технологія продуктів функціонального призначення», «Актуальні проблеми галузі», «Кулінарний дизайн», «Кулінарна етнологія», «Інноваційні технології харчових виробництв».

Корпоративна пошта: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Профіль GoogleScholar: Мария Шинкарук

Ідентифікатор автора Scopus: Марія Шинкарук

Профіль Researchgate: Марія Шинкарук

Ідентифікатор автора Web of Science: Марія Шинкарук

Ідентифікатор автора ORCID: 0000-0003-3036-6778

ЗДОБУТКИ КАФЕДРИ ІНЖЕНЕРІЇ ХАРЧОВОГО ВИРОБНИЦТВА

Наукові досягнення кафедри

Навчально-методичне забезпечення кафедри

Держбюджетні та наукові теми кафедри

Матеріально-технічна база кафедри

Хронологія професорсько-викладацького складу кафедри

Спеціалізація роботи кафедри

Рада роботодавців

Презентація спеціальності 181 Харчові технології

 

НАУКОВО - ПРЕДМЕТНІ КОНФЕРЕНЦІЇ КАФЕДРИ

СТУДЕНТСЬКИЙ НАУКОВИЙ ГУРТОК "ХАРЧОВИК-НАУКОВЕЦЬ"

ПЕРШИЙ (БАКАЛАВРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ОСВІТИ

Спеціальність

Назва робочої програми

076

076 - Санітарія і гігієна

181

181 - Лабораторна справа підприємств харчової промисловості

181 - Організація НАССР на підприємствах харчової промисловості

181 - Основи сенсорного аналізу харчових продуктів

181 - Товарознавство харчових продуктів

181 - Кулінарна етнологія

181 - Мікробіологія молока і молочних продуктів

181 - Культура харчування

181 - Технічна мікробіологія

181 - Основи ветсанекспертизи

181 - Санітарія і гігієна харчових виробництв

181 - Мікробіологія м'яса і м'ясних продуктів

181 - Моделювання та розробка нових харчових продуктів

181 - Технологія бродильних виробництв

181 - Історія розвитку харчової науки

181 - Технологія жирів та жирозамінників

181 - Промислова екологія харчових підприємств

181 - Теоретичні основи технології харчових виробництв

181 - Технологія продукції ресторанного господарства

181 - Актуальнi проблеми галузі

181 - Барна справа та робота сомільє

181 - Етика у ресторанному господарстві

181 - Технологія виробництва кулінарної продукції

181 - Світове ресторанне господарство

181 - Кулінарний дизайн

181 - Технологія оздоровчих харчових продуктів

181 - Фізична та колоїдна хімія

181 - Харчова хімія

181 - Нутріциологія

181 - Біохімія харчових продуктів

181 – Науково-дослідна робота студентів

181 – Системи управління якістю

181 – Альтернативні та відновлювані джерела енергії

181 – Технологія води та водопостачання харчових виробництв

181 – Процеси та апарати харчових виробництв

181 – Технологічне обладнання харчових виробництв

181 – Харчові добавки

204

204 - Мікробіологія

204 - Профілактика хвороб тварин

204 - Біохімія тварин з основами фізичної та колоїдної хімії

241

241 - Мікробіологія, санітарія, гігієна в галузі

ДРУГИЙ (МАГІСТЕРСЬКИЙ) РІВЕНЬ ОСВІТИ

Спеціальність

Назва робочої програми, 2019-2020 н.р.

Назва робочої програми, 2020-2021 н.р.

181

181 - Інноваційні технології харчових виробництв

181 - Експертиза харчових продуктів

181 - Ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості

181 - Сучасні методи наукових досліджень

181 - Основи інспектування харчових продуктів

181 - Оптимізація технологічних процесів

181 - Аналіз ризиків у харчових продуктах і кормах

181 - Дослідницький практикум 

181 - Мікроструктурний аналіз

181 – Сучасні технології зберігання харчових продуктів

181 – Технологія спеціальних харчових продуктів

181 – Інжиніринг харчових технологій

181 – Актуальні проблеми галузі

181 – Технологія біологічно активних речовин

181 – Наукові основи безвідходних технологій

 

СИЛАБУС 181 – Інноваційні технології харчових виробництв

181 – Експертиза харчових продуктів

181 – Ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості

181 – Сучасні методи наукових досліджень

181 – Основи інспектування харчових продуктів

181 – Оптимізація технологічних процесів

181 – Аналіз ризиків у харчових продуктах і кормах

181 – Дослідницький практикум

181 – Мікроструктурний аналіз

СИЛАБУС 181 – Актуальні проблеми галузі 

181 – Технологія біологічно-активних речовин 

СИЛАБУС 181 – Інноваційні інгредієнти харчових продуктів

СИЛАБУС 181 – Технологія продуктів функціонального призначення

 

181

 

181 – Виробнича (науково-дослідна) практика

181 – Виробнича (переддипломна) практика

181

 

181 – Підготовка і захист магістерської кваліфікаційної роботи (проекту)

Робочі програми з інших кафедр

181

181 - Філософія здоров'я

181 - Інтелектуальна власність та патентознавство

181 - Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

СИЛАБУС 181 – Аграрна політика

181 – Інтелектуальна власність та патентознавство

СИЛАБУС 181 – Міжнародна та регіональна стандартизація і сертифікація

181 – Іноземна мова (за професійним спрямуванням)

181 – Філософія здоров’я

СИЛАБУС 181 – Охорона праці та цивільний захист

204

204 - Санітарна мікробіологія

 

Анотації вибіркових дисциплін

181

АНОТАЦIЯ Експертиза харчових продуктів

181

АНОТАЦIЯ Оптимiзацiя технологічних процесів

181

АНОТАЦIЯ Сучасні технології зберігання харчових продуктів

181

АНОТАЦІЯ Інжинирінг харчових технологій

181

АНОТАЦІЯ Наукові основи безвідходних технологій

181

АНОТАЦІЯ Оздоровче харчування

181

АНОТАЦІЯ Ресурсозберігаючі технології в харчовій промисловості

181

АНОТАЦІЯ Технологія біологічно-активних речовин

181

АНОТАЦІЯ Технологія продуктів функціонального призначення

181

АНОТАЦІЯ Технологія спеціальних харчових продуктів

ТРЕТІЙ (ОСВІТНЬО-НАУКОВИЙ) РІВЕНЬ ВИЩОЇ ОСВІТИ

 ОСВІТНЯ ТРАЄКТОРІЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ

 

ПРОВЕДЕННЯ ЛАБОРАТОРНИХ ТА ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ У НАВЧАЛЬНИХ ЛАБОРАТОРІЯХ ФАКУЛЬТЕТУ

 

НАВЧАННЯ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ В АГРОІНТЕРНАТУРІ

 

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ ПЕРШОГО (БАКАЛАВРСЬКОГО) РІВНЯ НА ПІДПРИЄМСТВАХ ХЕРСОНЩИНИ

 

УЧАСТЬ ЗДОБУВАЧІВ ВИЩОЇ ОСВІТИ У ЗАХОДАХ УНІВЕРСИТЕТУ ТА МІСТА

  

 ШКОЛА КУЛІНАРНОЇ МАЙСТЕРНОСТІ

 

НАДАННЯ КЕЙТЕРІНГ ПОСЛУГ 

УРОЧИСТІ ЗАХОДИ З ПОСВЯТИ У  СТУДЕНТИ ХЕРСОНСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО АГРАРНО-ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Публікації кафедри інженерії харчового виробництва 2018-2019 н.р.

НОВІКОВА НАТАЛЯ ВОЛОДИМИРІВНА

Статті в Scopus

1. Дзюндзя О.В. Obtaining the powder-link raw matarials with the further research into properties of eggplant powders / О. В.  Дзюндзя, В.Г. Бурак, О.В. Аверчев, Н.В. Новікова, І. О. Pяполова, А. В. Антоненко, Т. В. Бровенко, М. Ю. Криворучко, Г.Толок // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. Vol.5, Issue 11 (95). P. 14–20. doi: 10.15587/1729-4061.2018.143407

2. RESEARCH INTO THE USE OF ENERGY EFFICIENT PRESSES FOR CUTTING TEXTILE MATERIALS –FIBRES AND TEXTIL-2020 Vol 2, P 89-95

 

 Патенти

  1. СПОСІБ ВИГОТОВЛЕННЯ КОВБАСИ "ПЕРЕПЕЛИНО-ДЕЛІКАТЕСНА" пат. 127774  Україна МПК A23L 13/60, A23L 23/206, A23L 13/00 . № u 201801359; заявл. 12.02.2018; опубл.27.08.2018,  Бюл. № 16.
  2. НАЧИНКА ДЛЯ ВАРЕНИКІВ пат. 130985 Україна МПК A23L 7/157 (2016.01), A23L 3/36(2006.01). № u201803439; заявл. 02.04.2018; опубл.10.01.2019, Бюл. № 1.
  3. НАЧИНКА ДЛЯ "ПІСТНИХ ВАРЕНИКІВ" пат. 130986 Україна МПК A23L 7/157 (2016.01), A23L 3/36(2006.01). № u201803440; заявл. 02.04.2018; опубл.10.01.2019, Бюл. № 1.
  4. ЧАЙНИЙ НАПІЙ ОЗДОРОВЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ пат. 136870 Україна МПК A23L 2/00 № u201902921; заявл. 25.03.2019; опубл.10.09.2019, Бюл. № 17.

 Опубліковані статті у фахових виданнях

  1. Новікова Н.В., Ряполова І. О. Схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчовоїпродукції Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. №. 4 (67). С.196-202
  2. Ряполова І. О. Новікова Н.В. Превентивна система контролю виробництва яловичини за біологічними ризиками. Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. Вип 4 (67). С. 202-208.
  3. Новікова Н.В. Проведення контролю якості йогуртів та визначення їх конкурентоздатності Вісник Херсонського національного технічного університету. 2018. Вип. 2 (65).С. 131-137
  4. Новікова Н. В. Бурак В. Г. Формування змісту навчання етнічної кухні Китаю у студентів харчової галузі. Вісник Херсонського національного технічного університету .2019. № 2 (69) - С. 82- 87
  5. Бурак В. Г., Новікова Н. В. Дослідження впливу параметрів технології виробництва мясних охолоджених напівфабрикатів на безпечність продукції відповідно принципів ХАССП.. Вісник Херсонського національного технічного університету.2019. №.2 (69) С. 70-82
  6. Дзюндзя О. В. INVESTIGATION OF TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF POWDER OF EGGPLANTS / О. В.Дзюндзя,  В. Г. Бурак, О. В. Аверчев, Н. В. Новікова, І. О. Pяполова, А. В. Антоненко, Т. В. Бровенко, М. Ю. Криворучко, Г. А. Толок // «EUREKA: Life Sciences» - 2018, - Vol.  5, р. 22-29 (Стаття мовою ЄС у виданні Естонії, яке включено до міжнародних наукометричних баз даних:РИНЦ, ResearchBib, Journalindex,Eurasian Scientific Journal Index,IndianScience.in, Index Copernicus (Poland), Google Scholar, WorldCat) doi:10.21303/2504-5695.2018.00723
  7. Новікова Н. В., Камєнєва Р. С. Використання нетрадиційної сировини для поліпшення споживних властивостей тортів на вафельній основі / Вісник Херсонського національного технічного університету – 2020 – Вип- (73) - С. 48-54

  8. Новікова Н. В., Ряполова І.О. Проблеми впровадження інновації у харчовій промисловості / Вісник Херсонського національного технічного університету – 2020 – Вип- 1(72) - С. 117-123

  9.  Ряполова І.О., Новікова Н. В. Санітарно-гігієнічні показники молока-сировини, які впливають на якість сиру/ Вісник Херсонського національного технічного університету – 2020 – Вип- 1(72) - С. 129-135

  10. Новікова Н. В., Драга А. Ю. Використання пряно – ароматичної сировини в хлібопеченні/ праці Таврійського державного агротехнологічного університету – 2020 – Вип. 20, Т.1. – С. 187-193.

 

Наукові роботи,  надруковані в Україні 

1.Новікова Н.В. Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС: невирішені питання» в рамках реалізації проекту за підтримки програми Жана Моне. «Ризики інфікування харчових продуктів, засоби попередження і реагування» Міжнародна науково-практична конференція 19–20 квітня 2018 року м. Київ.

2.Новікова Н.В., Похіл К. Контроль безпечності харчових продуктів. Україна-ЄС: невирішені питання» в рамках реалізації проекту за підтримки програми Жана Моне. «Використання біотехнології в молочній промисловості» Міжнародна науково-практична конференція 19–20 квітня 2018 року м. Київ.

3.Новікова Н.В, Бурак В.Г. «Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини». VIІI Міжнародна науково – практична інтернет – конференція «Класифікація харчових добавок» 19-20 квітня 2018 м. Кривий Ріг.

4.Новікова Н.В, Бурак В.Г. «Харчові добавки. Харчування здорової та хворої людини». «Використання харчових добавок при виробництві м’ясних напівфабрикатів» VIІI Міжнародна науково – практична інтернет – конференція 19-20 квітня 2018 м. Кривий Ріг.

5. Новікова Н.В.Ряполова І.О. «INNOVATIVE APPROACHES TO THE DEVELOPMENT OF SCIENC «Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової продукції» Європейська наукова платформа Міжнародна науково-практична конференція 01 червня 2018 рік м. Дублін

6. Ряполова І.О. Новікова Н.В. «INNOVATIVE APPROACHES TO THE DEVELOPMENT OF SCIENC «Аналіз біологічних ризиків під час первинної переробки яловичини» Європейська наукова платформа Міжнародна науково-практична конференція 01 червня 2018 рік м. Дублін

7. Валюх М. Д., Новікова Н. В. Актуальні питання сьогодення «Аналіз основних небезпечних чинників згідно концепції ХАССП при виробництві харчової продукції» Міжнародна науково- практична конференція 20 березня 2018. м Віниця

8. Бурак В.Г, Новікова Н.В. Перспективні напрямки наукової думки «Основні аспекти запобігання перехресному забрудненню молочної продукції відповідно програми ХАССП» Міжнародна науково – практична конференція 18 квітня 2018 рік м. Тернопіль

9. Новікова Н.В, Бурак В.Г. Перспективні напрямки наукової думки «Гістологічні дослідження м’ясної продукції» Міжнародна науково – практична конференція 18 квітня 2018 рік м. Тернопіль

10. Новікова Н. В. Актуальні питання розвику економіки, харчових технологій та товарознавства «Правове забезпечення якості та безпеки продуктів в Україні» ХLI міжнародна наукова студентська конференція 17-18 квітня 2018 рік м. Полтава

11. Новікова Н. В. Розвиток сучасних технологій та науковий потенціал світу «Асортимент харчових добавок» Міжнародна науково – практична конференція 29 липня 2019 р. м. Лондон, Великобританія

12. Новікова Н.В., Царюченко А. Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі «Енергетичні напої та їх вплив на організм людини» Всеукраїнська студентська науково – практична конференція 14 травня 2019, м. Херсон.

13. Новікова Н. В.Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції  «Аналіз особливостей інновацій в харчовій індустрії» матеріали Всеукраїнської інтернет конференції 12 вересня 2019 р.

14. Новікова Н. В.Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції  «Аналіз особливостей інновацій в харчовій індустрії» матеріали Всеукраїнської інтернет конференції 12 вересня 2019 р.

15. Новікова Н. В.Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції  «Розвиток в Україні індустрії здорового харчування» матеріали Всеукраїнської інтернет конференції 12 вересня 2019 р.

16. Новікова Н. В. Наукові засади підвищення ефективності сільськогосподарського виробництва «Стан організації виробництва функціональних молочних продуктів» ІІІ Міжнародна науково – практична конференція 30-31 жовтня 2019 р. м. Харків.

17. Новікова Н.В., Антоненко Н. А. Застосування принципів НАССР для забезпечення якості та безпечності при виробництві зернових хлібців. Сучасний рух науки. . Міжнар. наук.- практ. конф. Дніпро:,2020. С. 114-115

18. Новікова Н. В., Драга А. Ю. Проблеми та перспективи використання пряно – ароматичної сировини у  технологіях хлібобулочних виробів. Наука, технології, інновації:  тенденції розвитку в Україні та світі Міжнар. наук.- практ. конф. Харків:,2020. С. 26- 28

19. Новікова Н. В., Камєнєва Р. С. Технологічні підходи у підвищенні харчової та біологічної цінності вафельних тортів. Традиційні та інноваційні підходи до наукових досліджень. Міжнар. наук.- практ. конф. Луцьк:,2020. С. 114-115

МАТВІЄНКО АНДРІЙ БОРИСОВИЧ

Статті опубліковані у фахових виданнях 

1. Матвієнко А.Б. Вплив теплової та електричної обробки на пластичні властивості бурякової стружки / А.Б. Матвієнко, Г.Н. Данькевич, І.С. Гулий // Електронна обробка матеріалів. –№ 4. – 2016 р. – С.59-61.

2. Купчик М.П. Електромембранне очищення / М.П. Купчик, О.В. Бойко, В.В. Манк, А.Б. Матвієнко// Харчова і переробна промисловість. – №9. – 2016 р. – С. 18

3. Данькевич Г.Н. Вплив мембранної обробки на склад і фізико-хімічні властивості водних систем / Г.Н. Данькевич, І.С. Гулий, А.Б. Матвієнко, І.Н. Долинська, М.П. Купчик, І.М. Катроха // Електронна обробка матеріалів. – №4.. – 2017 р. – С.59-61.

4. Матвієнко А.Б. Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози з буряку електричним полем / А.Б. Матвієнко М.П. Купчик, В.В. Манк // Харчова технологія. – №6. – 2017 р. – С. 63-65.

5. Тулученко Н.В. Оцінка якісних показників інноваційного нетканого матеріалу з льону олійного для дорожнього будівництва /Н.В. Тулученко, А.Б. Матвієнко// Вісник ХНТУ. Технічні науки. 2018. № 4(67). С. 220-225.

6. Бурак В. Г. Обґрунтування технології виробництва комбінованих м'ясних напівфабрикатів шляхом збагачення білками рослинного походження / В. Г. Бурак, А. Б. Матвієнко, І. І. Мєрна // Вісник Херсонського національного технічного університету . - 2018. - № 4. - С. 139-144. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vkhdtu_2018_4_20

РЯПОЛОВА ІРИНА ОЛЕКСАНДРІВНА

Статті опубліковані у ScopusIWebofScience 

1. Дзюндзя О.В., Бурак В.Г., Аверчев О.В., Новікова Н.В., Pяполова І. О., Антоненко А. В., Бровенко Т. В., Криворучко М. Ю., Толок  Г. А. Obtaining the powder-link raw matarials with the further research into properties of eggplant powders Eastern-European Journal of Enterprise Technologies, 2018. Vol. 5, Issue 11 (95). P. 14–20. doi: 10.15587/1729-4061.2018.143407

2. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Еstablishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semifinished product made from liver pate masses Eastern-European journal of enterprise technologies. 2019. № 4/11 (100). P. 56-63.

 

Наукові роботи у виданнях, що включені до міжнародних баз даних 

1. Дзюндзя О.В., Бурак В.Г., Аверчев О.В., Pяполова І.О., Антоненко А.В., Бровенко Т.В., Новікова Н.В. Криворучко М.Ю., Толок Г. А  Investigation of technological properties of powder of eggplants «EUREKA: Life Sciences». 2018. Vol.  5. р. 22-29 (Стаття мовою ЄС у виданні Естонії, яке включено до міжнародних наукометричних баз даних: РИНЦ, ResearchBib, Journalindex, Eurasian Scientific Journal Index, IndianScience. in, Index Copernicus (Poland), Google Scholar, WorldCat) doi: 10.21303/2504-5695.2018.00723

2. O. Dzyundzya, V. Burak, І. Ryapolova, N. Voievoda, M. Shinkaruk, A. Antonenko, T. Brovenko, M. Kryvoruchko, G. Tolok, V.Mihailik (2019) Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder . EUREKA: Life Sciences, 4, 18–27. doi: http://doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956.

3. Ряполова І.О., Коннова Д. Вирішення екологічних проблем з відходами птахівництва за допомогою ЕМ-препарату. Науковий журнал «Логос. Мистецтво наукової думки». Вип. №3.  2019. С.90-93.

 

Статті опубліковані у фахових виданнях 

1.Ряполова І. О., Новікова Н. В. Превентивна система контролю виробництва яловичини за біологічними ризиками Вісник Херсонського національного технічного університету.  2018.  Вип.4(67).  С .202. – 208

2. Новікова Н. В., Ряполова І. О. Схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчовоїпродукції Вісник Херсонського національного технічного університету, 2018.  Вип.4 (67) . С.196. - 202

3. Ряполова І. О., Новікова Н. В. Санітарно-гігієнічні показники молока-сировини, які впливають на якість сиру. Вісник Херсонського національного технічного університету. 2020.  №1 (72) с.129-134

4. Новікова Н. В., Ряполова І.О. Проблеми впровадження інновацій у харчовій промисловості. Вісник Херсонського національного технічного університету . 2020. №1 (72) с.117-122.

 

Наукові роботи надруковані в Україні 

1. Ряполова І.О., Новікова Н.В. Аналіз біологічних ризиків під час первинної переробки яловичини. «Іnnovative approaches to the development of scienc: 2018 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції м. Дублін Ірландія, 2018. С. 86-91.

2. Новікова Н.В. Ряполова І.О. Стандарти та схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової промисловості. «Іnnovative approaches to the development of scienc: 2018 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції м. Дублін Ірландія, 2018. С. 103-107.

3. Ряполова І.О. Превентивна система управління безпечністю харчових продуктів «Перспективні напрямки наукової думки» Європейська наукова платформа: 2018 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції м. Тернопіль, 2018. С. 42-46.

4. Ряполова І.О., Прокопенко П.С. Визначення показників біобезпечності при забої та первинній переробці м’яса. «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку»: 2018 рік: матеріали міжнародної науково – практичної конференції м. Херсон, 2018. С.254-259.

5. Ряполова І.О.  Носова О.В. Превентивна система контролю виробництва ковбас за біологічними ризиками. «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми»: 2019 рік: зб. матеріалів  доп. учасн.. 73-ої всеукраїнської науково – практичної конференції з міжнародною участю м. Київ, 2019. С. 293-295.

6. Ряполова І.О.  Кордонська Є. Можливість застосування системи концеціїї НАССП при виробництві м’яса. «Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми»: 2019 рік: зб. матеріалів  доп. учасн. 73-ої всеукраїнської науково – практичної конференції з міжнародною участю м. Київ, 2019. С. 278-279.

7. Ряполова І.О., Шинкарук М.В. Біобезпечність соку паростків пшениці після шокового заморожування. «Інноваційні технології та актуальні питання післязбиральної доробки плодоовочевої продукції як важіль підвищення економічної ефективності»: 2019 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Херсон,  2019. С. 42-44.

8. Ряполова І.О. Сиваченко А.В. Оцінка якості молока-сировини за санітарно-гігієнічними показниками умов отримання «Динаміка розвитку сучасної науки»: 2019 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції  м. Чернігів, 2019. С. 97-98

9. Ряполова І.О., Воєвода Н.В. Аналіз мікробіологічних ризиків під час технологічного процесу виробництва ковбас. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2. С.52-52.

10. Ряполова І.О., Мєрна І.І. Біологічні ризики при отриманні молока-сировини. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2. С.53-56.

11. Воєвода Н.В., Ряполова І.О. Обгрунтування застосування рослин ендеників півдня України у харчовій промисловості. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2.С. 126-127.

12. Ряполова І.О., Мєрна І.І., Шинкарук М.В. Прийоми збереження плодоовочевої продукції. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019.  Т. 2. С.67-69.

13. Ряполова І.О.Колеснікова К.Ю. Аналіз мікробіологічних ризиків при виробництві ковбас. Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва: Матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (Дніпро, 14 лют. 2020 р.) С.223-226.

14. Куць А.В., Ряполова І.О. Визначення  небезпечних  чинників  під  час технологічного процесу виготовлення соусів. «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції»: 2020 рік матеріали міжнародної наукової конференції м.  Херсон: ХДАУ,  2020.  С. 274 - 278.  

15. Гончарук Д.В., Ряполова І.О. Аналіз ризиків у консервному виробництві плодоовочевої продукції «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції»: 2020 рік матеріали міжнародної наукової конференції м.  Херсон: ХДАУ,  2020.  С. 223- 228.

16. Жогло Є.Г., Ряполова І.О.  Теоретичне обґрунтування технологічного процесу консервування томатів за рахунок використання нетрадиційної сировини «Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції»: 2020 рік матеріали міжнародної наукової конференції м.  Херсон: ХДАУ,  2020.  С. 241-245.  

ВОЄВОДА НАДІЯ В’ЯЧЕСЛАВІВНА

 Статті, що входять до Scopus: 

  1. Тuluchenko, N., Chursina, L., Krugliy, D. Homogeneity investigation of oil flax processing products by quality indexes Eastern-European journal of enterprise technologies. 2016. No 6/3 (84). P. 46-53.

DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2016.83593

  1. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Еstablishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semifinished product made from liver pate masses Eastern-European journal of enterprise technologies. 2019. № 4/11 (100). P. 56-63.

DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.174234

 

Монографії: 

  1. Аверчев О.В., Воєвода Н.В. Перспективи створення нових видів органічних консервів із гарбуза великоплідного. Аграрна політика Європейського Союзу: виклики та перспективи: колективна монографія. Київ: «Центр учбової літератури», 2019. С. 411-421.
  2. Voievoda N. Рrospects of enterprises development by implementation of new healthcare products technologies. Theoretical and Methodological Approaches to the Formation of a Modern System of Enterprises, Organizations and Institutions’ Development: Collective Scientific Monograph (1st edition). Dallas, USA: Primedia eLaunch LLC, 2019. Р. 72-83.

DOI: 10.36074/tmafmseoid.ed-1.08

 

Патенти: 

1. Паталашка А.О., Воєвода Н.В. Цукерки оздоровчого спрямування «НАСТОЧКА» Пат. № 139876 UА Україна, А23G 3/00 (2020.01); заявл. № u201907311 від 01.07.2019; опубл. 27.01.2020.

 

Статті, що входять до міжнародних баз даних: 

  1. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder Scientific journal «EUREKA: Life Sciences». 2019. No 4. P. 18-27.

DOI: http://dx.doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956

 

Опубліковані статі у фахових виданнях: 

  1. Воєвода Н.В., Похіл К.Є. Оптимізація технології виробництва грильяжних цукерок підвищеної харчової цінності. Вісник ХНТУ. Технічні науки. 2020. № 1(77). С. 81-88.
  2. Лозенко С.І., Воєвода Н.В.  Дослідження результативності обробки виноматеріалів на базі ТОВ «Торгівельно виробнича компанія Квадро» Праці ТДАТУ. 2020. В 20. Т. 2. С. 168-174.

 

Наукові роботи, надруковані в Україні: 

  1. Воєвода Н.В., Крючкова В.О. Розробка технології переробки відходів льону олійного у харчовій промисловості для виробництва халви ΛΌГOΣ. Мистецтво наукової думки. 2019. №8. С. 60—63. DOI: https://doi.org/10.36074/2617-7064.08.013
  2. Воєвода Н.В., Шинкарук М.В, Паталашка А.О. Технологія оздоровчих кондитерських виробів з гарбузу великоплідного Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми: збірник матеріалів 73-ої всеукр. наук.-практ. конф з міжнар. участю, м. Київ, 3-4 квітня 2019 р. Київ, 2019. С. 304-305.
  3. Воєвода Н.В., Шинкарук М.В, Паталашка А.О. Перспективи використання кондитерських виробів оздоровчого спрямування у готельно-ресторанній справі. Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 24-25.
  4. Шинкарук М.В., Воєвода Н.В., Резніченко А.В. Використання інноваційних технологій на «Виноробному господарстві князя П.М. Трубецького». Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф.,
    м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 7-9.
  5. Воєвода Н.В., Вигоднер І.В., Білоусова Т.П. Моделювання процесу стерилізації гомогенних консервів засобами пакету pdetool системи matlab Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 44-45.
  6. Воєвода Н.В., Третьяков О.В., Мєрна І.І. Дослідження переробки відходів винограду та методики одержання нових харчових добавок. Інноваційні аспекти виробництва плодоовочевої продукції: матер. міжвузів. студ. наук.-практ. конф., м. Мелітополь,
    7-9 жовтня 2019 р. Мелітополь, 2019. С. 171-172.
  7. Воєвода Н.В. Паталашка А.О., Новікова Н.В. Перспективні напрями переробки та реалізації органічного великоплідного гарбузу. Інноваційні аспекти виробництва плодоовочевої продукції: матер. міжвузів. студ. наук.-практ. конф., м. Мелітополь,
    7-9 жовтня 2019 р. Мелітополь, 2019. С. 164-165.
  8. Ряполова І.О., Воєвода Н.В. Аналіз мікробіологічних ризиків під час технологічного процесу виробництва ковбас Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика: матер. міжнар. наук. конф., м. Запоріжжя, 6 грудня 2019 р. Запоріжжя, 2019. Т. 2.
    С. 51-52.
  9. Воєвода Н.В., Ряполова І.О. Обгрунтування застосування рослин ендеміків півдня України у харчовій промисловості Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика: матер. міжнар. наук. конф., м. Запоріжжя, 6 грудня 2019 р. Запоріжжя, 2019.
    Т. 2. С. 126-127.
  10. Воєвода Н.В. Перспективи застосування гарбузу у промисловому виробництві овочевої ікри. Актуальні проблеми підвищення якості та безпеки виробництва й переробки продукції тваринництва: матер. міжнар. наук.-практ. конф. м. Дніпро,
    14 лютого 2020 р. Дніпро. С.337-338.
  11. Лозенко С.І., Воєвода Н.В. Оцінка виноматеріалів попередньо оброблених бентонітом «Супер» фірми «Еногруп» вимогам якості та безпеки. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матер. міжнар. наук.-практ.  конф., м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Херсон. С.287-291.
  12. Похіл К.Є., Воєвода Н.В. Оцінка асортименту грильяжних цукерок різних цільових аудиторій в Україні. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матер. міжнар. наук.-практ.  конф., м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Херсон. С.321-325.
  13. Воєвода Н.В., Легутенко А.С. Аналіз ринку овочевої ікри вітчизняного та імпортного виробництва в Україні. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матер. міжнар. наук.-практ.  конф., м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Херсон. С.278-281.
  14. Воєвода Н.В., Панасенко М.М. Оцінка вина мускат білий червоного каменю вимогам нормативних документів України. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матер. міжнар. наук.-практ.  конф., м. Херсон,
    11 вересня 2020 р. Херсон. С.302-304
    .
  15. Похіл К.Є., Воєвода Н.В. Органолептична оцінка грильяжних цукерок підвищеної харчової цінності. Наука сьогодення: від досліджень до стратегічних рішень: матер. між нар. студ. наук. конф., м. Івано-Франківськ, 25 вересня 2020 р. Херсон. С. 7-8.
  16. Панасенко М.М., Воєвода Н.В. Планування оптимізації технологічного процесу виробництва марочного білого лікерного вина. Наука сьогодення: від досліджень до стратегічних рішень: матер. між нар. студ. наук. конф., м. Івано-Франківськ, 25 вересня 2020 р. Херсон. С. 11-12.
  17. Легутенко А.С., Воєвода Н.В. Органолептична оцінка ікри оздоровчого спрямування з гарбузом. Трансформація суспільних наук: соціально-економічний, лінгвістичний, політичний та IT-виміри: матер. міжнар. мультидисцип. наук. конф., м. Дніпро,
    11 вересня 2020 р. Дніпро. С. 33-34.
  18. Воєвода Н.В., Лозенко С.І. Проблеми та перспективи розвитку виноробних підприємств. Трансформація суспільних наук: соціально-економічний, лінгвістичний, політичний та IT-виміри: матер. міжнар. мультидисцип. наук. конф., м. Дніпро,
    11 вересня 2020 р. Дніпро. С. 35-36.

ДЗЮНДЗЯ ОКСАНА ВАЛЕНТИНІВНА

Статті в Scopus 

1. Prerequisites for the development of hydro-jet technology in designing women’s headgear at hospitality establishments/ O. Dzyundzya et. al. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2018. Vol.1, Issue 1 (91). P. 36–46. doi: 10.15587/1729-4061.2018.121507

2. Obtaining the powder-like raw materials with the further research into properties of eggplant powders/ O. Dzyundzya, et. al. Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2018, Vol.5, Issue 11 (95). P. 14–20. doi: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2018.143407

3. Economic efficiency of textile materials cutting designer costumes of hospitality facilities/ O. Dzyundzya , et. al.  VLAKNA a TEXTIL (FIBRES and TEXTILES). 2018, Vol. 25, Issue 4, P.90-93

4. Establishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semi-finished product made from liver pate masses/  O. Dzyundzyа et. al.  Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019,  Vol.4, Issue 11 (100). P. 56–63. doi: http://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.174234

5. Research into the structural-mechanical properties of shortbread dough with oilseed meals/  O.Dzyundzya  et. al.  Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 2019, Vol.3, Issue 11 (99). P. 52–59. doi: http://doi.org/ 10.15587/1729-4061.2019.170617

 

Монографії 

1. Стан та перспективи розвитку туристичного та готельно-ресторанного бізнесу : колективна монографія / за ред. д.і.н., проф. Чепурди Г.М.; Черкас. держ. технол. ун-т. Черкаси : ЧДТУ, 2019. 157 с

2. Рівень розвитку техніки і технологій в XXI столітті. Частина 1: Серія монографій / М.В. Князєва і ін.: Одеса: КУПРІЄНКО С.В., 2019 . с.227. DOI: 10.30888/2706-8692.2019-01-020

3. Dzyundzya, Oksana; Novikova, Natalya. The prospect of the transfer of eggplants in food powder. 2020.

4. Інноваційні технології в туристичному та готельно-ресторанному бізнесі: кол. монографія [Електронний ресурс] / за ред. д-ра іст. наук, проф. Чепурди Г. М.; Черкас. держ. технол. ун-т. – Черкаси : ЧДТУ,2020. – 119 с.

 

Патенти 

1. Соус-майонез "FAVOLSA": пат. 123190 Україна МПК A23L 27/60 , A23L 33/10. № а 2011 09738; заявл. 19.10.2017; опубл.12.02.2018,  Бюл. № 3.

2. Спосіб виробництва хліба "Новинка"/Пат. 129112 Україна МПК A21D 8/00. № u201803082; заявл. 26.03.2018; опубл. 25.10.2018, Бюл. № 20.

 

Навчально-методичні посібники 

1. Матеріали до атестації здобувачів вищої освіти. Навчально-методичний посібник для студентів РВО «бакалавр» спеціальності 241. Готельно-ресторанна справа закладів вищої освіти/ Орленко О.В.,  Носова І.О. Дзюндзя О.В., Якимчук Д.М., Старостенко О.В. / - Херсон: Видавництво ХДУ, 2018- 220 с.

 

Опубліковані статті у фахових виданнях 

1. Dzyundzya O. V., Yakymchuk D. M., Nosova I. O. Analysis of demand for products and services of restaurants in the resort area of the Kherson region. Науковий вісник Полісся.2018. №3 (15).с.127-131  DOI:10.25140/2410-9576-2018-3(15)-127-131

2. Дзюндзя О.В., Буряк В.Г. Якість та безпечність порошків з баклажан. Продовольча індустрія АПК. 2018. №6.

3. Investigation of technological properties of powder of eggplants/ О. Dzyundzya et. al. EUREKA: Life Sciences.2018. Vol.5, P. 22–29. doi: https://doi.org/10.21303/2504-5695.2018.00723

4. Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder / O. Dzyundzya et. al. EUREKA: Life Sciences.2019. Vol.4, P. 18–27.

doi: http://doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956

5. Research of rational concentration of oilseed crops meals in the sandy dough semi-finished product / O. Dzyundzya et. al. EUREKA: Life Sciences.2019. Vol.4, P. 62–70. doi: http://doi.org /10.21303/2504-5695.2019.00948

6. Investigation of technological properties of powder of eggplants/O. Dzyundzya et. al. EUREKA: Life Sciences.2018. Vol.5, P. 22–29.

7. Дзюндзя О. В., Мєрна І.І., Трибух Ю. В. Оптимізація рецептурного складу заморожених млинців з м’ясним фаршем. Збірник наукових праць «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», 2020. № 1. С. 150–159.

 

Наукові роботи надруковані в Україні 

1. Дзюндзя О.В., Басалаєв Р.О. Удосконалення технології хлібобулочних виробів на основі мультизернового борошна та порошків з буряка. Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання: зб. наук. праць за матер. IХ міжнар. наук.-прак. конф., 22-23 березня 2018.  М-во освіти і науки Украни, Черкас. держ. технол. ун-т., Черкаси: Чабаненко Ю. А., 2018. С. 372-374

2. Дзюндзя О. В., Новікова Н.В., Бартків Л. Г. Оцінка еколого – економічної ефективності виробництва органічної сільськогосподарської продукції. Міжнародна науково – практична конференція «Екологічні проблеми навколишнього середовища та раціонального природокористування в контексті сталого розвитку», 25-26 жовтня 2018. ДВНЗ «ХДАУ».

3. Дзюндзя О.В. Перспективи використання субтропічних культур. Всеукраїнська науково – практична конференція «Актуальні питання харчової промисловості перспективи розвитку галузі» 14-15 березня 2019 ДВНЗ «ХДАУ»

4. Дзюндзя О.В., Бурак В.Г. Порошок з баклажанів – перспективна сировина / Дзюндзя О.В., // Матеріали Х Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання» : 21–22 березня 2019 року, м. Черкаси [Електронний ресурс]: у 2-х томах / М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. Т. 1. Черкаси : ЧДТУ, 2019.с 183-184

5. Дзюндзя О.В. Бурак В.Г. Комплексоутворююча здатність порошків з баклажанів. Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми: зб. матеріалів 73-ої Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнародною участю 3-4 квітня, Київ.: НУБіП України, 2019. с. 313.

6. Дзюндзя О.В. Перспективність використання овочевих порошків в технологіях кровяних ковбас / Дзюндзя О.В. // Матеріали міжнародної науково-практичної конференції “Актуальні проблеми підвищення якості та безпека виробництва й переробки продукції тваринництва”: 14 лютого 2020 року, м. Дніпро [Електронний ресурс]: М-во освіти і науки України, Дніпровський держ. аграрно-економ. ун-т. – Дніпро: ДДАЕУ, 2020. с. 183-184

7. Дзюндзя О.В. Удосконалення паштетів за рахунок нетрадиційної рослинної сировини / Дзюндзя О.В.// Матеріали ХІ Міжнародної науково-практичної конференції «Туристичний та готельно-ресторанний бізнес в Україні: проблеми розвитку та регулювання» : 19–20 березня 2020 року, м. Черкаси [Електронний ресурс]: у 2-х томах / М-во освіти і науки України, Черкас. держ. технол. ун-т. – Т. 1. – Черкаси: ЧДТУ, 2020. с.190-192

8.Дзюндзя О.В., Антоненко А.В., Стукальська Н.М. Сучасні тенденції розвитку spa-індустрії. Гостинність, сервіс, туризм: досвід, проблеми, інновації : тези доповідей VІІ Міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., Київ, 9-10 квіт., 2020 р. / М-во освіти і науки України; М-во культури та інформаційної політ. України; Київ. нац. ун-т культури і мистецтв ; Київ. ун-т культури ; Ф-т готельно-ресторанного і турист. бізнесу. – Київ : Вид. центр КНУКіМ, 2020. – с. 223-226

 

КОБ’ЯКОВ СЕРГІЙ МИХАЙЛОВИЧ

Навчально-методичні посібники 

1. Світовий ринок товарів та послуг: навч. посібн. / Л.А. Чурсіна, Т.О. Кузьміна, С.М. Коб′яков. – Херсон: ХНТУ, 2019. – 340 с.

 

Статті, що входять до міжнародних баз даних: 

1. Кобяков С.М., Лисих А.Ю. Theoretical substantiation of the application of organic substance for the intensification of the process of spreading flax trusts International periodic scientific journal – 2018. – Issue № 5. – Part 2. – October 2018. – p. 113-119.

2. Кобяков С.М., Лисих А.Ю. Intensification of the process of getting the flax trust in the artificial environment  International periodic scientific journal – 2019. – Issue № 9. – Part 1. – October 2019. – p. 80-85. 

 

Наукові роботи, надруковані в Україні: 

  1. Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Вирішення проблеми технічного регулювання в Україні // Шляхи вдосконалення системи технічного регулювання в Україні та світі: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, (12-14 вересня 2018 р.), м. Херсон. – Херсон: вид-во ФОП Вишемирський В.С., 2018. – С. 21-23.
  2. Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Нові підходи до оцінки відповідності продукту заданим вимогам // Шляхи вдосконалення системи технічного регулювання в Україні та світі: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, (12-14 вересня 2018 р.), м. Херсон. – Херсон: вид-во ФОП Вишемирський В.С., 2018. –     С. 33-36.
  3. Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Удосконалення системи управління якістю продукції // Шляхи вдосконалення системи технічного регулювання в Україні та світі: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, (12-14 вересня 2018 р.), м. Херсон. – Херсон: вид-во ФОП Вишемирський В.С., 2018. – С. 52-55.
  4. Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Реформування національної системи технічного регулювання // Шляхи вдосконалення системи технічного регулювання в Україні та світі: матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, (12-14 вересня 2018 р.), м. Херсон. – Херсон: вид-во ФОП Вишемирський В.С., 2018. – С. 103-105.
  5. Волобуєва О.В., Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Аналіз динаміки обсягу експортно-імпортних операцій в Україні зі зміною ставки митного тарифу // Системи державного контролю якості на підприємствах різних галузей господарювання: V Всеукраїнської ювілейної науково-практичної конференції студентів і молодих учених, присвяченої 60-річчю ХНТУ. 15-17 травня 2019 року, м. Херсон. [Текст] / Під ред. Л. А. Чурсіної. – Херсон: Видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2019. – 128 с.
  6. Волобуєва О.В., Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Концепція управління асортиментом товарів і стимулювання їх продажу // Системи державного контролю якості на підприємствах різних галузей господарювання: V Всеукраїнської ювілейної науково-практичної конференції студентів і молодих учених, присвяченої 60-річчю ХНТУ. 15-17 травня 2019 року, м. Херсон. [Текст] / Під ред. Л. А. Чурсіної. – Херсон: Видавництво ФОП Вишемирський В. С., 2019. – 128 с.
  7. Лисих А.Ю., Коб’яков С.М., Кузьміна Т.О. Характеристика міжнародних стандартів в системі безпеки харчової продукції. Матеріали Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі». – Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». – 2019. – С. 38-39.
  8. Руденко І.А., Кузьміна Т.О., Коб′яков С.М. Актуальні питання отримання волокна зі стеблової частини льону олійного. Матеріали Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі». – Херсон: ХДАУ, ВЦ «Колос». – 2019. – С. 76-77.
  9. Козуб П.А., Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Види організаційно-правових форм здійснення торговельної діяльності «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення»: матеріали Всеукр. наук.-практ. Інтернет-

конф. студентів і молодих учених (26-27 травня 2020 р., м. Херсон / Під ред. Л.А.Чурсіної. – Херсон: Видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2020. – С. 16-19.

  1. Журавльова В.Г., Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Якість непродовольчих товарів та напрямки її підвищення «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення»: матеріали Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. студентів і молодих учених (26-27 травня 2020 р., м. Херсон / Під ред. Л.А. Чурсіної. – Херсон: Видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2020. – С. 36-38.
  2. Гірча Д.В., Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Впровадження Україною НАССР в контексті виконання директив ЄС з безпеки харчових продуктів. «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення»: матеріали Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. студентів і молодих учених (26-27 травня 2020 р., м. Херсон / Під ред. Л.А. Чурсіної. – Херсон: Видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2020. – С. 94-96.
  3. Прокопчук В.В., Коб’яков С.М., Лисих А.Ю. Вимоги до безпечності та якості харчової продукції. «Якість та товарознавча характеристика товарів різного функціонального призначення»: матеріали Всеукр. наук.-практ. Інтернет-конф. студентів і молодих учених (26-27 травня 2020 р., м. Херсон / Під ред. Л.А. Чурсіної. – Херсон: Видавництво ФОП Вишемирський В.С., 2020. – С. 97-99.

ШИНКАРУК МАРІЯ ВОЛОДИМИРІВНА

Статті, що входять до Scopus: 

  1. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Еstablishing the effect of eggplant powders on the rheological characteristics of a semifinished product made from liver pate masses Eastern-European journal of enterprise technologies. 2019. № 4/11 (100). P. 56-63.

DOI: https://doi.org/10.15587/1729-4061.2019.174234

 

Статті, що входять до міжнародних баз даних: 

  1. Dzyundzya O., Burak, V., Ryapolova, I., Voievoda N., Shinkaruk M., Antonenko A., Brovenko T., Tolok G., Kryvoruchko M. Study of quality and safety parameters of liver pastes with aubergine powder Scientific journal «EUREKA: Life Sciences». 2019. No 4. P. 18-27. DOI: http://dx.doi.org/10.21303/2504-5695.2019.00956

 

Наукові роботи, надруковані в Україні: 

  1. Воєвода Н.В., Шинкарук М.В, Паталашка А.О. Технологія оздоровчих кондитерських виробів з гарбузу великоплідного Сучасні технології у тваринництві та рибництві: навколишнє середовище – виробництво продукції – екологічні проблеми: збірник матеріалів 73-ої всеукр. наук.-практ. конф з міжнар. участю, м. Київ, 3-4 квітня 2019 р. Київ, 2019. С. 304-305.
  2. Воєвода Н.В., Шинкарук М.В, Паталашка А.О. Перспективи використання кондитерських виробів оздоровчого спрямування у готельно-ресторанній справі. Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 24-25.
  3. Шинкарук М.В., Воєвода Н.В., Резніченко А.В. Використання інноваційних технологій на «Виноробному господарстві князя П.М. Трубецького». Актуальні питання харчової промисловості та перспективи розвитку галузі: матер. всеукр. наук.-практ. конф., м. Херсон, 28-29 квітня 2019 р. Херсон, 2019. С. 7-9.
  4. Ряполова І.О., Шинкарук М.В. Біобезпечність соку паростків пшениці після шокового заморожування. «Інноваційні технології та актуальні питання післязбиральної доробки плодоовочевої продукції як важіль підвищення економічної ефективності»: 2019 рік: матеріали міжнародної науково-практичної конференції, м. Херсон,  2019. С. 42-44.
  5. Ряполова І.О., Мєрна І.І., Шинкарук М.В. Прийоми збереження плодоовочевої продукції. «Наука та інновації - 2019: теорія, методологія та практика»: 2019 рік: матеріали міжнародної наукової конференції м. Запоріжжя, 2019. Т. 2. С.67-69.
  6. Кірова Я.В., Шинкарук М.В. Застосування нетрадиційної сировини у виробництві консервованих огірків. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матер. міжнар. наук.-практ.  конф., м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Херсон. С.302-304.
  7. Разинська К.Д., Шинкарук М.В. Огляд ринку сокової продукції в України. Сучасний стан та перспективи розвитку тваринництва України в умовах євроінтеграції: матер. міжнар. наук.-практ.  конф., м. Херсон, 11 вересня 2020 р. Херсон. С.302-304.