ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Russian Turkish

Кафедра інженерії харчового виробництва


 

ауд. №72 - кабінет завідувача кафедрою,
ауд. 76 - викладацька, головний корпус ДВНЗ «ХДАУ»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
Рік заснування кафедри - 2016 рік

 

Бурак Валентина Геннадіївна – завідувач кафедрою, кандидат технічних наук, доцент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 127: із них 2 колективні монографії, 2 свідоцтва на авторський твір, 1 патент на корисну модель, 25 статей у фахових виданнях України, 15 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 5 публікацій в Scopus
Тематика науково – дослідної роботи: «Розробка та удосконалення технології виробництва комбінованих м’ясопродуктів та впровадження системи якості ХАССП (HACCP) у харчову промисловість»
Викладає дисципліни: «Історія розвитку харчової науки», «Теоретичні основи технології харчових виробництв», «Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби», «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю», «Технологія продукції ресторанного господарства».

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9085-9000 

   

Матвієнко Андрій Борисович – доктор технічних наук, доцент
Кількість наукових та навчально - методичних праць – 40 : із них 2 колективні монографії, 3 патенти на корисну модель, 15 статей у фахових виданнях України.
Тематика науково – дослідної роботи: «Наукові принципи електричної обробки продуктів і матеріалів»
Викладає дисципліни: «Технологія цукрового виробництва», «Процеси та апарати харчових виробництв», «Технологічне обладнання харчової промисловості», «Теплохолодотехніка»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
   

Ряполова Ірина Олександрівна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 97: із них 20 статей у фахових виданнях України, 10 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus,  2 свідоцтва на авторський твір,
Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження системи контролю виробництва продукції тваринництва за біологічними ризиками»
Викладає дисципліни: «Технічна мікробіологія», «Основи ветсанекспертизи», «Санітарна мікробіологія», «Мікробіологія м’яса і м’ясних продуктів», «Санітарія і гігієна харчових виробництв», «Системи управління якістю»


E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ORCID:  https://orcid.org/0000-0002-7672-6639
   

Нежлукченко Наталя Валентинівна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 127: із них 10 у фахових виданнях України, 8 у зарубіжних виданнях.
Тематика науково – дослідної роботи: «Експертиза та контроль якості продуктів харчування»
Викладає дисципліни: «Науково – дослідна робота», «Основи тваринництва», «Основи біотехнології»

 E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

   

Дзюндзя Оксана Валентинівна – кандидат технічних наук, доцент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 25:  із них, 3 патенти на корисну модель,  12 статей у фахових виданнях України, 8 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 3 публікації в Scopus.
Тематика науково – дослідної роботи: «Розробка технології функціональних продуктів»
Викладає дисципліни: «Барна справа та робота сомільє», «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Технологія оздоровчих харчових продуктів», «Світове ресторанне господарство»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: http://orcid.org/ 0000-0002-1996-7065

   

Новікова Наталя Володимирівна – кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 27: із них 15 статей у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір, 3 патенти на корисну модель.
Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження елементів безпечності при виробництві молочної продукції»
Викладає дисципліни: «Лабораторна справа підприємств харчової промисловості», «Організація ХАССП на підприємствах харчової промисловості», «Основи сенсорного аналізу харчових продуктів», «Харчові добавки», «Мікробіологія молока і молочних продуктів»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5393-688X
   

Воєвода Надія В’ячеславівна – кандидат технічних наук, старший викладач
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 31:  із них 8 у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus Тематика науково – дослідної роботи: «Екологічні основи забезпечення якості продукції»
Викладає дисципліни: «Технологія бродильних виробництв», «Технологія консервування плодів та овочів», «Технологія жирів та жирозамінників», «Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів і харчоконцентратів», «Технологія зберігання і переробки зерна»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ORCID:http://orcid.org/0000-0002-3324-965X
   

Шинкарук Марія Володимирівна – асистент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 11
Тематика науково – дослідної роботи: «Дослідження якості консервного виробництва»
Викладає дисципліни: забезпечує практичну підготовку з дисциплін: «Процеси та апарати харчових виробництв», «Технологія консервування плодів та овочів»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

   

Сивак Любов Іванівна – старший лаборант кафедри.

Закінчила Херсонський педагогічний інститут, природничий факультет за спеціальністю вчитель біології та хімії.


 

Наукові роботи,  надруковані в Україні:

 

  1. Бурак В. Г. Оптимізація технологічних процесів при виробництві комбінованих продуктів та підвищення якості сировини / В. Г. Бурак /   Вісник Херсонського національного технічного університету – 2018 - Вип.-1 (64) - С. 92-103.
  2. Бурак В. Г. Оптимізація технологічних процесів виробництва сировини і ковбасних виробів із застосуванням бактеріальних заквасок /В. Г. Буряк // Вісник Херсонського національного технічного університету – 2018 – Вип.-1 (64) - С. 81-92.
  3. Новікова Н.В. Схеми сертифікації для переробників сільськогосподарської та харчової продукції / Н.В. Новікова, І. О. Ряполова  Вісник Херсонського національного технічного університету – 2018 – Вип.- 4 (67)-С.196-202 .
  4. Ряполова І. О. Превентивна система контролю виробництва яловичини за біологічними ризиками/ І. О. Ряполова, Н.В. Новікова // Вісник Херсонського національного технічного університету – 2018 – Вип-4 (67) - С. 202-208.
  5. Бурак В. Г. Вплив технологічних стрес – факторів на ріст та розвиток свиней породи ландрас та велика біла їх забійні властивості та м’ясні якості / Бурак В.Г., Новікова Н.В. Тваринництво України №12 - С-23-37.
  6. Новікова Н.В. Проведення контролю якості йогуртів та визначення їх конкурентоздатності / Вісник Херсонського національного технічного університету – 2018 – Вип.-2 (65) _- С. 131-137.
  7. Бурак В.Г. Якість і безпечність порошків /В.Г. Бурак , О.В. Дзюндзя // Продовольча індустрія АПК – 2018 - №6 – С. 86-98.
  8. Бурак В.Г. Обгрунтування твехнології иробництва комбінованих м’ясних  напівфабрикатів шляхом збагачення білками рослинного походження / В.Г. Бурак, А.Б. Матвієнко, І.І. Мєрна // Вісник Херсонського національного технічного університету – 2018 – Вип.-4 (67) _- С. 139-145.
  9. Воєвода Н.В. Дослідження економічної доцільності використання інноваційної протиерозійної технології вкладання дорожнього покриття / Н.В. Воєвода, В.О. Крючкова // ΛΌГOΣ. Мистецтво наукової думки. - 2019. - №3. - С. 98-100.
  10. Тулученко  Н.В. Оцінка якісних показників інноваційного нетканого матеріалу з льону олійного для дорожнього будівництва /Н.В. Тулученко, А.Б. Матвієнко // Вісник ХНТУ. Технічні науки. - 2018. - № 4(67). - С. 220-225.
  11. Ряполова І.О. Вирішення екологічних проблем з відходами птахівництва за допомогою ЕМ-препарату / І. О. Ряполова, Коннова Д. /Науковий журнал «Логос. Мистецтво наукової думки». Вип. №3.  2019. С.90-93.

Наукові роботи в міжнародних виданнях:

1. Дзюндзя О. В. Obtaining the powder-link raw matarials with the further research into properties of eggplant powders / О. В.  Дзюндзя, В. Г. Бурак, О. В. Аверчев, Н. В. Новікова, І. О. Pяполова, А. В. Антоненко, Т. В. Бровенко, М. Ю. Криворучко, Г.Толок // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. - 2018. Vol.5, Issue 11 (95). P. 14–20. doi: 10.15587/1729-4061.2018.143407

2. Дзюндзя О. В. ECONOMIC EFFICIENCY OF TEXTILE MATERIALS CUTTING DESIGNER COSTUMES OF HOSPITALITY FACILITIES/ D. Yakymchuk 1, O. Dzyundzya , V. Burak, I. Shvets , Y. Shvets ,N. Myrhorodska , Polishchuk O., D. Karneyenka, S. Krasner // VLAKNA a TEXTIL (FIBRES and TEXTILES), 2018, Volume 25, Issue 4, P. 90-93.

Видання, що включені до інших науково-метричних баз цитування:

  1. Дзюндзя О. В. INVESTIGATION OF TECHNOLOGICAL PROPERTIES OF POWDER OF EGGPLANTS / О.В. Дзюндзя,  В. Г. Бурак, О. В. Аверчев, Н. В. Новікова, І. О. Pяполова, А. В. Антоненко, Т. В. Бровенко, М. Ю. Криворучко, Г. А. Толок // «EUREKA: Life Sciences» - 2018, - Vol.  5, р. 22-29 (Стаття мовою ЄС у виданні Естонії, яке включено до міжнародних наукометричних баз даних: РІНЦ, Research Bib, Journal index,Eurasian Scientific Journal Index,Indian Science.in, Index Copernicus (Poland), Google Scholar, WorldCat) doi:10.21303/2504-5695.2018.00723

Навчальний процес здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня

Проведення лабораторних занять в ДВНЗ «ХДАУ»

Виготовлення ковбасних виробів в умовах навчальної лабораторії кафедри інженерії харчового виробництва

Лабораторне заняття із визначення показників якості хліба

Святкування Дня Святого Валентина

Практична підготовка здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня
в умовах ТОВ «Грін Тім»

Посвята у студенти

День вишиванки у ДВНЗ «ХДАУ»

Участь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня у фестивалі Херсон Фест

Університетський ярмарок «Дари осені»

Осіння школа кулінарної майстерності

Весняна школа кулінарної майстерності

Виготовлення харчових прикрас для кулінарних страв на заняттях у школі кулінарної майстерності

Проведення майстер – класу здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня для учнів кулінарної школи

Надання кейтерінг послуг

 

Матеріально - технічне забезпечення

Наукове та навчально - методичне забезпечення

Наукові теми кафедри

Основні наукові досягнення кафедри

Спеціалізація роботи кафедри

Презентація спеціальності 181 «Харчові технології»