ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Russian Turkish

Кафедра інженерії харчового виробництва


 ауд. 7 кабінет завідувача кафедрою,
ауд. 76 – викладацька, головний корпус ДВНЗ «ХДАУ»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Рік заснування кафедри – 2016 рік
 

       Склад кафедри                     

Професори: Матвієнко А.Б.
Доценти: Бурак В.Г., Дзюндзя О.В., Ряполова І.О., Нежлукченко Н.В.
Старші викладачі: Новікова Н.В., Воєвода Н.В.
Асистенти, Мєрна І.І., Шинкарук М.В.
Старший лаборант: Сивак Л.І.

 

Бурак Валентина Геннадіївна – завідувач кафедрою, кандидат технічних наук, доцент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 127: із них 2 колективні монографії, 2 свідоцтва на авторський твір, 1 патент на корисну модель, 25 статей у фахових виданнях України, 15 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 5 публікацій в Scopus
Тематика науково – дослідної роботи: «Розробка та удосконалення технології виробництва комбінованих м’ясопродуктів та впровадження системи якості ХАССП (HACCP) у харчову промисловість»
Викладає дисципліни: «Історія розвитку харчової науки», «Теоретичні основи технології харчових виробництв», «Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби», «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю», «Технологія продукції ресторанного господарства».

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9085-9000 

   

Матвієнко Андрій Борисович – доктор технічних наук, доцент
Кількість наукових та навчально - методичних праць – 40 : із них 2 колективні монографії, 3 патенти на корисну модель, 15 статей у фахових виданнях України.
Тематика науково – дослідної роботи: «Наукові принципи електричної обробки продуктів і матеріалів»
Викладає дисципліни: «Технологія цукрового виробництва», «Процеси та апарати харчових виробництв», «Технологічне обладнання харчової промисловості», «Теплохолодотехніка»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
   

Ряполова Ірина Олександрівна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 97: із них 20 статей у фахових виданнях України, 10 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus,  2 свідоцтва на авторський твір,
Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження системи контролю виробництва продукції тваринництва за біологічними ризиками»
Викладає дисципліни: «Технічна мікробіологія», «Основи ветсанекспертизи», «Санітарна мікробіологія», «Мікробіологія м’яса і м’ясних продуктів», «Санітарія і гігієна харчових виробництв», «Системи управління якістю»


E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ORCID:  https://orcid.org/0000-0002-7672-6639
   

Нежлукченко Наталя Валентинівна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 127: із них 10 у фахових виданнях України, 8 у зарубіжних виданнях.
Тематика науково – дослідної роботи: «Експертиза та контроль якості продуктів харчування»
Викладає дисципліни: «Науково – дослідна робота», «Основи тваринництва», «Основи біотехнології»

 E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

   

Дзюндзя Оксана Валентинівна – кандидат технічних наук, доцент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 25:  із них, 3 патенти на корисну модель,  12 статей у фахових виданнях України, 8 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 3 публікації в Scopus.
Тематика науково – дослідної роботи: «Розробка технології функціональних продуктів»
Викладає дисципліни: «Барна справа та робота сомільє», «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Технологія оздоровчих харчових продуктів», «Світове ресторанне господарство»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: http://orcid.org/ 0000-0002-1996-7065

   

Новікова Наталя Володимирівна – кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 27: із них 15 статей у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір, 3 патенти на корисну модель.
Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження елементів безпечності при виробництві молочної продукції»
Викладає дисципліни: «Лабораторна справа підприємств харчової промисловості», «Організація ХАССП на підприємствах харчової промисловості», «Основи сенсорного аналізу харчових продуктів», «Харчові добавки», «Мікробіологія молока і молочних продуктів»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5393-688X
   

Воєвода Надія В’ячеславівна – кандидат технічних наук, старший викладач
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 31:  із них 8 у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus Тематика науково – дослідної роботи: «Екологічні основи забезпечення якості продукції»
Викладає дисципліни: «Технологія бродильних виробництв», «Технологія консервування плодів та овочів», «Технологія жирів та жирозамінників», «Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів і харчоконцентратів», «Технологія зберігання і переробки зерна»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ORCID:http://orcid.org/0000-0002-3324-965X
   

Мєрна Інна Іванівна - асистент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 10
Тематика науково – дослідної роботи: «Інноваційні технології консервного виробництва»
Викладає дисципліни: «Моделювання і розробка нових харчових продуктів», забезпечує практичну підготовку з дисциплін: «Технологія продукції ресторанного господарства», «Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби», «Технологія консервування плодів та овочів»

   

Шинкарук Марія Володимирівна – асистент
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 11
Тематика науково – дослідної роботи: «Дослідження якості консервного виробництва»
Викладає дисципліни: забезпечує практичну підготовку з дисциплін: «Процеси та апарати харчових виробництв», «Технологія консервування плодів та овочів»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

   

Сивак Любов Іванівна – старший лаборант кафедри.

Закінчила Херсонський педагогічний інститут, природничий факультет за спеціальністю вчитель біології та хімії.


 

Навчальний процес здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня

Проведення лабораторних занять в ДВНЗ «ХДАУ»

Виготовлення ковбасних виробів в умовах навчальної лабораторії кафедри інженерії харчового виробництва

Лабораторне заняття із визначення показників якості хліба

Святкування Дня Святого Валентина

Посвята в першокурсники

Участь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня у фестивалі Херсон Фест

Університетський ярмарок «Дари осені»

Осіння школа кулінарної майстерності

Весняна школа кулінарної майстерності

Виготовлення харчових прикрас для кулінарних страв на заняттях у школі кулінарної майстерності

Проведення майстер – класу здобувачами вищої освіти першого (бакалаврського) рівня для учнів кулінарної школи

Надання кейтерінг послуг