ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Russian Turkish

Кафедра інженерії харчового виробництва


 ауд. 7 кабінет завідувача кафедрою,
ауд. 76 – викладацька, головний корпус ДВНЗ «ХДАУ»

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Рік заснування кафедри – 2016 рік
 

       Склад кафедри                     

Професори: Матвієнко А.Б.
Доценти: Бурак В.Г., Дзюндзя О.В., Ряполова І.О., Нежлукченко Н.В.
Старші викладачі: Новікова Н.В., Тулученко Н.В.
Асистенти, Мєрна І.І., Шинкарук М.В.
Старший лаборант: Сивак Л.І.

 

Бурак Валентина Геннадіївна – завідувач кафедрою, кандидат технічних наук, доцент. 
Кількість наукових та навчально - методичних праць - 127: із них 2 колективні монографії, 2 свідоцтва на авторський твір, 1 патент на корисну модель, 25 статей у фахових виданнях України, 15 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 4 публікації в Scopus. 
Тематика науково - дослідної роботи: «Розробка та удосконалення технології виробництва комбінованих м’ясопродуктів та впровадження системи якості ХАССП (HACCP) у харчову промисловість». 
Викладає дисципліни: «Історія розвитку харчової науки», «Теоретичні основи технології харчових виробництв»,  «Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби», «Стандартизація, метрологія, сертифікація та управління якістю», «Технологія продукції ресторанного господарства». 

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9085-9000 

   

Матвієнко Андрій Борисович – доктор технічних наук, доцент. 
Кількість наукових та навчально-методичних праць – 40: із них 2 колективні монографії, 3 патенти на корисну модель, 15 статей у фахових виданнях України.
Тематика науково – дослідної роботи: «Наукові принципи електричної обробки продуктів і матеріалів» .
Викладає дисципліни: «Технологія цукрового виробництва», «Процеси та апарати харчових виробництв», «Технологічне обладнання харчової промисловості», «Теплохолодотехніка». 

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
   

Ряполова Ірина Олександрівна –кандидат сільськогосподарських наук, доцент.
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 97:  із них 20 статей у фахових виданнях України, 10 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 1 публікація в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір.
Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження системи контролю виробництва продукції тваринництва за біологічними ризиками».
Викладає дисципліни: «Технічна мікробіологія», «Основи ветсанекспертизи», «Санітарна мікробіологія», «Мікробіологія м’яса і м’ясних продуктів», «Санітарія і гігієна харчових виробництв», «Системи управління якістю».
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

ORCID:  https://orcid.org/0000-0002-7672-6639
   

Нежлукченко Наталя Валентинівна – кандидат сільськогосподарських наук, доцент.
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 127:  із них 10 у фахових виданнях України, 8 у зарубіжних виданнях.
Тематика науково – дослідної роботи: «Експертиза та контроль якості продуктів харчування».
Викладає дисципліни: «Науково – дослідна робота», «Основи тваринництва», «Основи біотехнології».

 E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

 

   

Дзюндзя Оксана Валентинівна – кандидат технічних наук, доцент.
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 25:  із них, 3 патенти на корисну модель,  12 статей у фахових виданнях України, 8 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 2 публікації в Scopus.
Тематика науково – дослідної роботи: «Розробка технології функціональних продуктів».
Викладає дисципліни: «Барна справа та робота сомільє», «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Технологія оздоровчих харчових продуктів», «Світове ресторанне господарство». 

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: http:// orcid.org/ 0000-0002-1996-7065

   

Новікова Наталя Володимирівна – кандидат сільськогосподарських наук, старший викладач.
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 27: із них 10 статей у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 1 публікація в Scopus, 2 свідоцтва на авторський твір, 3 патенти на корисну модель.
Тематика науково – дослідної роботи: «Впровадження елементів безпечності при виробництві молочної продукції».
Викладає дисципліни: «Лабораторна справа підприємств харчової промисловості», «Організація ХАССП на підприємствах харчової промисловості», «Основи сенсорного аналізу харчових продуктів», «Харчові добавки», «Мікробіологія молока і молочних продуктів». 

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5393-688X

   

Тулученко Надія В’ячеславівна – кандидат технічних наук, старший викладач.
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 31:  із них 8 у фахових виданнях України, 5 у зарубіжних виданнях, що входять до різних науково - метричних баз, в т. ч. 1 публікація в Scopus.
Тематика науково – дослідної роботи: «Екологічні основи забезпечення якості продукції».
Викладає дисципліни: «Технологія бродильних виробництв», «Технологія консервування плодів та овочів», «Технологія жирів та жирозамінників», «Технологія хліба, макаронних, кондитерських виробів і харчоконцентратів», «Технологія зберігання і переробки зерна». 

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
ORCID: http://orcid.org/0000-0002-3324-965X

   

Мєрна Інна Іванівна – асистент.
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 10.
Тематика науково – дослідної роботи: «Інноваційні технології консервного виробництва»
Викладає дисципліни: «Моделювання і розробка нових харчових продуктів», забезпечує практичну підготовку з дисциплін: «Технологія продукції ресторанного господарства», «Технологія м’яса, м’ясопродуктів та риби», «Технологія консервування плодів та овочів»

   

Шинкарук Марія Володимирівна – асистент.
Кількість наукових та навчально – методичних праць – 11.
Тематика науково – дослідної роботи: «Дослідження якості консервного виробництва».
Викладає дисципліни: забезпечує практичну підготовку з дисциплін:  «Процеси та апарати харчових виробництв», «Технологія консервування плодів та овочів». 

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

   

Сивак Любов Іванівна – старший лаборант кафедри інженерії харчового виробництва. 

Закінчила Херсонський педагогічний інститут, природничий факультет за спеціальністю вчитель біології та хімії.

 

Матеріально - технічне забезпечення
Наукове та навчально - методичне забезпечення
 Наукові теми кафедри інженерії харчового виробництва
Основні наукові досягнення кафедри інженерії харчового виробництва
Спеціалізація роботи кафедри
Презентація спеціальності 181 «Харчові технології»

Навчальний процес здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня

Проведення лабораторних занять в ДВНЗ «ХДАУ»

Виготовлення ковбасних виробів в умовах навчальної лабораторії кафедри інженерії харчового виробництва

Лабораторне заняття із визначення показників якості хліба

Святкування Дня Святого Валентина

Посвята в першокурсники

Участь здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня у фестивалі Херсон Фест

Університетський ярмарок «Дари осені»

Надання кейтерінг послуг