ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Виїзне заняття студентів біолого – технологічного факультету до ТОВ «Грін Тім» та на ТОВ «Раздольне».

Студенти ознайомилися з технологією зберігання продукції з використанням голландської технології - в дерев’яних контейнерах. В камерах вони штабелюються у сім ярусів, місткість одного контейнера - до однієї тони продукції. Найбільша камера вміщує 3 800 контейнерів. Основним продуктом для зберігання є цибуля ріпчаста, морква, буряк, капуста білоголова та червоноголова.

Одним з важливих структурних підрозділів компанії є виробнича лабораторія, основною функцією якої є здійснення контролю якості на всіх етапах постачання, обробки і виробництва продукції.

Під час вхідного контролю здійснюється відбір проб продукції з кожної машини в трьох різних точках. В лабораторії відібрані проби поділяються на фракції за видами браку, зважуються, а отримані показники переводяться у відсотки.

Новим, але дуже важливим, напрямком розвитку лабораторії є проведення  комплексної фітопатологічної експертизи рослин. Виробнича лабораторія має у своєму розпорядженні високоякісне обладнання від провідних виробників лабораторного устаткування. Фахівці мають великий досвід роботи і щорічно проходять навчання з підвищення кваліфікації, є постійними учасниками конференцій і семінарів від провідних компаній аграрного сектору

Ще одне підприємство яке відвідали студенти  - ТОВ «Роздольне» яке є єдиним на півдні України, де відбувається глибока (шокова) заморозка як овочів, так і фруктів. 

 

Студенти ознайомилися з новітніми технологіями що належать до останнього покоління -  це IQF заморозки, тобто заморозки індивідуальні в киплячому шарі рідини, завдяки чому зберігається всі корисні властивості овочів, фруктів і ягід. Це відбувається на сучасному обладнанні шведської компанії Frigoscandia - лідер в області розробки і виробництва обладнання для охолодження та заморожування. Frigoscandia Equipment буквально створила ринок заморожених продуктів в тому вигляді, в якому ми знаємо його сьогодні. Frigoscandia Equipment являє собою не тільки передові технології заморожування, але також володіє великими знаннями їх застосування.

Студенти та викладачі кафедри інженерії харчового виробництва ДВНЗ «ХДАУ» вдячні Українському проекту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP), за можливість відвідування підприємств з новими технологіями, які застосовуються на Херсонщині.  

Автор: к.с.г.н., асистент Новікова Н.В.