ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Агроінтернатура – перший крок до майбутньої роботи

 

Обов’язкове проходження практики, на старших курсах в університеті, нажаль складно знайти. Підприємства не хочуть робити фінансові та організаційні витрати, пов'язані з професійним навчанням студентів, але правильно організоване практичне навчання дозволяє студентам отримати набагато більше практичних знань та навичок, ніж за роки навчання в аудиторії.

Одного разу на своїй лекції професор О.В. Аверчев розповів про стажування в агроінтернатурі та можливості, які перед нами відкриває проект UHBDP.

 

 

На даний момент Я, агроінтерн проекту Павлюк Каріна, пройшла стажування на КП Агрофірма радгосп «Білозерський» з 01.03-09.05.17.

Дане стажування дало мені змогу ознайомитись з процесом ведення бухгалтерського обліку на підприємстві, показати свої теоретичні знання та поєднати їх з практикою.

 

Також студентам, які беруть участь у даному проекті, платять стипендію, наближену до зарплатні. Таким чином мені не потрібно було шукати компроміс між навчанням і додатковим заробітком.

Для розширення професійних навичок, вивчення процесу переробки плодоовочевої продукції з 10.05-31.05.2017 змінила базу стажування на переробне підприємство ТОВ "Плодоовочевий комбінат "Херсон". На даному підприємстві я можу розраховувати навіть на майбутнє працевлаштування.

 

 

Крім того, на стажуванні розвинулись так звані «ключові компетенції», зокрема, уміння працювати в команді, організовувати професійну діяльність, співпрацювати з колегами.

 

Я, в свою чергу, внесла свої пропозиції для покращення ведення бухгалтерського обліку та вирішувала виявлені проблеми на підприємствах, де проходила стажування.

Дякую професору Аверчеву О. В. за тещо познайомив мене з проектом UHBDP, та за надані мені можливості здобути безцінні знання та практичні навички. Започаткування такого стажування (дуальної освіти) може стати саме тим поштовхом, що необхідний українській освіті для підвищення якості навчання і її відповідності стандартам та запитам ринку праці. А наявність кваліфікованих фахівців в усі часи є ключовим напрямком ефективного розвитку агробізнесу.

 

Автор: агроінтерн Павлюк К. та начальник відділу Інституту ПКП Барсук Ю.