ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Наукова робота учасників студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання с.-г. продукції - запорука ефективного засвоєння знань з навчальних дисциплін

Учасники студентського наукового гуртка «Технолог» кафедри технологій переробки та зберігання сільськогосподарської продукції – здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 201 «Агрономія» Могилко Степан і спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» Мороз Юлія провели дослідження щодо використання сировини та особливостей технології у хлібопекарському виробництві та кулінарній обробці рослинних інгредієнтів. Зокрема, Доповідач Могилко С. зазначив, що смак і аромат житнього хліба залежить від кількості кислот, які утворилися. Підвищення температури закваски від 30 до 40 °С, також прискорює кислотне накопичення, яке знижує активність дріжджів. Тому житнє тісто готують на заквасках, в яких поряд із дріжджами в значній кількості знаходяться молочнокислі бактерії.

 

Здобувач Мороз Ю. у ході презентації своєї доповіді наголосила, що тісто скріплене клейковиною борошна, повинно залишатися достатньо рідким, щоб розтікатися по сковорідці. Взагалі, страви зі шпинатом повинні мати присмак зелені й відповідний аромат. Оригінальний зелений колір — хороший спосіб здивувати гостей за святковим столом!

 

Цікаву доповідь презентувала здобувач вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 201 «Агрономія» Ковтун Дар’я, яка стосувалася класифікації і основних показників складу вин.

 

Таким чином, наукова робота в гуртках покращує розвиток особистості здобувача вищої освіти, його ораторські та комунікативні здібності, сприяє більш ефективному засвоєнню знань з навчальних дисциплін та швидкій адаптації до умов виробництва.

Автори: керівники студентського наукового гуртка «Технолог», кандидати с.-г. наук, доцент Геннадій КАРАЩУК, ст. викладач Світлана УШАКОВА (16.06.2021)