ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Вітаємо переможців конкурсу «Мій чарівний ЗооСвіт»!

За ініціативи кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка та підтримки керівництва університету було проведено конкурс «Мій чарівний ЗооСвіт» для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Детальніше...

Міжнародна співпраця викладачів кафедри ботаніки та захисту рослин

24 квітня 2024 р. у Кизилординській області республіки Казахстан традиційно стартувала посівна кампанія рису, урочисте відкриття якої відбулося на Дні поля за участі керівництва регіону, представників Парламенту РК, Міністерства водних ресурсів та іригації, наукових установ, компаній виробників засобів захисту рослин і сільськогосподарської техніки та провідних рисосійних господарств.

Детальніше...

Програма стипендій «Надія»

Посольство Франції в Україні у співпраці з французькою мережею інженерних шкіл CDEFI оголошує конкурс на отримання стипендій у рамках програми «НАДІЯ». Це програма, присвячена науковим дослідженням, спрямованим на зміцнення університетських та наукових зв’язків між нашими країнами.

Детальніше...

1-й семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки

30 квітня 2024 р. (15.00 – 17.00, за Києвом) в рамках проєкту Програми Еразмус+ Open4UA «Відкрита наука для української системи вищої освіти» / Erasmus+ CBHE Strand 3 / відбудеться 1-й семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки.

Детальніше...

Участь студентів у тренінгу від Академії Політичного Лідерства

Здобувачі ХДАЕУ та інших навчальних закладів м.Херсона пройшли триденне навчання в Академії Політичного Лідерства від Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), яке нещодавно відбулося в м.Одеса.

 

Детальніше...

Засідання АКК

25 квітня відбулось планове засідання комісії з оцінки корупційних ризиків, де було розглянуто п’ять питань порядку денного.

 

 

Детальніше...

«Приєднуйся до потужної команди ХДАЕУ!» Профорієнтаційні зустрічі викладачів економічного факультету

У комунальному закладі «Ліцей нових технологій навчання Кропивницької міської ради» 24 квітня 2024 року доцент кафедри соціальних та поведінкових наук ХДАЕУ Олена Шаумян провела профорієнтаційну зустріч із старшокласниками, ознайомивши їх із спеціальностями ХДАЕУ.

Детальніше...

Четвертий день конкурсу англійської мови ENGLISHLANGUAGEQUEST від Херсонського державного аграрно-економічного університету

Конкурс ENGLISHLANGUAGEQUEST, організований викладачами іноземних мов кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук ХДАЕУ «перейшов екватор». Сьогоднішні детективи смаків занурилися у пошуки кулінарних шедеврів англомовних країн. Їхнім завданням було розгадати таємниці фотографій, визначити традиційні страви та описати одну з них, розкриваючи її секрети.

Детальніше...

Вибір дисциплін вільного вибору – реалізація індивідуальної освітньої траєкторії

23 квітня 2024 року у on-line форматі на кафедрі підприємництва, обліку та фінансів пройшли кураторські години зі здобувачами всіх рівнів навчання щодо обрання Дисциплін вільного вибору на 2024-2025 н.р.

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження»

24 квітня 2024 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження», організована кафедрою підприємництва, обліку та фінансів ХДАЕУ.

Детальніше...

Академія політичного лідерства

12-14 квітня відбулася подія для молодих лідерів і спеціалістів з різних сфер - навчальний захід в "Академії політичного лідерства", організований за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) від Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Детальніше...

Підсумки роботи IІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні»

23 квітня кафедрою готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ХДАЕУ було проведено IІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні».

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Регіональний етап Всеукраїнського фестивалю художньої творчості серед колективів аграрних вищих навчальних закладів «Софіївські зорі - 2013» 9 квітня 2013р.

Кіровоградський технікум механізації сільського господарства (89 учасників), в т.ч.:
.- Олександрійський технікум Білоцерковського НАУ
-  Бобринецький технікум ім..В.В.Порика Білоцерківського НАУ.
- Компаніївський технікум ветеринарної медицини Білоцерківського НАУ
Миколаївський  національний  аграрний університет(97 учасників), в т.ч.
- Вознесенський коледж Миколаївського НАУ
- Мигійський коледж Миколаївського НАУ
- Новобузький коледж Миколаївського НАУ
Одеський державний аграрний університет (77 учасників), в.ч.:
-  Ананьївський державний аграрно-економічний технікум
-  Білгород-Дністровський державний аграрний технікум
- Ізмаїльський технікум механізації і електрифікації сільського господарства
-  Петрівський державний аграрний технікум
-  Одеське морехідне училище рибної промисловості ім..Олексія Соляника Керченського ДМТУ
- Білгород-Дністровський морський рибопромисловий технікум Керченського ДМТУ
Південний філіал «Кримського державного агротехнологічного університету» НУБ і П України (74 учасника), в т.ч.:
- Керченський державний морський технологічний університет
- ВСП НУБіП України «Кримський технікум гідромеліорації та механізації сільського господарства»
- ВСП НУБіП України «Прибрежненський аграрний коледж»
-  ВСП НУБіП України «Кримський агропромисловий коледж»
-  ВСП НУБіП України «Бахчисарайський будівельний технікум»
Таврійський державний агротехнологічний університет (90 учасників), в.ч.:
- Мелітопольський коледж Таврійського ДАТУ
- Бердянський коледж Таврійського ДАТУ
- Ногайський коледж Таврійського ДАТУ
-  Запорізький коледж Таврійського ДАТУ
-  Оріхівський с.-г. технікум
-  Василівський коледж Таврійського ДАТУ
Херсонський державний аграрний  університет.(60 учасників), в.ч.:
1.Каховський державний агротехнічний коледж,
2. Ново каховський коледж ТДАТУ,
3.Скадовський технікум ХДАУ,
4.Херсонське  морехідне училище рибної промисловості Керченського ДМТУ

Всього свої таланти продемонстрували 487 учасників фестивалю – всі студенти і викладачі були розміщені в студентських гуртожитках Херсонського ДАУ.
Відкрив фестиваль ректор ХДАУ, професор Базалій В.В., який привітав творчі колективи всіх університетів, коледжів, технікумів.
Оцінювали рівень  художньої майстерності всіх творчих  колективів кваліфіковані і професійні члени журі. Голова журі – заслужений працівник культури України, професор Київського національного університету культури і мистецтв Петро Андрійчук. Члени журі: доцент кафедри хореографічного мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв Руслан Фондера; завідуюча кабінетом Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» Ірина Лепеха.
Після виступу кожної делегації члени журі дуже професійно і в той же час просто і доброзичливо проводили аналіз художнього рівня виступів та їх відповідності визначеному фольклорно-етнографічному жанру.
Під час фестивалю творчі колективи студентів, а також їх керівники мали можливість спілкуватися між собою. Для гостей були проведені екскурсії по кафедрам університету, а також по м. Херсону. Глядачі, які були присутні в актовій залі, одержали глибоку насолоду, задоволення і добрий настрій від виступів молодих яскравих талантів. Особливо сподобалися мистецькі танцювальні та співочі колективи, які відображали наш національний дух і менталітет кожного з представлених регіонів, в яких молоді артисти – дівчата і хлопці самі одержували насолоду від своїх виступів. Ще раз була підтверджена істина – всі жанри мистецтва є чудовими за виключенням нудних.
Визначити переможців Всеукраїнського фестивалю «Софіївські зорі» журі планує після завершення регіональних турів фестивалю у всіх регіонах України.


Голова журі – заслужений працівник культури України, професор Київського національного університету культури і мистецтв Петро Андрійчук
Члени журі:
- доцент кафедри хореографічного мистецтва Київського національного університету культури і мистецтв Руслан Фондера
- завідуюча кабінетом Державної установи «Науково-методичний центр інформаційно-аналітичного забезпечення діяльності вищих навчальних закладів «Агроосвіта» Ірина Лепеха
Ректор ХДАУ – професор ВалерійБазалій.
Перший проректор – професор Володимир Морозов.


Журі фестивалю

 


Зустріч делегації Миколаївської області

Уривок народного звичаю «Толока» Миколаївський НАУ

 


Ансамбль народного танцю «Золотий колосок», обрядове хореографічне дійство «Ой на Івана на Купала»

 


Зустріч делегації Автономної Республіки Крим

 


Татарський танок

Співає юна кримчанка


Зустріч делегації Запорізької області

Народна хореографія «Козачок», «Російські гуляння»

 


Хореографічна картинка «Ніч перед Різдвом»

Зустріч делегації Кіровоградської області

 


Народна хореографія «Стрітення»

Квартет «Елегія» «Сумна я була»

 


Танцювальний колектив «Anler» «Єврейський танок»

Танцювальний гурток «Едельвейс» «Ірландський танок»

 


Народна хореографія., студентки з Одеської області

 


Херсонський ДАУ, театральний колектив «Буріме» Обряд «Широкого четверга»


Солістка Анастасія Хахалева «Ой співаночки мої»

Вокальний колектив «Віночок» «Ой устану ранесенько»