ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Вибір дисциплін вільного вибору – реалізація індивідуальної освітньої траєкторії

Херсонський державний аграрно-економічний університет завжди надає своїм здобувачам не лише глибокі знання із Обов’язкових компонент Освітньої програми, а й можливість розширити свої горизонти та поглибити підготовку у сфері майбутньої професійної діяльності. Один із шляхів – є дисципліни вільного вибору, які входять до навчального плану і дозволяють здобувачам самостійно формувати свою індивідуальну освітню траєкторію.

Вибіркові освітні компоненти відкривають перед здобувачами безліч можливостей, які дозволяють поглибити знання у певних галузях, сприяють реалізації особистих інтересів, посилюють фахові компетентності, розширюють знання у загальних областях. Університет підтримує ініціативу здобувачів у формуванні їхньої освітньої траєкторії, надаючи широкий вибір дисциплін та підтримуючи їх у саморозвитку та досягненні професійної освіти.

Так, 23 квітня 2024 року у on-line форматі на кафедрі підприємництва, обліку та фінансів пройшли кураторські години зі здобувачами всіх рівнів навчання щодо обрання Дисциплін вільного вибору на 2024-2025 н.р. Разом із викладачами кафедри здобувачі ознайомилися з алгоритмом обрання дисциплін, переглянули Каталог дисциплін вільного вибору на сайті університету та отримали вичерпні відповіді на свої питання. Завідувач кафедри Алла Карнаушенко наголосила на важливості реалізації свого права на вибір дисциплін вільного вибору та розширення своїх знань за межами Обов’язкових компонентів Освітньої програми на якій навчаються здобувачі. Куратори акцентували увагу здобувачів на тому, що обрання таких дисциплін може допомогти здобувачам розвинути загальні компетентності та програмні результати навчання, які будуть корисні не лише у професійній сфері, а й у особистому житті. Куратори закликали здобувачів не обмежуватися лише базовими дисциплінами, а й активно використовувати можливості, які вони мають, для збагачення своїх знань.  

Бажаємо нашим здобувачам обрати цікаві для себе дисципліни та із задоволенням їх опановувати!!!

Особлива подяка нашим захисникам та захисницям, які боронять нас та надають можливість продовжувати наукову та навчальну діяльність на користь нашої країни!

Разом до перемоги!