ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

 

Новини Херсонського державного аграрно-економічного університету

Вітаємо переможців конкурсу «Мій чарівний ЗооСвіт»!

За ініціативи кафедри ветеринарії, гігієни та розведення тварин імені В.П. Коваленка та підтримки керівництва університету було проведено конкурс «Мій чарівний ЗооСвіт» для учнів 8–11 класів закладів загальної середньої освіти.

Детальніше...

Міжнародна співпраця викладачів кафедри ботаніки та захисту рослин

24 квітня 2024 р. у Кизилординській області республіки Казахстан традиційно стартувала посівна кампанія рису, урочисте відкриття якої відбулося на Дні поля за участі керівництва регіону, представників Парламенту РК, Міністерства водних ресурсів та іригації, наукових установ, компаній виробників засобів захисту рослин і сільськогосподарської техніки та провідних рисосійних господарств.

Детальніше...

Програма стипендій «Надія»

Посольство Франції в Україні у співпраці з французькою мережею інженерних шкіл CDEFI оголошує конкурс на отримання стипендій у рамках програми «НАДІЯ». Це програма, присвячена науковим дослідженням, спрямованим на зміцнення університетських та наукових зв’язків між нашими країнами.

Детальніше...

1-й семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки

30 квітня 2024 р. (15.00 – 17.00, за Києвом) в рамках проєкту Програми Еразмус+ Open4UA «Відкрита наука для української системи вищої освіти» / Erasmus+ CBHE Strand 3 / відбудеться 1-й семінар з формування національного консенсусу щодо відкритої науки.

Детальніше...

Участь студентів у тренінгу від Академії Політичного Лідерства

Здобувачі ХДАЕУ та інших навчальних закладів м.Херсона пройшли триденне навчання в Академії Політичного Лідерства від Міжнародного республіканського інституту (IRI) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), яке нещодавно відбулося в м.Одеса.

 

Детальніше...

Засідання АКК

25 квітня відбулось планове засідання комісії з оцінки корупційних ризиків, де було розглянуто п’ять питань порядку денного.

 

 

Детальніше...

«Приєднуйся до потужної команди ХДАЕУ!» Профорієнтаційні зустрічі викладачів економічного факультету

У комунальному закладі «Ліцей нових технологій навчання Кропивницької міської ради» 24 квітня 2024 року доцент кафедри соціальних та поведінкових наук ХДАЕУ Олена Шаумян провела профорієнтаційну зустріч із старшокласниками, ознайомивши їх із спеціальностями ХДАЕУ.

Детальніше...

Четвертий день конкурсу англійської мови ENGLISHLANGUAGEQUEST від Херсонського державного аграрно-економічного університету

Конкурс ENGLISHLANGUAGEQUEST, організований викладачами іноземних мов кафедри публічного управління, права та гуманітарних наук ХДАЕУ «перейшов екватор». Сьогоднішні детективи смаків занурилися у пошуки кулінарних шедеврів англомовних країн. Їхнім завданням було розгадати таємниці фотографій, визначити традиційні страви та описати одну з них, розкриваючи її секрети.

Детальніше...

Вибір дисциплін вільного вибору – реалізація індивідуальної освітньої траєкторії

23 квітня 2024 року у on-line форматі на кафедрі підприємництва, обліку та фінансів пройшли кураторські години зі здобувачами всіх рівнів навчання щодо обрання Дисциплін вільного вибору на 2024-2025 н.р.

Детальніше...

Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження»

24 квітня 2024 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Підприємництво, облік та фінанси: сучасний стан й перспективи повоєнного відродження», організована кафедрою підприємництва, обліку та фінансів ХДАЕУ.

Детальніше...

Академія політичного лідерства

12-14 квітня відбулася подія для молодих лідерів і спеціалістів з різних сфер - навчальний захід в "Академії політичного лідерства", організований за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) від Міжнародного республіканського інституту (IRI).

Детальніше...

Підсумки роботи IІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції «Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні»

23 квітня кафедрою готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ХДАЕУ було проведено IІІ Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Сучасний стан та потенціал розвитку індустрії гостинності в Україні».

Детальніше...

 

Кирилов Юрій Євгенович
Ректор університету

Шановні друзі!

Щиро вітаю на сайті провідного закладу вищої освіти Півдня України – Херсонського державного аграрно-економічного університету.

Аграрно-економічний університет – єдиний державний заклад вищої освіти Херсонщини із 150-річною історією, що здійснює підготовку фахівців для всіх галузей економіки: будівництва та промисловості, сільського господарства та торгівлі, управління. Ми маємо IV рівень акредитації, 5 факультетів, понад 30 освітніх програм. Ми навчаємо за всіма ступенями вищої освіти» «Молодший бакалавр», «Бакалавр», «Магістр», «Доктор філософії», «Доктор наук». В університеті функціонує військова кафедра.

Детальніше

 

Студентам, що навчаються на умовах контракту!

До уваги авторів
Подати матеріал для сайту

 


Поштовий сервіс університету

Ваша пошта @ksaeu.kherson.ua

Зворотний зв'язок

info@ksaeu.kherson.ua


 

Навчальний візит студентів-екологів в село Григорівка

29 березня 2016 року студенти екологічного відділення факультету рибного господарства та природокористування у рамках співпраці Херсонського державного аграрного університету зі Спільним Проектом ЄС та ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» разом з викладачами кафедри екології та сталого розвитку Шахман І.О., Стратічук Н.В., Павловим В.В., Ходосовцевою Ю.А., Руттою О.В відвідали селище Григорівка Чаплинського району Херсонської області.

Поїздка була організована задля ознайомлення студентів з досягненнями громади села Григорівка, втіленими в життя завдяки проекту ООН «Місцевий розвиток орієнтований на громаду».

Першим делегацію з ХДАУ на гостинній григорівській землі привітав голова сільської ради С.О.Кліщевський. Сергій Олександрович є головним ініціатором співпраці громади Григорівки з Проектом МРГ і очолює громадську організацію «Майбутнє Григорівки», покликану сприяти сталому соціально-економічному та культурному розвитку села.

 

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» фінансується Європейським Союзом, співфінансується і впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні.

За допомогою даного проекту місцеві громади мають змогу представити власне бачення майбутнього і отримати мікрогранти для втілення найбільш раціональних пропозицій.

В ході презентації проектів, в яких взяла участь громада з’ясувалось, що для Григорівки отримані мікрогранти стали запорукою функціонування амбулаторії, дитячого садку, безкоштовного спортивного центру, створення пункту екстреної медичної допомоги, проведення часткової модернізації вуличного освітлення та реконструкції однієї із артезіанських свердловин.

 

Після презентації здобутків громади, була проведена екскурсія селом. Першою зупинкою була історична пам’ятка – костел, заснований в 19 столітті.

 

Далі студенти відвідали ФАП, який на сьогодні вже отримав статус амбулаторії. Нове життя будівлі було надано за рахунок її термомодернізації та капітального ремонту системи опалення з встановленням піролізного котла на біомасі. Частину сировини для опалювання становлять зерновідходи, які постачаються до амбулаторії безкоштовно місцевими фермерами. Це суттєво скорочує витрати з бюджету на опалення.

  

При амбулаторії створений пункт екстреної медичної допомоги, з новою машиною швидкої та цілодобово працюючою бригадою.

  

Також студенти відвідали спортивний центр, офіс громадської організації та школу.

 

Останнім пунктом екскурсії став приватний музей, де відвідувачів вразило різноманіття експонатів, що представляють історичний розвиток людства від раннього залізного віку і до сьогодення. Усі знахідки були виявлені в межах Чаплинського району.

 

Виїзний учбовий візит до громади був змістовним, різнобічним, насиченим та цікавим для студентів і викладачів, і дав змогу ще раз впевнитись в правдивості старовинної мудрості про те, що людина - творець свого щастя.

Хочеться висловити величезну вдячність організаторам поїздки, координатору обласного ресурсного центру Проекту МРГу Херсонській області Есмі Умєровій, активістам ГО «Майбутнє Григорівки», а також директору та працівникам школи с. Григорівка за цікаво проведений час та подорож з могутнім мотивуючим ефектом та стимулом до дії. Також, висловлюємо подяку Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», за фінансової підтримки якого відбувся цей навчальний візит

Багатьом людям тягар відповідальності здається заважким. Вони усілякими засобами прагнуть його уникнути або перекласти на когось іншого. Взаємодія громадських активістів села Григорівка з Проектом «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» показує, що відповідальність дає не лише обов’язки, а й волю. Волю приймати власні рішення, можливість самому обирати свій шлях і торувати стежки майбутнього.