ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Робота гуртка «Квітникарство»

Однією з задач здобувачів нашого університету, які відвідують науковий гурток на кафедрі лісового та садово-паркового господарства є збагачення асортименту деревних порід нашого дендропарку новими цікавими екземплярами. На попередньому занятті гуртка «Квітникарство» був здійснений виїзд у приватне господарство в селище Чорнобаївка з метою збору насіннєвого матеріалу дуба черешчатого  сорт Фастігіата.

 

Дуб черешчатий «Фастігіата» (Quercus robur «Fastigiata» – це дерево з вузькою пірамідальною, щільною кроною, до 15 м заввишки. Гілки вертикально спрямовані, листя шкірясте з округлими лопатями, темно-зелене зверху та більш світле знизу, восени жовто-буре. Використовується для солітерних, рядових та алейних насаджень, а також невеликими групами в скверах та парках. Дуже цінується за свою вузькоколоноподібну, щільну форму крони та невеликі габарити.

  

Під час заняття 30.11.2020 року гуртківцями та співробітниками кафедри було висіяне заготовані попередньо жолуді з метою створення стрункої дубової алеї. Навесні планується продовжити спостереження та догляд за висіяними дубками!

Автори: Мазурок І.Г., Котовська Ю.С. (02.12.2020)