ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Всеукраїнська акція «Запали свічку пам’яті за жертвами Голодомору» в онлайн-форматі

28 листопада 2020 р. факультет архітектури та будівництва Херсонського державного аграрно-економічного університету  приєднався до участі  Всеукраїнській акції «Запали свічку пам’яті за жертвами Голодомору», який присвячений вшанування пам’яті мільйонів загиблих українців під час Голодомору.

 

Онлайн-захід проведений  директором навчально-наукового інституту біоресурсів і природокористування, д.е.н., доцентом  Дмитром Шушпановим  та доцентом Іриною Любезною Західноукраїнського національного університету, м. Тернопіль.

Учасниками заходу виступили доцент кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Тетяна Мацієвич, здобувачі вищої освіти факультету архітектури та будівництва Максим Щевцов, Ангеліна Філь, Кирил Карпович.

 

Під час заходу учасники переглянули презентацію «Голодомор 1932- 1933 років – геноцид українського народу», документальний фільм «Голодомор в Україні» та прослухали поезію про Голодомор, яка спрямована на формування національної свідомості майбутніх поколінь української нації.

Екскурсом в історію тих страшних часів стала демонстрація фільму, під час якого, учасники були ознайомлені про історичні факти про невинних жертв геноциду та почули спогади очевидців  страшних подій.

 

Працівники бібліотеки імені Л. Каніщенка Західноукраїнського національного університету – Світлана Погріщук та Галина Фік, розповіли про твори мистецтва та літератури, присвячених Голодомору 1932 – 1933 років.

 

Безумовно, що такі інформаційні, просвітницькі та тематичні заходи для студентської молоді є нагальними. Адже, сприяють збереженню пам’яті про жертв Голодомору та вивченню причин найбільшої національної катастрофи в історії України.

Пам'ять про невинно втрачені життя було вшановано хвилиною мовчання.

Автори: Руслана Бабушкіна, Тетяна Мацієвич (28.11.2020)