ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науковий гурток здобувачів вищої освіти «Економічна теорія»

25 листопада 2020 року відбулося on-line засідання наукового гуртка «Економічна теорія» здобувачів вищої освіти.

Майбутні науковці підводили підсумки своєї наукової роботи, демонстрували уміння аналітично мислити, узагальнювати результати, аргументувати висновки і пропозиції. Об’єктом вивчення здобувачі обрали теми, актуалізовані особливостями сьогодення - аналіз продовольчих ринків. Виступили з доповідями Колінько Аліна за темою: «Проблеми і перспективи зернового ринку», Ткачук Катерина презентувала «Особливості ринку олійних культур», Симоненко Тетяна розкрила «Стратегічні перспективи ринку молока і молочної продукції».

В доповідях та обговореннях основна увага була зосереджена на особливостях функціонування ринків та їх експортному потенціалі. Презентації відображали показники динаміки попиту і пропозиції, співвідношення експорту та імпорту, фонди і рівень споживання основних продуктів харчування. Внесені пропозиції щодо підвищення конкурентоспроможності суб’єктів відповідних ринків.

Крім того, учасники наукового гуртка підготували доповіді і тези для участі у Всеукраїнській науковій конференції  «Стратегічні пріоритети розвитку економічної системи України», яка проводилася на кафедрі економіки та фінансів ДВНЗ «ХДАУ» у листопаді 2020 року.

Незважаючи на дистанційну форму, співпраця гуртківців з науковими керівниками продовжується. Запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у подальшій роботі гуртка. Зичимо всім здоров'я!

 

 

 

 

 

Автор:  доцент кафедри загальноекономічних дисциплін  Рудік Н.М. (27.11.2020)