ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь викладачів кафедри ботаніки та захисту рослин і здобувачів вищої освіти у вебінарі Держпродспоживслужби

27 листопада 2020 року викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин агрономічного факультету прийняли участь у вебінарі управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, присвяченому фітосанітарним заходам проти мишоподібних гризунів, який проходив на конференц-платформі Zoom. До заходу долучились здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальностей 201 «Агрономія» та 202 «Захист і карантин рослин», здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня, що навчаються за освітньою програмою «Агрокебети», здобувачі ступеня доктора філософії, члени студентського наукового гуртка «Захист і карантин рослин».

Участь у вебінарі викладачів та студентів продовжила добру традицію співробітництва в рамках меморандуму про співпрацю між нашим університетом та Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області.

З доповідями виступили Чернишова Є.О., кандидат с.-г. наук, доцент, головний спеціаліст відділу контролю в сфері насінництва та розсадництва, Чупріна К.І., начальник відділу контролю за обігом засобів захисту рослин, Статкевич М.М., начальник відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області. В обговоренні прийняли участь викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин: член-кореспондент НААН України Дудченко В.В. та доктор с.-г. наук, професор, в.о. завідувача кафедри Марковська О.Є.

Учасники вебінару ознайомились із фітосанітарним станом та шкодочинністю мишоподібних гризунів на полях Херсонської області, прогнозом їх розвитку і поширення залежно від впливу погодних умов,   сучасними підходами до методів обліку чисельності мишоподібних гризунів, заходами захисту від них, рекомендаціями приготування та внесення отруєних принад, зберігання насіння в складських приміщеннях.

Даний захід є надзвичайно важливим для поглиблення знань, сформованих у здобувачів вищої освіти під час вивчення фахових дисциплін спеціальності 202 «Захист і карантин рослин».

Дякуємо організаторам вебінару за запрошення і сподіваємось на подальшу активну співпрацю!

 

 

 

Автор: Макуха О.В. (27.11.2020)