ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Агроінтернатура – можливість отримання досвіду в майбутній професії

Майже кожного дня студенти слухають сотні лекцій з багатьох предметів, але чи є з них користь, якщо ці знання не будуть закріплені на практиці? Але не на тій, де викладачі лише запитують завчені терміни, а на тій, що дає певні професійні навички, що потребує цих знать у ході роботи, що й стане у пригоді при пошуку і влаштуванні на роботу після закінчення навчання. Звісно що студенти потребують проходження такої практики, адже, на мою думку, саме таким чином можна отримати найцінніші професійні знання, які неодмінно знадобляться у майбутньому.

Але на сьогоднішній день достатньо складно знайти місце для проходження практики, де буде додатково витрачено фінансові ресурси, час і зусилля для професійного навчання студентів. Саме це і є головною метою Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP – надати студентам аграрних університетів можливість отримати свій перший досвід справжньої серйозної роботи на підприємствах, установах чи організаціях півдня України, які певним чином пов’язані з плодоовочевою діяльністю. Цікавим є те, що вигоду отримують всі сторони: і університет, адже він має змогу випустити кваліфікованого працівника, що підвищить його рейтинг; і підприємство, адже до його складу входить студент, який повний енергії і нових ідей; і, звісно, проєкт, який таким чином збільшує свою популярність.

Спочатку було страшно, адже не відомо як все буде проходити, чи вийде в мене, чи сподобається мені, чи сподобається керівництву моя робота, але мене заспокоювали настановчі лекції координатора проєкту в ХДАУ проректора з НРМД, професора Аверчева Олександра Володимировича, який розповідав про перспективи співпраці в межах проєкту, про необхідність участі здобувачів вищої освіти у різних програмах в університеті, які спонукають до більш глибокого вивчення  дисципліни, а також те, що університет працює з проєктом UHBDP не перший рік, тому якби щось пішло не так раніше, то мені би не надали цю можливість зараз.

 

Мені пощастило, адже я отримала місце роботи у місті, а саме у Департаменті розвитку сільського господарства та зрошення обласної державної адміністрації Херсонської області. Я працюю на посаді спеціаліста відділу інвестицій та земельних відносин і мені це подобається, бо основні мої завдання – це обробка статистичних даних щодо певних процесів, які відбуваються у Херсонській області, і відображення необхідної інформації у формі таблиць чи діаграм.

 

Усі мої переживання не виправдалися, бо робота мені дуже сподобалася, я отримала окремий кабінет, який добре освітлюється, а також оснащений для якісної роботи, керівництво мною задоволене, а що може бути краще!

Автори: Піскун Єлизавета та агроінтерн Матвєєва Ніна (23.11.2020)