ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

В Херсонському державному аграрно-економічному університеті відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Філософські обрії сьогодення»

Традиційно, у третій четвер листопада,  відбувається святкування Всесвітнього дня філософії. Цей день знаменний більше, ніж у 70-ти країнах-членах  ЮНЕСКО по всьому світу. Важливою складовою цього свята є пошук спільної платформи обговорення глобальних соціокультурних перетворень, що відбуваються у наш час, долучити академічну спільноту  до філософської спадщини, ознайомити із новими ідеями і стимулювати публічні дебати представників громадянського суспільства щодо викликів, які постають перед соціумом.

Щорічно в Херсонському державному аграрно-економічному університеті проводиться Міжнародна науково-практична конференція «Філософські обрії сьогодення». Цей рік не був  винятком: 19 листопада у конференції взяли участь більше, ніж 100 учасників із України, Білорусі, Болгарії, Грузії, Азербайджану. Під час наукового заходу розглядалися актуальні проблеми філософського спрямування: природа, світ, космос, суспільство та суспільна історія, філософія освіти та виховання, теорія та методика професійної освіти, людина та сфера свідомості, педагогічні інновації у вищій освіті.

Із привітальним словом до учасників конференції звернувся доктор сільськогосподарських наук, професор, проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності  університету Олександр АВЕРЧЕВ, наголосивши на необхідності проведення подібної науково-практичної конференції і привітав присутніх із Всесвітнім дня філософії. Кандидат економічних наук, доцент, декан економічного факультету Вікторія КРИКУНОВА приєдналася до привітань і наголосила на необхідності популяризації гуманітарних дисциплін у зв’язку із глобалізаційними процесами, які відбуваються у  сучасній освіті.

 На пленарному засіданні виступили: Бедіанашвілі Гіві, доктор економічних наук, професор Європейського університету, директор інституту досліджень економічних і соціальних проблем глобалізації; академік Академії економічних наук Грузії, Вердієв Ахліман Анвер огли; заступник генерального директора НПО Аз «ГиМ» кандидат технічних наук, доцент; Каменова Димитрина Кирилова, доктор наук, професор, директор Департаменту сучасних методів в освіті, Варненський університет менеджменту.

На секційних засіданнях із виступами виступили представники різних міст України: Херсона, Дніпра, Києва, Львова, Харкова, Ужгорода, Мелітополя та ін.

Конференція відбувалася у змішаному режимі з дистанційною участю в за допомогою платформи ZOOM, яка допомогла об’єднати зусилля провідних науковців України, Грузії, Болгарії, Азербайджану для обговорення спільної стратегії гуманітаризації освіти в Європейському інтегрованому просторі.

Бажаємо Всім учасникам успіху, творчого і наукового натхнення!

З повагою організаційний комітет!

Автор: проф.Черемісін О.В. (20.11.2020)