ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Агроінтернатура – безцінний досвід для здобувачів вищої освіти

Практична підготовка студентів є обов’язковим компонентом професійної підготовки. Проходження такої підготовки необхідне для здобуття кваліфікаційного рівня, оскільки має за мету набуття здобувачам вищої освіти професійних умінь та навичок. Проходження навчально-виробничої практики кожним студентом є таким же обов’язковим, як і вивчення теоретичних дисциплін навчального плану, і тісно пов’язане з їх опануванням.

Мета будь-якої практики, крім формування професійних та організаторських умінь і навичок, – проходження усього процесу набуття кваліфікації.

Здобувачі вищої освіти ХДАЕУ, які навчаються за напрямом «Агрономія», проходять практику за програмою «Агроінтернатура» в рамках Українського Проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) координатором якого в університеті є проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності, доктор с. - г. наук, професор Аверчев Олександр Володимирович. 

Під час проходження практики, на території с-ща Веселе Каховського району Херсонської області в ЛПХ «Павлівські», закріпили  та поглибили  теоретичні знання та професійні навички в агрономії. Оволоділи  методикою та технікою виробничої технології вирощування с\г культур, а також сучасної діяльності господарства. Отримали досвід  організаційної роботи в колективі.  

За допомогою стажування, насамперед, задовольнили потреби свого професійного розвитку, удосконалили свої знання та здобули необхідний для себе досвід.

По закінченню стажування всі отримані знання та досвід, які отримали на підприємстві, планують використати для виконання роботи на території ХДАЕУ в дослідному парнику, щоб всі здобувачі вищої освіти університету могли на власні очі побачити технології та методику вирощування ягідних культур.

Можемо впевнено сказати, що саме проходження практики дає можливість перейняти безцінний досвід спеціалістів з даного напрямку та набути практичних та теоретичних навичок.

 

Автори: Піскун Єлизавета та агроінтерни  Хільченко Дмитро, Ігнатенко Владислав (19.11.2020)