ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Проходження практики в рамках програми «Агроінтернатура»

Проходження практики для кожного студента є важливою задачею. Саме так можна закріпити і навчитися застосовувати свої теоретичні знання, набуті в університеті. Під час однієї інформативної лекції проректора з НРМД, доктора с.г. наук,  професора Аверчева Олександра Володимировича, ми дізналися про програму «Агроінтернатура» і завдяки Українському проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва UHBDP студентам надається можливість практикуватись на підприємствах різних спеціальностей. Це допомагає набути певний досвід у своїй майбутній професії та навчитися новому.

Базою проходження практики є Департамент розвитку сільського господарства і зрошення Херсонської обласної державної адміністрації. Спочатку було важко звикнути до нових людей, але, не зважаючи на це, завжди намагалась виконувати завдання якісно. Були хвилювання щодо того чи сподобається моя робота керівникам, адже без досвіду роботи у цій сфері деякий час було складно виконувати свої обов’язки. Мені подобається те, що якщо щось не зрозуміло наставники допоможуть, підкажуть або підштовхнуть на вірне рішення.

Основні мої завдання – інформування суб’єктів господарювання агропромислового комплексу про діючі державні програми фінансової підтримки та надання їм допомоги в оформленні заявок для отримання фінансової підтримки; збір, аналіз та узагальнення інформації щодо фінансової діяльності галузі бджільництва; розрахунок лікарняних та відпускних.

  

Ідучи на практику, я навіть не сподівалася на те, що зможу працювати в окремому кабінеті. Не зважаючи на мої переживання, керівникам подобається виконана мною робота. Я вважаю, що це мій маленький успіх.

 

Автор: Піскун Єлизавета та агроінтерн Пастух Катерина (13.11.2020)