ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Земельний онлайн - форум «Передача земель громадам»

Завідувачка кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Наталія Дудяк 12 листопада прийняла участь у форумі «Передача земель громадам».

Участь у зустрічі взяли Голова Держгеокадастру Роман Лещенко, перший заступник Голови Анатолій Мірошниченко, Голова Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» Олександр Корінний та представники ОТГ. Загалом онлайн-форум відвідали понад 700 учасників.

Під час заходу мова йшла про особливості передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність ОТГ.

В межах заходу між Держгеокадастром та Всеукраїнською асоціацією органів місцевого самоврядування «Асоціація об’єднаних територіальних громад» було підписано Меморандум про взаємодію, основною метою якого є ідентифікація та вирішення проблем об’єднаних територіальних громад, що виникають у сфері земельних відносин.

Відповідно до Указу Президента України від 15 жовтня 2020 року № 449/2020 «Про деякі заходи щодо прискорення реформ у сфері земельних відносин», визначений був предмет Меморандуму - організація співпраці сторін для вирішення проблемних питань у сфері земельних відносин, що виникають у діяльності ОТГ, зокрема, питань, пов'язаних із передачею земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність.

 

Учасникам форуму було доведено:

  • Який важливий крок Земельної реформи для громад, завершить реформу з децентралізації.
  • Законодавче забезпечення передачі земель громадам та інструменти комплексного просторового планування.
  • Про процес передачі земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів у комунальну власність ОТГ.
  • Про необхідні інструменти управління земельними ресурсами в рамках комплексного просторового планування.

 

Щиро дякуємо організаторам, спікерам та гостям заходу за корисно та цікаво проведений час!

Автор: завідувачка кафедри землеустрою, геодезії та кадастру Наталія Дудяк (13.11.2020)