ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Перший урожай хурми гібридної

У 2020 році на кафедрі рослинництва та агроінженерії у розпліднику нішевих плодових культур співробітниками було зібрано перший урожай хурми.

Науковцями кафедри було проведено перші дослідження та проаналізовано отримані результати, які у подальшому складуть основу для написання наукових робіт співробітниками і студентами, а також  використані для продовження роботи з ініціативної тематики кафедри «Методи вирощування нішевих плодових культур в умовах Херсонської області» під керівництвом доктора с.-г. наук Домарацького Є.О.

 

Аналіз сортових особливостей плодів хурми проводиться на основі визначення певних показників якості, важливим з яких є середня маса плоду, дослідження показали що найменший плід у хурми гібридної сорту Нікітська бордова – 88 г, найбільший у сорту Гора Говерла – 210 г.

Смакова ж цінність і лікувальні властивості плодів хурми визначаються наявністю біологічно активних речовин – цукрів, кислот та вітамінів. Перші позитивні результати роботи отримано і це вселяє надію на продовження наукової роботи кафедри у цьому напрямку.

Автор: кандидат с.-г. наук Козлова О.П. (12.11.2020)