ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Наукова робота кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов: участь у Міжнародній конференції (ЧНУ ім. Петра Могили)

10 листопада доцент кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Херсонського державного аграрно-економічного університету Галина Бокшань взяла участь у Міжнародній міждисциплінарній науково-практичній онлайн-конференції «Українські кордони / кордони України в культурних практиках ХХ–ХХІ століть», організованій Чорноморським національним університетом (м. Миколаїв) на платформі zoom.

Галина Бокшань виступила на секційному засіданні «Ідентичність і пам'ять у стратегіях творення естетики кордонів України», запропонувавши увазі колег доповідь про емігрантську прозу американського письменника українського походження – «Проблема національної ідентичності в романах Аскольда Мельничука «Що сказано» і «Посол мертвих». Доповідь спонукала учасників конференції до дискусії щодо моделей національного самовизначення, характерних для ХХ століття та їх модифікації в ХХІ столітті.

Захід об’єднав науковців із різних куточків України і світу довкола рефлексії феномену фронтирів у новочасному міждисциплінарному дискурсі, оприявнивши найважливіші аспекти аналізованої проблеми в контексті геополітичних зрушень ІІІ тисячоліття.

Цікавинкою заходу стала онлайн-бесіда з письменником Василем Махном (Нью Йорк, США) – «З околиць і погранич», яку модерував Олександр Пронкевич, директор інституту філології ЧНУ імені Петра Могили, професор кафедри англійської філології.

Автор: доцент Г. І. Бокшань (10.11.2020)