ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Робота наукового гуртка «ECOLIFE» кафедри екології та сталого розвитку ім. професора Ю.В. Пилипенка

30 жовтня 2020 року при проведенні чергового заняття зі студентами спеціальності 101 «Екологія» ФРГП, які відвідують науковий гурток «ECOLIFE», було розглянуто тему «Система екологічного моніторингу грунтового середовища».

  

На початку заняття студентам була представлена лекція з презентацією під назвою «Сучасний стан грунтів та причини їх деградації».

  

Наступним кроком було ознайомлення гуртківців в науково-навчальній лабораторії «ECOMONITORING» кафедри екології та сталого розвитку ім. професора Ю.В. Пилипенка із основними методами проведення моніторингу грунту та представлені сучасні обладнання для досконалого визначення параметрів якості грунтового середовища.

 

 

В ході роботи було проведено екологічний моніторинг грунту по визначенню основних показників якості (вміст NPK та солей, щільність, кислотність, структура, водний режим). Усі ці показники вимірювались сучасними засобами та обладнанням, які дають можливість швидко та досконало отримати результати. Для проведення моніторингу грунтового середовища студенти застосовували наступне обладнання:  щільномір ґрунту «ЛAH-М  PRO», вологометр - Soil Moisturt meter, визначення NPK проводили з допомогою з Soiltester. Отримані дані студенти будуть використовувати у подальшому для написання статей та наукових робіт.

Автор: Алмашова В.С. - к.с.-г.н., доцент кафедри екології та сталого розвитку ім. професора Ю.В. Пилипенка (06.11.2020)