ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Удосконалення педагогічної майстерності викладачів освітнього процесу для здобувачів спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура»

Впродовж вересня – жовтня 2020 року науково-педагогічні працівники кафедри водних біоресурсів та аквакультури факультету рибного господарства та природокористування пройшли курс підвищення кваліфікації за напрямом: «Інноваційна спрямованість педагогічної діяльності» на базі ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України.  Враховуючи необхідність створення всіх заходів щодо безпечних умов та запобігання розповсюдження захворювання гострої респіраторної хвороби COVID-19, реалізація програми підвищення кваліфікації відбувалася в он-лайн режимі (дистанційно). Обговорення дискусійного формату, обмін досвідом, презентації навчально-інформаційних матеріалів були здійсненні з використанням платформи Zoom. Інтерактивним та цікавим було виконання наприкінці отримання відповідних навичок та знань виконання випускової роботи. На кафедрі водних біоресурсів та аквакультури тематики робіт були обрані викладачами з врахуванням інноваційних рішень та можливості впровадження до навчального процесу певних елементів. Зокрема, «Інтерактивні методи викладання та застосування мультимедійних пристроїв при викладанні дисципліни «Основи акваріумістики»; Колаборативне навчання: розвиток “soft skills” у здобувачів спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура»; Переваги та недоліки типів навчання в контексті сучасності; Сучасні підходи до викладання навчальних дисциплін «Гідрологія та метеорологія», «Методологія та організація наукових досліджень», «Гідробіологія», «Рибальство», «Сучасне товарне рибництво», «Аквакультура штучних водойм», «Інтенсивні технології в аквакультурі», «Сучасні проблеми фізіології гідробіонтів», «Іхтіопатологія», «Водне законодавство України і зарубіжжя» тощо» у вищій школі. По закінченню всі учасники отримали свідоцтва державного зразку.

Здобутий науково-педагогічними працівниками новий досвід надав можливість подивитися під іншим кутом на представлення навчального матеріалу, організації та планування проведення занять  для здобувачів вищої освіти. Крім того, всі учасники підвищення кваліфікації розширили здібності інформаційно-комунікаційних технологій, цілісної орієнтації сучасної молоді. Вектор діяльності на кафедрі незмінний: «Сучасний викладач ‒ сучасна освіта!». 

Автор: завідувач кафедри, доцент Павло Кутіщев, доцент кафедри ВБА Олена Гончарова (02.11.2020)