ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Традиційні зустрічі у Школі Економіки для учнів Херсона та області

28-29 жовтня 2020 року учні шкіл міста Херсона та області взяли участь у роботі Школи Економіки, яку було організовано викладачами кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Херсонського державного аграрно-економічного університету. Враховуючи карантинні обмеження, заняття для учнів 9-11 класів цього року відбувалися on-line в режимі Zoom-конференцій. До заходу мали змогу приєднатися і вчителі шкіл області.

Школа Економіки ХДАЕУ – це сучасний формат результативної взаємодії «школа-вищий навчальний заклад», метою якого є надання учням якісних знань та ефективних практичних навичок, що стануть у нагоді старшокласникам під час прийняття рішення щодо визначення майбутньої спеціальності економічного профілю. Викладачі кафедри намагалися ознайомити зі всіма спеціальностями факультету, а особливо з родзинками Херсонського державного аграрно-економічного університету – такими перспективними спеціальностями як 241 «Готельно-ресторанна справа» та 242 «Туризм».

З привітальним словом і побажаннями ефективної співпраці відкрила Школу Економіки декан економічного факультету, доцент Крикунова Вікторія Миколаївна. В перший день роботи Школи  учні дізналися,  що вивчає економіка, граючи в гру «Ерудит-бій», яку підготувала завідувач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов, доцент Морозова Олена Сергіївна. Разом з доцентом кафедри Бокшань Галиною Іванівною учні здійснили огляд книжок про героїв-підприємців на занятті «Літературні бізнесмени та бізнес-леді», доцент кафедри Мазур Олена Вікторівна провела захоплюючу ділову гру «Мандри розуму».

Другий день роботи Школи розпочала доцент Бокшань Галина Іванівна заходом «Кінокулінарія та кіномандри: огляд художніх фільмів про індустрію гостинності». В огляді художніх творів і кінофільмів, дотичних до індустрії гостинності, вона акцентувала взаємозалежність бізнесу й мистецтва: щоби стати успішним підприємцем загалом і готельєром та ресторатором зокрема, необхідно бути креативним і мати гарний естетичний смак, і, навпаки, аби заробляти гроші мистецтвом, треба мати агента-професіонала з розвиненими бізнес-навичками.

Разом з доцентом кафедри Кацемір Яною Віталіївною старшокласники здійснили «мандрівку» під час гри «Ми –професійні туристи». Також учні спробували свої сили в бізнес-англійській разом зі старшим викладачем кафедри Совач Катериною Олегівною.

Закрила Школу Економіки словами подяки за активність, креативність учнів і побажаннями майбутніх звершень завідувач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов, доцент Морозова Олена Сергіївна.

Автор: старший викладач кафедри готельно-ресторанного та туристичного бізнесу й іноземних мов Дуга В. О. (30.10.2020)