ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Зв'язок факультету архітектури і будівництва з провідними науково-дослідними організаціями

Факультет архітектури і будівництва приділяє значну увагу розвитку науково-технічних зв'язків з провідними вченими науково-дослідних інститутів і університетів України. 27 жовтня 2020 р. деканом факультету, доцентом Бабушкіною Р.О. була організована відкрита лекція завідувача лабораторії інструментальних методів дослідження грунтів Національного наукового центру «Інститут ґрунтознавства і агрохімії імені О.Н. Соколовського НААН України» (м. Харків), кандидатом с.-г. наук Солохою Максимом Олександровичем.

 

На лекції були присутні викладачі і студенти старших курсів факультету, а також члени наукового гуртка «Еколого-меліоративних технологій» (керівник – професор Морозов В.В., староста – магістрант  Шкляр О.) кафедри гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій (завідувач кафедри – доцент Шапоринська Н.М.) в т.ч. і студенти-заочники. Матеріали лекції викликали велику зацікавленість аудиторії і багато професійних питань.

 

Максим Олександрович Солоха, який є представником Центру громадської організації «Українське товариство ґрунтознавців і агрохіміків» (УТГА), що має міжнародний статус і об'єднує вчених-аграріїв (грунтознавців, гідротехніків, гідрогеологів, екологів, агрономів ) обговорив підготовку до наукових публікацій вчених Херсонщини в матеріалах XII з'їзду УТГА, який відбудеться в Чернівецькому національному університеті імені Юрія Федьковича,  м. Чернівці у вересні 2022 р. з головою Херсонського відділення УТГА професором Морозовим О.В.

 

Декан факультету Бабушкіна Р.О., яка є заступником голови Херсонського відділення УТГА, провела в деканаті обговорення основних питань щодо залучення до роботи в УТГА викладачів  і молодих вчених факультету, аспірантів і магістрантів.

 

Автор: Морозов В.В. – професор кафедри ГТБ, водної інженерії та водних технологій ХДАЄУ. (29.10.2020 р.)