ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

"Бібліотечні сутінки" для майбутніх фахівців індустрії гостинності та туризму

19 жовтня першокурсники спеціальностей 241 "Готельно-ресторанна справа" і 242 "Туризм" завітали до Херсонської обласної наукової бібліотеки імені Олеся Гончара, щоби в сутінковій атмосфері величної книгозбірні, оточеної мальовничими дніпровими краєвидами, відчути чар і магію друкованого слова.

 

Здобувачам вищої освіти запропонували кілька ознайомлювальних екскурсій найцікавішими локаціями бібліотеки, де вони мали змогу дізнатися про наявність величезної кількості сучасних підручників із готельно-ресторанного та туристичного бізнесу у відділі абонементу, побачити унікальні видання творів, надрукованих шрифтом Брайля для людей з особливими потребами у секції інклюзивної освіти.

Надзвичайно пізнавальними виявилися розповіді про найдавніші херсонські періодичні видання, датовані ХІХ століттям, про найменші за розміром книги бібліотечного фонду, про книги-сувої та самобутні зразки друкарства минулих епох у шкіряних обкладинках.

Особливою цікавинкою став візит до відділу літератури іноземними мовами, де щотижня відбуваються заняття англійською з носієм мови, адже майбутні фахівці індустрії гостинності мають неабиякий інтерес до опанування іншомовною компетенцією. Завершальним етапом "бібліотечних сутінків" став майстер-клас із тайм-менеджменту, з якого першокурсники довідалися, як розставляти пріоритети й ефективно використовувати робочий день.

Цей захід розширив уявлення про інтелектуально насичене яскраве дозвілля, а споглядання вечорового Дніпра додало йому неповторного колориту.

Автори: доцент Бокшань Г. І., старший викладач Макухіна С. В. (19.10.2020)