ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Проблеми ресурсо - та енергозбереження вирішуються у науковому гуртку кафедри гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій

В роботі студентського наукового гуртка  "Еколого - меліоративні технології", що працює на кафедрі  гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій, важливе місце займають питання енерго - та ресурсозбереження, безвідходних технологій, утилізації та знешкодження відходів.

Практичне заняття було присвячено утилізації та переробці органічних відходів (листя, папір, картон  та ін.).

 

На лабораторній установці студенти  спеціальностей  194 "Гідротехнічне будівництва, водна інженерія та водні технології" та 103 "Науки про Землю" під керівництвом професора Морозова О.В., опрацювали технологію виготовлення брикетів  з органічних речовин (опалі листя, суха трава тощо) з ботанічного саду ДВНЗ "Херсонський державний аграрно - економічний університет".

 

Подібні брикети, після їх висушування можуть використовуватися як паливо в автономній котельні університету, при опаленні будинків приватного сектору. Виготовлення брикетів з листя, що широко використовується в Європейських країнах, дозволяє відмовитися від їх вивозу, у також спалювання на місці, що забороняється Законом.

 

Студенти жваво обговорювали результати своїх  дослідів, генерували нові ідеї раціонального використання різних видів ресурсів.

Автори: професор кафедри гідротехнічного будівництва, водної інженерії та водних технологій Морозов В.В., асистент Нікітенко М.П. (18.09.2020)