ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Перші кроки здобувачів 2 курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»

Не дивлячись, що карантині реалії стали вагомими факторами у  трансформації освіти,  здобувачі 2 курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» мали можливість вдосконалити і поглибити свої теоретичні знання, отримані під час проходження літньої навчальної практики з топографії в польових умовах на базі Херсонського державного аграрно-економічного університету.  

Адже, виконати дистанційно не можливо, такі види робіт як:  робота з геодезичними приладами, теодолітне знімання, тахеометричне знімання.

Перед початком польових робіт здобувачі пройшли інструктаж, проведений керівником практики – к.т.н., доцентом Володимиром Миколайовичем Яценко, з дотримання правил техніки безпеки та правил поводження з геодезичними приладами.

 Для ефективного виконання поставлених завдань академічну групу
2 курсу спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій»  було розподілено на бригади. Склад бригади не міняється протягом усього періоду практики.

При цьому, здобувачі  не забували ділитисясвоїми враженнями та роздумами щодо власного професійного майбутнього та результатів проходження навчальної практики. 

«Після тривалого періоду карантину і канікул, ми нарешті, повернулися до навчання. Під час практики із топографії (профільного предмету), головною метою та завданням – провести три види робіт: теодолітний хід, тахіометричний і нівелірний. У ході проведення практики Володимир Миколайович Яценко, навчив нас багато чого нового або давно забутого старого». – Едуард Сундуков.

«Кожна бригада проводила теодолітне знімання вказаного гуртожитку, виконувала розрахунки  та заповнювала журнали теодолітного знімання.  
З одного боку, ми застосовували отриманні знання під час камеральних робіт, а з іншого – найкраща нагода пізнати одногрупників у роботі». – Анастасія Ревенко.

«Велике дякую кафедрі, за таку чудову можливість навчитися користуватися приборами, а саме:  невеліром, тахеометром, теодолітом. Гарна нагода – поєднати корисне з приємним. Й  превеликим задоволенням буду чекати на наступну навчальну практику». – Даніїл Голік. 

Успішне підкорення нових знань – один із кроків досягнення своєї мети!!!

Автор: к.е.н., доцент Мацієвич Т.О. (14.09.2020)