ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Дослідження, моделювання та прогнозування стану довкілля – унікальні навички студентів-екологів

На сучасному етапі соціально-економічного розвитку, суспільство опинилось перед загрозою Світової екологічної катастрофи, що потребує підготовку фахівців для попередження та кваліфікованого вирішення екологічних проблем. Адже екологічна безпека нашого життя залежить від фахівців-екологів!

За даними Організації Об’єднаних Націй до основних «зелених» професій майбутнього віднесено: «фахівці в галузі зміни клімату», «інженери відновлюваних джерел енергії», «спеціалісти з переробки відходів», «технічні спеціалісти з якості води», «фахівці в галузі сталого розвитку». Необхідні знання та навички відповідно до компетенцій «зелених» професій студенти набувають у стінах Херсонського державного аграрно-економічного університету (ХДАЕУ) за спеціальностями101 «Екологія» та 183 «Технолгогії захисту навколишнього середовища». Студенти ХДАЕУ мають унікальну можливість освоєння професії своєї мрії із використанням сучасних технологій оцінки стану навколишнього середовища, комп’ютерного моделювання та прогнозування стану довкілля!

 

Науково-навчальна лабораторія Екомоніторингу

Новітньо, креативно, іноваційно проводяться заняття для майбутніх екологів у сучасних науково-навчальних лабораторіях Екомоніторингу та Екомоделювання із застуванням більше 20 найменувань новітніх польових та лабораторних приладів, геоінформаційних систем та технологій дистанційного зондування Землі. Наставниками являються кращі науково-педагогічні фахівці-екологи кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка ХДАЕУ!

  

  

Оцінка якості води та стану грунтів

  

Дослідження стану повітрята шумового забруднення довкілля

За результатами навчання випускники стають першокласними фахівціями із розробки та реалізації природоохороних заходів для створення необхідних умов для гармонійного співіснування людини з природою, утримання еколого-економічного та соціального балансу, задоволення потреб сучасного покоління без шкоди для майбутніх поколінь.

Запрошуємо на начання до Херсонського державного аграрно-економічного університету! Сьогодні Вам вирішувати, яким буде завтра Наше майбутнє!

Автор – В.І. Пічура, д.с.-г.н., професор, в.о. завідувача кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В. Пилипенка (31.07.2020)