ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Участь кафедри екології та сталого розвитку імені професора Ю.В.Пилипенко в проекті підготовки тренерів-консультантів з питань безпечності харчових продуктів

Нові реалії, які постали перед науково-педагогічними працівниками в умовах пандемії, внесли корективи в систему освіти через організацію та запровадження навчання в дистанційному режимі. Введення карантинних обмежень ускладнили й ситуацію підвищення кваліфікації, отримання додаткових знань та навичок для розширення своїх фахових можливостей.

Вирішення проблеми, з якою нам довелося зіткнутися і яка, очевидно, прийшла надовго, стало можливим через проведення семінарів, тренінгів, мастер-класів в онлайн-форматі з використанням платформи конференц-зв'язку Zoom.

28 травня для керівників та фахівців підприємств аграрного сектору та виробників харчових продуктів було проведено тренінг з метою підготовки бізнесу до перевірок з державного контролю. Захід було проведено за підтримки Посольства Нідерландів та започаткованого ним проекту щодо підготовки вітчизняного агробізнесу до державних перевірок та виходу на міжнародні ринки.

 

Навіть в умовах карантинних заходів дуже важливо стежити та бути обізнаними щодо нововведень та змін у законодавстві.

У ході онлайн-заходу обговорювались актуальні питання щодо основ законодавства про державний контроль у сфері господарської діяльності, законодавства про державний контроль у сфері харчової продукції, щодо обов’язкових вимог впровадження процедур системи HACCP, права та обов‘язки бізнесу та контролерів під час перевірок. 

Учасникам тренінгу було презентовано низку інтернет-джерел щодо інформації по перевіркам державного контролю. 

Основною метою проведеного заходу стало створення мережі доброчесного бізнесу, яка б об’єднала відповідальних виробників аграрної/харчової продукції та, підготовлених за цією програмою, тренерів-консультантів.

 

Наявність тренерів-консультантів з питань безпечності харчової продукції в університеті сприятиме подальшому розвитку системи надання дорадчих послуг сільгоспвиробникам Херсонщини та поліпшенню їх обізнаності в реаліях сьогодення.

Автор: Дюдяєва О.А., старший викладач кафедри екології та сталого розвитку ім. професора Ю.В. Пилипенка (29.05.2020)