ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Аспіранти ХДАЕУ засвоюють «нову професію» соняшника

На сьогодні соняшник займає чільне місце у світовому виробництві олійних культур. Однак, у якості лікарської рослини, він є не достатньо вивчений. Саме тому є актуальним дослідження сучасних гібридів соняшника альтернативного використання – для створення нових варіацій виду та використання як лікарської сировини так і в озеленені території.

В рамках госпдоговірної наукової тематики, яку вуз заключив з іноземним замовником, аспірантом першого року навчання спеціальності 201 «Агрономія» було закладено польові досліди згідно обраної теми дисертації «Агробіологічне обґрунтування елементів органічної технології вирощування соняшнику декоративного в умовах Південного Степу України».

До дослідження було залучено наступні гібриди декоративного соняшника: F1 Santa Fe, F1 Double Sunking та F1 Hohe Sonnengold (Німеччина), сировина яких (пелюстки чоловічих квіток) характеризуються максимальною біологічною активністю при використанні у фітозборах та фіточаях гепатопротекторного призначення. В рамках наукової тематики будуть розроблені наступні елементи органічної зональної технології: досліджено оптимальні строки, способи сівби, норми висіву культури та елементи догляду за посівом.

 

 

Автор: Омелянова В.Ю. (28.05.2020)