ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

У вишиванці ходити модно, стильно і красиво

Вишита сорочка вважається одним із найважливіших українських атрибутів. Її  творять з любов'ю, вкладаючи у кожен візерунок певний смисл, щирі думки і душу. У вишивальниць є багато традицій і обрядів перед власне процесом вишивання, тому що це – особлива творчість, у якій передається наша українська краса, наша душа. 

Вишита сорочка – це оберіг, символ здоров’я, добробуту і краси, щасливої долі й родової пам'яті. Коли говорять, що людина народилася в сорочці, мають на увазі, що це – щаслива людина.  

 Ілона Алієва Дегтярьова Вікторія 

Самонова Адель Чернозуб 

Українці усе частіше одягають сорочку, яка прикрашена орнаментованою вишивкою. Здобувачі вищої освіти другого (магістерського) рівня спеціальності 015. Професійна освіта (Економіка) долучилися до традицій популяризування української культури. Вони із задоволенням поділилися своїми світлинами у вишиванках і розповіли про звичаї власних родин, адже День вишиванки 2020 присвячується українській родині та родоводу.

Кураторська година

Під час кураторської години були порушені важливі аспекти сьогодення: пандемія дала можливість зупинитись та осмислити, що насправді важливо – турбота про старше покоління і виховання освіченого, гуманного наступного. Адже формування дерева роду – не  тільки захоплива справа, це – важлива складова повернення історичної пам’яті народу.

Вишиванка рідна, ну хіба не диво?
В ній ходити модно, стильно і красиво.
В ній душі наснага, материнська ласка,
Це митецький витвір! Краса і казка!
 

Автор: доцент Інна Варнавська (25.05.2020)