ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Кураторська година зі студентами спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» ТА «Туризм»: Як пом’якшити негативний вплив самоізоляції і вийти з карантину без емоційних потрясінь

Під час карантину в дистанційному режимі проводимо й кураторську годину! Слово «самоізоляція» вже говорить про те, що людина робить усвідомлений вибір, а отже, у неї для цього є мотивація. Студенти виявили, що психологічні проблеми самоізоляції можна пом’якшити: налаштувати алгоритм дій; залишатися рухливими; завершувати розпочаті справи; діяти на випередження; бути правдивими; дати один одному особистий простір; залишатися на зв’язку; вчитися з отриманого досвіду.

  

 

«Діючи на випередження», ми приділили увагу поняттю і змісту молодіжного дозвілля, що розглядається як задоволення інтересів особи, пов'язаних з рекреацією, саморозвитком, самореалізацією, спілкуванням, оздоровленням і т.п. У цьому полягає соціальна роль дозвілля. Водночас необхідно «долати» споживацьке відношення до дозвілляяк до змістовного проведення вільного часу, забезпеченогокимось іншим.

Система організації дозвілля визначається інтересами і потребами молодих людей у вільний час. Коли змінюється соціальне положення людини, рівень її культури, то відразу ж відбуваються зміни і в структурі та змісті дозвілля. Дозвілля має збагачуватися у міру збільшення вільного часу і підвищення культурного рівня.

 

 

 

  

Автор: к.е.н., доцент Морозова О.С. (06.04.2020)