ОБЕРІТЬ ПОТРІБНУ МОВУ

Ukrainian English French German Turkish

Науково-дослідна робота членів гуртка «Захист і карантин рослин»

Викладачі кафедри ботаніки та захисту рослин разом зі здобувачами вищої освіти в дистанційному режимі продовжують наукові дослідження в рамках роботи гуртка «Захист і карантин рослин».

Шеремет Сергій, студент 3 курсу агрономічного факультету, та Гончаров Віталій, студент 1 курсу, під керівництвом кандидата с.-г. наук, доцента Макухи Ольги Володимирівни проводять фітосанітарний моніторинг шкідників з метою уточнення стану їх популяції після зимівлі та визначення потенційної загрози посівам озимих зернових культур і багаторічним насадженням.

 

У лісі, що межує з полями озимини, проведено огляд підстилки і верхнього шару ґрунту, встановлено чисельність та стан клопа шкідливої черепашки, відсоток загиблих за зиму імаго. У посівах зернових культур проведено обстеження на виявлення вогнищ хлібної жужелиці, у багаторічних насадженнях – контрольні весняні обстеження на наявність плодожерки, листовійок, щитівок, кліщів та інших шкідників, встановлено постійний моніторинг за виходом з місць зимівлі колорадського жука і розвитком дротяників на картоплі.

 

 

 

Автор Макуха О.В.